vrijdag 7 november 2014

The Truth About Alice

Everyone knows Alice slept with two guys at one party. When Healy High star quarterback, Brandon Fitzsimmons, dies in a car crash, it was because he was sexting with Alice. Ask anybody.

Rumor has it Alice Franklin is a slut. It's written all over the "slut stall" in the girls' bathroom: "Alice had sex in exchange for math test answers" and "Alice got an abortion last semester." After Brandon dies, the rumors start to spiral out of control. In this remarkable debut novel, four Healy High students tell all they "know" about Alice--and in doing so reveal their own secrets and motivations, painting a raw look at the realities of teen life. But in this novel from Jennifer Mathieu, exactly what is the truth about Alice? In the end there's only one person to ask: Alice herself.


Ik was op zoek naar een makkelijk en snel boek, en op mijn iPad vond ik The Truth About Alice door Jennifer Mathieu: een Young Adult boek met 208 pagina's. Ik opende het boek in de ochtend en sloeg hem 's avonds dicht. Elk moment van de dag (onderweg, tussen colleges door, in bed etc) dat ik even vrije tijd had, pakte ik dit boek erbij. Ik was compleet verslaafd en daarnaast was dit boek veel indrukwekkender dan ik had verwacht.

The Truth About Alice is geschreven vanuit vier perspectieven. Alles gaat over Alice: gebeurtenissen uit het verleden maar ook hoe ze nu is. Maar Alice is niet één van de perspectieven, dus je leest alleen wat anderen mensen over haar denken. Je leest over "die ene avond" toen ze met twee jongens naar bed is gegaan. Of het echt gebeurd is? Who knows. Wat we wel weten, is dat Alice een slet is. Iedereen op haar middelbare school wist het eigenlijk al, maar dit bevestigt het alleen maar. Daarbovenop sterft één van de meest populaire jongens uit de stad in een auto-ongeluk en het gerucht gaat dat Alice degene was die hem op dat moment smsjes stuurde. Dus eigenlijk was zijn dood gewoon haar schuld. Toch? Of het allemaal waar is of niet, who cares. This slut must burn.

“There is one thing I've learned about people: they don't get that mean and nasty overnight. It's not human nature. But if you give people enough time, eventually they'll do the most heartbreaking stuff in the world.” 

The Truth About Alice gaat over de stereotypen op een middelbare school (aangezien het een Amerikaanse schrijfster is, gaat het vooral over de stereotypen op een Amerikaanse highschool, maar ik denk dat die vergelijkbaar zijn (alhoewel ietwat overdreven in Amerika) met de onze). Het gaat over de keuze tussen populariteit en eerlijkheid. Het gaat over pesten en de effecten ervan op degene die gepest wordt, maar ook op de pesters en alle mensen eromheen. The Truth About Alice is een onwijs goed boek. Ik was op zoek naar een snel en makkelijk boek, maar vond een intens, aangrijpend en indrukwekkend verhaal. De enige reden waarom ik het boek vier in plaats van vijf sterren heb gegeven, is omdat ik het in één dag uit had (wat natuurlijk ook heel positief is, omdat het betekent dat ik het boek niet kon neerleggen) en ik er daarna geen seconde meer aan dacht. Terwijl ik het boek las was het heel indrukwekkend, maar toen ik hem neerlegde was ik hem vergeten. Aangezien ik dit boek slechts één dag gelezen heb, heb ik er dus ook maar één dag aan gedacht.

“How much did it hurt? It was like a million paper cuts on my heart."

Ik raad iedereen dit boek aan; zeker aan mensen die nog op de middelbare school zitten. Het laat de effecten van roddelen en pesten zien, en laat je nadenken over de keuzes die je maakt.

Ik gaf dit boek vier sterren op Goodreads  ★★★


8 opmerkingen:

 1. Lijkt me best een intens verhaal. Maar wel heel goed denk ik. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt als een heel spannend verhaal! Goede tip :)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een goed boek, fijne tip! Wil namelijk wat nieuwe boeken om het lezen weer wat op te pakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me erg leuk spannend boek.
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is hij ook in het Nederlands te verkrijgen? Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, maar het is nog een heel nieuw boek (uitgekomen in 2014) en meestal duurt het wel even voordat dit soort boeken vertaald worden. Dus even afwachten nog ;) X

   Verwijderen
 6. Hm, dat lijkt me erg interessant.. ook vanwege de vier perspectieven van vier gekleurde (ermm... dus niet objectieve) en waarschijnlijk onbetrouwbare vertellers .. ik ga hem onthouden. :)

  BeantwoordenVerwijderen