zondag 2 november 2014

Maleficent

‘Maleficent’ duikt in het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest beruchte slechterik uit de klassieker “Doornroosje” en het verraad dat uiteindelijk haar pure hart in steen doet veranderen. Gedreven door wraak en een vurig verlangen om het land waarover zij heerst te beschermen, spreekt Maleficent een wrede en onherroepelijke vloek uit over de pasgeboren koningsdochter Aurora. Wanneer Aurora groter wordt, staat ze tussen twee vuren; aan de ene kant haar geliefde koninkrijk in het bos, en aan de andere kant het koninkrijk van de mensen, waar haar wortels liggen. Maleficent beseft dat Aurora misschien wel de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en moet drastische maatregelen nemen die beide werelden voorgoed zullen veranderen.  

-bol.com
Maleficent is de hervertelling van het klassieke verhaal Doornroosje (Sleeping Beauty), maar dan vanuit de hoek van de villain: Maleficent.

Maleficent groeit op in een wonderlijk woud vol met magie. Ze is een elf, kenmerkend voor haar vleugels, hoorns en magie, en ze is de beschermer van het woud. Op jonge leeftijd ontmoet ze een mens en ze bouwt een band met hem op. Beide groeien ze op terwijl mens en magie steeds verder van elkaar af komen te staan. Deze haat loopt zelfs zo hoog op, dat de koning een ieder die Maleficent weet te doden zijn dochter als vrouw belooft, en daarmee dus de kroon. Maleficent wordt aangetast. Maar haar wraak zal zoet zijn...


"Before the sun sets on her sixteenth birthday, she will prick her finger on the spindle of a spinning wheel, and fall into a sleep like death!"


Als je nu denkt dat dit een film is over de wraak van Maleficent, heb je het fout. Zoals een echte film van Disney betaamd, is het meer dan dat en zoekt het zelfs de goedheid in deze slechterik op. Je leert hoe Maleficent zo bitter werd en wat haar is aangedaan waardoor ze zo'n vreselijke vloek over het onschuldige jonge prinsesje kon uitspreken.

De effecten in deze film zijn onwijs gaaf. Ik heb de film zelf enkel op mijn laptop gezien, maar het schijnt dat de 3D-effecten in de bioscoop onwijs goed waren, en dat kan ik me ook zeker voorstellen. De fantasievolle wereld die is opgebouwd is ontzettend mooi. Maar het mooiste vond ik Angelina Jolie in de rol van Maleficent. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt objectief ben, want ik vind Angelina sowieso al erg gaaf, maar wat was ze goed. Zelfs zonder de groene huidskleur, die de "originele" Maleficent uit de tekeningsfilm wel heeft.


Ook Elle Fanning (zusje van Dakota Fanning) vond ik goed passen in de rol van Prinses Aurora, oftewel Doornroosje. Ik vind haar nog lang niet zo gaaf als haar oudere zus, maar die heeft natuurlijk ook al veel meer rollen gespeeld, maar het is voor mij een goed begin.

Maleficent is een compleet anders verhaal dan Doornroosje. Het bekijkt de klassieker niet alleen vanuit een andere hoek, maar er gebeuren ook compleet andere dingen. Zelfs het einde is aangepast. Hoewel ik dit niet had verwacht, vind ik het ontzettend geslaagd. Maleficent is een hartverwarmende film met ontzettend toffe effecten en een onwijs goede Angelina Jolie in de hoofdrol. Ik vond het weer een typische Disney-film die mijn dagen altijd net wat beter kunnen maken.18 opmerkingen:

 1. Lijkt me echt een geweldige film! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat op mijn verlanglijstje, hij lijkt me zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt een super film, ik heb hem al gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem ook al gezien in de bios, hij is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben deze ook in de cinema gaan kijken en vond hem zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had er in het begin mijn twijfels over, maar nadat ik de film heb gezien vond ik hem een stuk leuker. Leuk he.. in deze eeuw.. dat de bad guy (or woman) meer diepte krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem in de bioscoop gezien en nu die op internet staat heb ik hem al heel vaak gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de film een paar weken geleden gezien. Ontzettend leuke film!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kijk eigenlijk nooit films, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat is toch geen oeps ;) Gelukkig is films kijken geen verplichting. X

   Verwijderen
 10. Deze wil ik echt heel graag zien! Ik ga meteen kijken of die ook op netflix staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij niet, maar aangezien er heel veel Disney-films op Netflix staan zal dat vast nog wel gebeuren! X

   Verwijderen
 11. Ik heb deze film gezien en vond hem geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb hem een aantal weken geleden in het vliegtuig bekeken. De film heeft verrassende wendingen! Malificent is zóó leuk! Ik had tijdens mijn 9 uur durende vlucht besloten om een Angelina Jolie Marathon te houden. Ze is zóóó stoer :D Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt een super goed idee! Zo kom je zo'n lange vlucht ook nog met plezier door. X

   Verwijderen
 13. Het klinkt zo super spannend ;-)
  Ik wil het echt gaan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het echt een hele mooie film! Ze vertellen het verhaal van haar kant zo mooi! Echt een aanrader voor de Disney-liefhebber!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen