woensdag 5 november 2014

De Sims 4 - Nu mét zwembaden!

De Sims 4 is inmiddels twee maanden uit (mijn eerste indruk van De Sims 4 lees je hier) en hoewel het spel over het algemeen heel goed ontvangen is, waren spelers het over één ding met elkaar eens: waar zijn de zwembaden en kleuters heen? EA gaf zelf aan dat doordat er voor deze nieuwe Sims-generatie gebruik is gemaakt van een nieuw AI-systeem (Artificial Intelligence-system), ze op het moment van release de kleuters en zwembaden nog niet konden toevoegen, omdat ze hun aandacht meer op het uiterlijk en gedrag van de Sims hadden gelegd (bron). Ik mistte de zwembaden het meest en hoewel ik al vermoedde dat deze feature nog wel zou komen, was ik bang dat ze er geld voor gingen vragen en dat het ook nog een behoorlijke tijd zou duren. Niets is minder waar, want er is inmiddels een update te downloaden die de zwembaden compleet gratis aan je game toevoegt!Je kan zwembaden in verschillende vormen bouwen die kant en klaar op je te wachten staan. Je hoeft ze enkel in je tuin te plaatsen (of ergens anders), waarna je ze met pijltjes kan vergroten of verkleinen, en zelfs nog in z'n geheel kan verplaatsen. Behalve de daadwerkelijke zwembaden zijn er ook enkele zwembadaccessoires, zoals bodem- en muurverlichting, bodem betegeling en trapjes. Nog geen duikplanken en glijbanen, maar wie weet komt dat nog in een uitbreidingspakket. Om in de zwembaden te kunnen zwemmen hebben de Sims natuurlijke ook gepaste kleding nodig, dus er is nu ook een badkleding-outfit toegevoegd aan de garderobe. Zowel voor de mannelijke als vrouwelijke Sims zijn er enkele outfits aan het spel toegevoegd.


Behalve in je tuin, kan je je zwembaden ook in je huis plaatsen. Ikzelf heb hier nog niet mee geëxperimenteerd, maar in dit artikel kun je enkele voorbeeldfoto's zien. Het geeft in ieder geval een ontzettend gaaf effect, zeker met die ramen aan de zijkant.

Behalve de zwembaden zitten er in deze update nog wat andere leuke extra's. Zo zijn ook de geesten weer terug. Ook hier heb ik nog niet mee getest, maar aangezien ik zojuist een Sim in mijn zwembad heb laten verdrinken (ik moest toch uitproberen of dat ook nog kon...) zal ik er binnenkort vast mee te maken krijgen. Om eerlijk te zijn had ik de geesten tot op heden nog niet eens gemist, maar ik vind het wel heel tof dat ze er weer zijn.


Ook zijn er wat kostuums van Star Wars toegevoegd (JAAAAA!). Onder andere Prinses Leia en Darth Vader (zoals hierboven te zien), maar ook Luke Skywalker en Yoda hangen in de garderobe (deze laatste als kostuum voor kinderen). Ik weet niet of dit voor Halloween is of gewoon omdat het kan, maar ik ben fan.


26 opmerkingen:

 1. YAY! alleen helaas is me pc nu kapot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is alweer wat vooruitgang :) dat met de spoken (en meer manieren om dood te gaan) is ook vernieuwend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhh vreselijk haha, wil meteen weer spelen. Maar ik weet nog goed van vroeger dat ik dan urenlang niet meer weg te slepen was bij de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu moet ik echt de Sims 4 gaan aanschaffen hihi. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinterklaas is er bijna dus dat is mijn moment op het spel te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een sims was echt niet compleet zonder zwembaden! Gelukkig zijn ze nu terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sims is echt zo leuk:)
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij ben ik echt één van de weinige mensen die niets aan de Sims vind...
  Maar ieder zijn ding :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vroeger kon ik echt complete weekenden simmen! Haha :D Beter dat ze nu die zwembaden hebben toegevoegd! Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh ik krijg spontaan zin om te simsen!
  heb alleen het geld er nog steeds niet voor om het aan te schaffen
  Blijf het toch erg prijzig vinden haha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh wat lang geleden dat ik de sims heb gespeeld, misschien moet ik het nog eens gaan spelen :) nu ze zwembaden hebben! :)

  The Mind of an exchange

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk spel dat ik lang geleden ook had gespeeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hah, wat leuk. Waar zijn de daen dat ik nog The Sims speelde...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk dat de geesten en zwembaden er terug inzitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha super leuk! Ik heb dit toen ik jonger was zoooooveel gespeeld. Zou het soms nog wel eens willen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeeeej! Dan ga ik binnenkort weer ouderwets een avondje spelen. Ik heb het even druk gehad, waardoor ik het spel een tijdje niet heb gespeeld, dus dit is dan extra leuk. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij was het ook weer een hele tijd geleden, maar toen ik zag dat deze update er was moest ik natuurlijk wel even aan de gang ;) X

   Verwijderen
 17. Ik wacht nog even met het aanschaffen van de Sims 4, ik ga eerst nog even verder met Sims 3 omdat je er veel meer mee kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Des te leuker eigenlijk om aan De Sims 4 te beginnen als er al uitbreidingen verkrijgbaar zijn ;) X

   Verwijderen
 18. Heel erg gaaf dat je nu ook een zwembad erbij hebt zitten.
  Dat zat er toch al in of heb ik eroverheen gekeken?

  BeantwoordenVerwijderen