maandag 3 februari 2020

Hello February


De eerste maand van 2020 is alweer voorbij. Nederland heeft Dry January weer overleefd. Mijn januari was overigens niet alcoholvrij, maar ik heb wel mijn eerste echte kater van 2020 pas op 1 februari gehad; dat lijkt me ook wat waard.

 Mijn januari was goed! Ik ben zeer tevreden met de start van dit nieuwe decennium. Ik heb mijn weekenden over het algemeen rustig gehouden, ik heb lekker gewerkt, ik heb goed gegeten én ik ben zelfs weer redelijk enthousiast aan het hardlopen. Ik heb een fenomenaal etentje gehad met mijn ouders en vriend om het 40e jarige werkjubileum van mijn vader te vieren, vriendlief en ik zijn naar Youp van 't Hek en Theo Maassen geweest, ik heb twee feestjes gehad, we hebben ons eerste bioscoopje gepakt in de vorm van de indrukwekkende 1917 en ik heb genoeg tijdgemaakt om lekker op de bank door te brengen met een goed boek. Het hoogtepunt heeft toch wel plaatsgevonden op zondag 26 januari; toen is mijn nichtje Jamie geboren. Ik heb inmiddels twee bezoekjes aan dit wondertje gebracht en het is echt magisch. Onwijs blij voor mijn zus (die zich sterk door de bevalling heen heeft geworsteld) en haar man.


The Portable Magic of Books and Movies


Daarnaast, qua boeken en films gaat het ook best lekker. Ik heb vorig jaar honderd (!!) boeken gelezen, dus ik dacht; laat ik het dit jaar wat rustiger aan doen, met een challenge van vijftig boeken. Het lijkt er echter op dat de hoeveelheid lezen inmiddels behoorlijk in mijn ritme zit, want er is één maand voorbij en ik heb alweer tien boeken gelezen (redelijk op schema voor honderd boeken dus…). Nadat vriendlief en ik 1 januari waren begonnen met het kijken van The Lord of the Rings-trilogie (god wat een fantastische films), besloot ik de boeken ook weer opnieuw te gaan lezen. Daarnaast las ik The Silmarillion (not my cup of tea) en An Atlas of Tolkien. Ook las ik mijn eerste Agatha Christie, Death on the Nile, en Gratis Geld voor Iedereen van Rutger Bregman (aanrader!).
Daarnaast ook wat goeie films gezien; het jaar zoals beschreven gestart met The Lord of the Rings, de bioscoop bezocht voor de Oscar genomineerde (en Golden Globes winnaar) 1917 van Sam Mendez en nóg een Oscar genomineerde vanaf de bank kunnen bewonderen, namelijk Netflix' The Two Popes. Misschien wordt het tijd dat ik weer wat film reviews op mijn blog ga plaatsen…

2 opmerkingen:

  1. Ah, ik heb zelf altijd een beetje last van winter blues (of zoiets) tijdens januari, dus chill dat je zo’n goeie maand hebt gehad!! Goed om het jaar zo te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je al zo veel boeken hebt gelezen.
    Hier is vooral meer naar film's kijken dat ik doen.
    Op een jaar is het meer 10 a 20 boeken die ik uit lees.

    BeantwoordenVerwijderen