zaterdag 15 februari 2014

Want To Read

Een tijdje geleden plaatste ik een blogpost genaamd "Op de Boekenplank - To Read", met daarin alle boeken die onaangeraakt op mijn boekenplank staan. Behalve dat ik al deze boeken het liefst zo snel mogelijk zou willen lezen, heb ik nog veel meer boeken op mijn want to read-lijstje. Als ik op Goodreads of bol.com naar één boek zoek, kan ik mezelf gerust een uur later en ontelbaar veel boeken verder vinden in de dieptes van deze websites. Vandaar dat ik vandaag dertig boeken laat zien die op mijn want to read-lijst staan, maar die ik (nog) niet in mijn bezit heb.
1. The 5th Wave - Rick Tancey
2. Legend - Marie Lu
3. Shiver - Maggie Stiefvater
4. Splintered - A.G. Howard
5. Across the Universe - Beth Revis
6. The Circle - Dave Eggers
7. Red Rising - Pierce Brown
8. The Darkest Minds- Alexandra Bracken
9. The Book of Lost Things - John Connolly
10. The Fault in Our Stars - John Green

In dit rijtje zitten veel Young Adult en distopische boeken. The Fault in Our Stars van John Green wil ik binnenkort kopen, want ik wil het boek nog voor de film uitkomt gelezen hebben. Daarnaast schijnt John Green een onwijs goede schrijver te zijn (op YouTube vind ik 'm in ieder geval al gaaf). Splintered van A.G. Howard heb ik stiekem al besteld en is afgelopen week binnengekomen. Het was een beetje een impulsaankoop want zo lang staat dit boek nog niet op mijn to-read-lijst, maar de cover is zó prachtig en het verhaal speelt zich af in het Wonderland van Alice in Wonderland van Lewis Caroll, and I love that story. 


1. Egghead - Bo Burnham
2. Een Jaar Offline - Bram van Montfoort
3. Sletvrees - Sunny Bergman
4. Tem je Geest - Ruby Wax
5. De Wolf van Wall Street - Jordan Belfort

Ja, ik lees soms ook nog Nederlandse boeken. Sletvrees wil ik na het zien van de gelijknamige documentaire onwijs graag lezen, ik denk echt dat het een ontzettend interessant boek is. Ook de Wolf van Wall Street lijkt me interessant: na het zien van de film was ik omver geblazen door het bizarre leven van Jordan Belfort en in het boek staan natuurlijk meer details. Een Jaar Offline van Bram van Montfoort kwam ik toevallig tegen (de cover en titel spraken me aan). Ik denk dat het boek zeker in de huidige tijd van technologieverslaving erg toepasselijk is en het past ook wel een beetje bij mijn studie-specialisatie, Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (het digitale media gedeelte dus).


1. Dracula - Bram Stoker
2. Peter Pan - J.M. Barrie
3. Princesses Behaving Badly 
4. To Kill A Mockingbird - Harper Lee
5. The Lord of The Rings - J.R.R. Tolkien

Wat klassiekers horen er ook bij. Met Dracula speel ik eigenlijk vals, want volgens mij ben ik die ooit tegengekomen in de boekenverzameling van mijn ouders op zolder, dus in principe is die in ons bezit en voor mij bereikbaar om te lezen. Binnenkort maar eens zoeken of ik dat goed gezien had... Alice in Wonderland heb ik een paar jaar geleden gelezen in het Engels en zelfs op deze leeftijd vond ik het een heerlijk boek, dus ik zou Peter Pan ook graag lezen. En dan het liefst uit het prachtige boek wat hierboven staat afgebeeld. Princesses Behaving Badly is geen fictieverhaal: het gaat over daadwerkelijke prinsessen uit de geschiedenis en de rare dingen die ze gedaan hebben. 


1. 1984 - George Orwell
2. The Book Thief - Markuz Zusak
3. The Fate of Mercy Alban - Wendy Webb 
4. This Book is full of Spiders - David Wong
5. Beauty Queens - Libba Bray
6. Jurassic Park - Michael Crichton
7. De Antichrist - Friedrich Nietzsche
8. The Cuckoo's Calling - Robert Galbraith (pseudoniem J.K. Rowling)
9. Wild - Cheryl Strayed
10. Pawn - Aimée Carter

De laatste tien boeken zijn een goede variatie van van alles. Ten eerste zal ik het opvallendste even uit de weg ruimen: ja, er staat een boek van Nietzsche op. Ik heb ook werkelijk geen idee hoe die daar terecht is gekomen, maar ik ben er wel benieuwd naar. Gelukkig staan er ook kwalitatief minder goede werken op om het op te heffen, zoals Beauty Queens van Libba Bray wat volgens mij een heerlijk boek is om snel weg te lezen. Wild van Cheryl Strayed ben ik tegengekomen op de blog van AnneMerel en over het algemeen geeft zij goede boekentips. O ja, en The Fate of Mercy Alban staat er deels op omdat ik de cover zo mooi vind. Als een boek er mooi uitziet is mijn aandacht snel getrokken. Don't judge a book by it's cover? Well I do.

Dus dit is mijn huidige lijst van boeken die ik wil lezen maar nog niet in mijn bezit heb. Misschien dat jullie er leuke tips uit kunnen halen, maar tips voor mij zijn ook altijd welkom!

13 opmerkingen:

 1. Ik heb vandaag ook een blogpost waarin boeken centraal staan, maar dan een review. Mooie lijst heb je! We hebben een andere smaak, dit is niet helemaal mijn genre...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The fault in our Stars, is echt geweldig.

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lijst, ik ben benieuwd naar een aantal boeken uit je lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou alle boeken van John Green nog willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een aantal boeken lijken me erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijne artikel :D wil zeker paar van deze boeken nog lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk leuk, ik wil ook nog een paar boeken uit je rijtje graag lezen! X

  www.thatcitychic.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een lijst! The Fault in our Stars wil ik ook graag nog lezen. En The Circle! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie lijst, met boeken waar ik totaal niet aan zou denken, maar ik nu zeker door geprikkeld ben om te proberen! tnx for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke boeken staan erbij! Ik ben nu zelf bezig met ''After I go to sleep'' en het is zoo spannend. Aanradertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi lijstje heb je gemaakt. Shatter me van Tahereh Mafi en Cinder van Marissa Meyer zijn ook erg leuk en allebei de series worden beter bij elk boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen