zondag 1 december 2019

Hello December


Winter has come. ´s Ochtends is het laat licht en ´s avonds is het vroeg donker; vaak vertrek ik terwijl de zon nog niet op is, en kom ik thuis als de zon alweer verdwenen is. Volgens mij geldt dat voor de meeste mensen. Ik heb er persoonlijk niet zoveel problemen mee; vroeger dacht ik altijd dat ik last had van "winterdips", maar volgens mij waren het gewoon dips die zich toevallig afspeelden in de winter (anderhalf jaar geleden had ik bijvoorbeeld nog een groot dipje, maar die vond juist plaats tijdens hartje zomer). Sinds een paar maanden is mijn team verhuisd naar een nieuw gebouw op ons terrein, en ik zit nu direct aan enkele gigantische ramen die uitkijken op een kanaal. Zelfs als ik de hele dag onbewogen achter mijn drie grote computerschermen zit, krijg ik dus nog genoeg mee van het weer buiten. Daarnaast vind ik de gezelligheid van vroeg donker, overal lichtjes en lekker met kaarsjes en een dekentje op de bank zitten heerlijk.

Want, dat biedt ook de kans om boeken te verslinden en filmavondjes in te lassen. November en december zijn over het algemeen hele drukke maanden; op het werk vechten we eigenlijk continu tegen deadlines, omdat in de wintermaanden geen updates en releases meer live mogen, máár we nog wel veel punten hebben klaarstaan die eigenlijk nog live moeten. Aankomende dinsdagavond hopen wij onze laatste release voor het jaar naar productie te kunnen brengen. Tijdens de kerst valt het daarentegen met werkdrukte weer mee, echter werk ik wel de hele vakantie door voor systeemondersteuning (m.u.v. eerste en tweede kerstdag, en nieuwjaarsdag). Ook de weekenden zitten volgepland met sociale activiteiten, alsof iedereen alles nog snel voor het nieuwe jaar wil plannen.


Maar, even terug naar november; wat ondanks de drukte, een heerlijke maand was. Ik ben begin november met vriendlief een lang weekend naar Londen geweest, waar we onder andere naar Harry Potter and the Goblet of Fire in concert zijn gegaan in the Royal Albert Hall; een ontzettend magische ervaring. Daarnaast ben ik door één van mijn beste vriendinnetjes gevraagd om (samen met één van mijn andere beste vriendinnetjes) getuige te zijn op haar bruiloft volgend jaar. Mijn zus en haar man zijn bij vriendlief en mij komen eten, en hebben ons iets heel bijzonders gevraagd i.v.m. mijn ongeboren nichtje, waardoor ik me nog steeds ontzettend vereerd en gewaardeerd voel.

Ik heb ook onwijs veel zin in december. Volgende week vieren we Sinterklaas (deze zondag is bestemd voor surprise maken, cadeautjes inpakken en dichten (vandaar dat ik nu ontwijkend gedrag vertoon en deze blog schijf)), dan is het alweer bijna kerst en Oud en Nieuw vieren we met vrienden bij ons thuis. De tijd vliegt weer voorbij.

1 opmerking:

  1. Ah Londen!! Prachtige stad! Ik hoop dat er nog meer fotootjes online komen. En Harry Potter in concert, lijkt me ook heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen