zaterdag 8 november 2014

Hello November...Het was een onwaarschijnlijk warme oktober. Afgelopen zaterdag was blijkbaar de warmste 2 november sinds tijden (geen idee sinds hoe lang; ik moest de hele dag werken dus zo geïnteresseerd was ik nou ook weer niet). Ik heb pas één keer een warme jas aangehad en dat was toen ik met een vriendinnetje naar de Efteling ging en zelfs dat bleek achteraf gezien niet nodig te zijn.


Ik moet voor mijn studie een paper schrijven over een stuk van beeldende kunst, boek of gedicht (of een combinatie van deze dingen) waarin intermediale relaties te zien zijn. Ik zal niet uitgebreid gaan uitleggen wat dit inhoudt, behalve dat er gebruik gemaakt moet zijn van meerdere "media" om een boodschap over te brengen. Ik wilde mijn paper graag over een boek schrijven (aangezien ik de laatste tijd zoveel lees) alleen had geen idee welk leesboek hier echt gebruik van maakt. En toen dacht ik aan één van mijn favoriete boeken of all time: Alice in Wonderland. Vooral omdat Lewis Carroll veel gebruik maakt taalspelletjes en puzzels, wat in sommige gevallen ook een vorm van intermedialiteit is, en daarnaast komen er ook illustraties en een conceptueel gedicht in zijn boek voor. Ik vind het echt té tof dat ik nu één van mijn favoriete boeken compleet moet gaan analyseren voor een paper voor mijn studie. Hopen dat ik er ook daadwerkelijk wat van bak.


Ik heb ook een ontzettend leuke maand met het vriendje gehad. Zo hebben we samen macarons gemaakt. Of in ieder geval we hebben een poging gedaan tot het maken van macarons. Oké, als ik dan toch zo eerlijk ben, mijn vriend heeft het meeste werk gedaan... Maar ze waren eigenlijk helemaal niet zo slecht en in ieder geval érg lekker. We zijn samen ook nog een keer naar de kermis geweest, waar we eigenlijk vrij weinig hebben gedaan behalve zuurstokken kopen en naar het vuurwerk kijken. We zijn ook aan de serie Breaking Bad begonnen. Volgens mij zijn we nu bij aflevering vier en het is allemaal nog een beetje vaag, maar ik hoor altijd dat je in ieder geval door moet kijken tot na aflevering vijf, want dan wordt het blijkbaar pas echt tof.


En ik heb wéér meer gelezen dan vorige maand, namelijk zeven boeken. Vier klassiekers, waaronder één van mijn nieuwe favorieten: The Picture of Dorian Gray door Oscar Wilde. Wat mij betreft echt een aanradertje. Ook ben ik aan de Het Lied Van Ijs en Vuur-serie begonnen van George R.R. Martin waar de tv-serie Game of Thrones op gebaseerd is. De afgelopen dagen heb ik niet heel veel gelezen, maar ik ben van plan The Hunger Games-trilogie opnieuw te gaan lezen, in afwachting van Mockingjay Part I!

In november wil ik weer gezonder gaan eten. Ik ben wat aangekomen en merk ook dat mijn eetgewoonten echt achteruit zijn gegaan. Dus meer gezonde snacks en minder chips en snoep. So let's see how that'll work out. 

Themesong of the Month

15 opmerkingen:

 1. Die macarons zien er inderdaad nog helemaal niet zo slecht uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo'n artikel! De macarons zien er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die macarons zien er super lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om in goede verhalen verzonken te zijn, I love books =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh ik hoop dat er snel een review van Crown of midnight volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben toevallig net begonnen aan het schrijven ervan, dus waarschijnlijk komt 'ie ergens in de komende weken wel online! Leuk dat je er naar uitkijkt :) X

   Verwijderen
 6. Oh, zelfgemaakte macarons lijkt me super lekker! :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die macarons echt nog best goed gelukt meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je The Picture of Dorian Gray ook zo'n mooi boek vond! Ik denk dat het één van mijn favoriete boeken is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het inmiddels ook wel één van mijn favoriete boeken is! Wauwie, zo goed! X

   Verwijderen
 9. Hele leuke foto's! Die macarons zien er goed uit!

  xoxo
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oehh die macarons zien er erg goed uit hoor, zeker voor home made macarons!
  Fijne foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die macarons zien er heerlijk uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Breaking Bad moet je inderdaad gewoon door blijven kijken, haha! Ik baal nog steeds dat het afgelopen is :(. Wat leuk dat je zoveel leest trouwens, en dat je er een paper over kan schrijven. Ik, met m'n kunstgeschiedenis diploma, kan me wel vinden in zo'n opdracht haha!

  BeantwoordenVerwijderen