woensdag 12 februari 2020

Marriage StoryMarriage Story is één van de toppers van Netflix uit 2019; uitgebracht door én beschikbaar op de streamingservice. Het is een bijzonder liefdesverhaal geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Noah Baumbach, over de scheiding tussen Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) en alles wat daarbij komt kijken. In dat duo zit m.i. ook precies de kracht van deze film; want Driver en Johansson waren beide onwaarschijnlijk sterk in Marriage Story. Beide waren genomineerd voor een Oscar (acteur en actrice in leading role), maar beide helaas niet geworden (ze moesten het afzien tegen Joaquin Phoenix in Joker en Renée Zellweger in Judy).


Marriage Story laat op een realistische manier zien dat scheiden of uit elkaar gaan (zeker als er een kind bij betrokken is) helaas heel ingewikkeld kan zijn; “it’s not as simple as not being in love any more”. Je merkt vanaf het eerste moment dat deze mensen onwaarschijnlijk veel van elkaar gehouden hebben, en nog steeds doen. Ze kennen elkaar door en door, zien nog steeds in waarom ze ooit op de ander gevallen zijn, echter zijn er inmiddels dingen voorgevallen waardoor het gewoon niet meer werkt. Het is zo intens om te kijken naar twee mensen die zó goed bij elkaar lijken te passen, maar die hun leven gewoon niet meer op deze manier samen kunnen delen. Naarmate de scheiding verder vordert komen er steeds meer frustraties en onbegrip bij beiden naar boven, en wordt het steeds lastiger.

Ik vond dit een onwijs sterke maar ook trieste film. Vriendlief en ik keken deze op een zondagmiddag, en toen we daarna samen in de keuken stonden te koken hing er gewoon een trieste sfeer. We moesten het echt even verwerken. Heftig en je moet er even op voorbereid zijn, maar precies ook één van de redenen waarom ik de film zo goed vond; Marriage Story maakt indruk. Je wordt compleet meegezogen in beide kanten van het verhaal.

3 opmerkingen:

 1. Deze film heb ik weer weggezapt, vond het begin zo slap. Dus dan moet ik m toch maar weer verder gaan kijken! thanks voor je stukje.. ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond deze ook heel sterk en verdrietig, maar heb inderdaad ook gehoord dat veel mensen 'm te traag vonden. Goeie film!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijk me echt een fijne film te zijn.
  Vooral is het een super actrice

  BeantwoordenVerwijderen