maandag 17 november 2014

Interstellar

Onze tijd op aarde lijkt voorbij, dus begint een groep ontdekkingsreizigers aan de belangrijkste missie uit de geschiedenis van de mens. Ze gaan op zoek naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan.


Toen ik naar de bioscoop ging om Interstellar te zien wist ik eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten. Ik heb mijn keuze om te gaan gebaseerd op het feit dat Interstelllar de nieuwe film is van regisseur Christopher Nolan (Dark Knight-trilogie, Inception), er onwijs toffe acteurs en actrices in spelen (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Matt Damon etc) en zowel de cover van de film als de trailer me wel erg nieuwsgierig maakten. Hoewel ik Gravity van begin dit jaar al vrij intens en bizar vond, valt het gevoel wat je van die film krijgt in het niet naast de complete mind blowing-ervaring van Interstellar. Als ik Interstellar óntzettend kort en bondig zou moeten beschrijven, zouden dit de woorden zijn: holy shit. 


De film is te lang (169 min!) en te complex om een duidelijke synopsis te kunnen geven. Daarnaast denk ik dat dit ook zo'n film is waar je niet teveel van moet weten voordat je 'm kijkt, omdat juist de spanning de film zo goed maakt. Want hoewel het dus een zeer lange film is, zat ik continu op het puntje van mijn stoel. En ik heb héél vaak "holy shit", "what the fuck" en "jeeeezus" gestameld. De levels van bizarheid en complexiteit worden continu opgevoerd en naarmate de film verder vordert, voelt het echt alsof je erin verdwijnt. Hoewel ik gelijk na de film tegen mijn vriend zei dat "het geen film was om vaker te zien", ben ik daar nu al op terug gekomen. Ik wil de film opnieuw zien met de kennis die ik nu heb. Het gevoel wat je van deze film krijgt is te vergelijken met het gevoel wat je van Inception krijgt; een andere film van Christopher Nolan.


Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain vond ik fantastisch. Behalve dat ik denk dat de film op zich veel Oscarnominaties gaat krijgen, zie ik het ook nog wel gebeuren dat Matthew McConaughey zijn tweede Oscarnominatie en misschien wel daadwerkelijke Oscar in de wacht gaat slepen.

Interstellar is een kosmisch avontuur waarbij je 169 minuten op het puntje van je stoel zit (ik in ieder geval wel). Het is geen film om "even" te kijken; je moet ingesteld zijn op een ontzettend lange, bizarre en intense trip. Ik vond Interstellar onwijs gaaf en de film heeft veel indruk op me gemaakt. Ook het verhaal heeft me echt aan het denken gezet. Ik vind het zeker een aanradertje, maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen wat is.Bron foto's Warner Bros: IMDb 


23 opmerkingen:

 1. Klinkt als een goede film, maar niet echt het genre dat ik zou zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een voorstukje gezien in de bioscoop en ik ben er wel heel erg benieuwd naar! Maar 169 minuten? Wat een lange zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb al veel goede verhalen over deze film gehoord, en sta echt te popelen om deze in de bioscoop te gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb veel goeds hierover gehoord en ik ben ook super benieuwd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb veel over de film gehoord, klinkt als een spannende film!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben eigenlijk wel heel erg benieuwd! Klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt alsof je er echt van onder de indruk bent! Je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt. Eens kijken wanneer er een tripje naar de bioscoop gepland kan worden.. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel erg benieuwd naar deze film, heb hoge verwachtingen! Ik heb er zo veel goeds over gehoord nu :3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt als een indrukwekkende film, ben nu wel heel nieuwsgierig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet zo mijn genre geloof ik.. Maar heb wel veel goeds over de film gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Had nog nooit iets gelezen over de film, lijkt me heel interessant en spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben nu erg nieuwsgierig geworden, ik hoop alleen dat het geen open einde heeft daar kan ik niet zo goed tegen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope, gesloten einde, soort van iig. De grootste vragen zijn beantwoord. Thank god, want ook ik haat open eindes haha! X

   Verwijderen
 13. Ik vond 'm ook HEEL goed! En ook al lijkt dit allemaal op sci-fi onzin, heel veel van wat je in de film ziet is erg realistisch, dat vind ik er zo fascinerend aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vond hem ook héél goed.. de 169 minuten vond ik ook helemaal niet erg! het liefde-aspect vond ik tijdens het kijken een beetje cliché, maar nadat ik er achteraf over heb gelezen, trok ook dat me meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit lijkt me echt een goede film!
  Jammer genoeg speelde hij gisteren nog niet, volgende week dan maar!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Ik vond Inception een geweldige film, dus dit zal me ongetwijfeld ook wel bevallen :p xo

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Poeh, ik vind 3u toch wel te lang om in een bioscoop te zitten, ik kijk hem wel eens op dvd als hij uit is :p

  BeantwoordenVerwijderen