zaterdag 7 juni 2014

Happy Life

'Over de liefde kan ik zo enorm veel vertellen. Ik heb al langer dan tien jaar een vaste relatie en ben daar gelukkig mee. Mijn tips? Vertrouwen is enorm belangrijk en elkaar loslaten ook. Laat ieder zijn ding doen en zorg er vooral voor dat je los van elkaar ook nog een leven hebt. Maar ook samen, blijf leuke dingen doen. Geniet!'

Maar ook over: school, uit huis gaan, carrière , geld, sparen, familie, vriendschap,
contact durven maken, feedback krijgen, happy zijn, 'nee' durven zeggen, hoe je over komt, en nog veel meer...


-bol.com



Ik had hoge verwachtingen van Happy Life. Toen ik las dat Mascha een boek ging schrijven, werd ik benieuwd. Toen ik erachter kwam dat het niet over beauty zou gaan (alsin; dat het geen specifiek beauty-boek zou worden) werd ik nog enthousiaster, gewoon een leuk boek over Mascha! Ik dacht dat het vol zou staan met leuke anekdotes. Toen het boek twee weken terug binnenkwam, ben ik er gelijk in begonnen.

Ten eerste ziet het boek er onwijs mooi uit. Behalve de leuke foto op de cover, staan er nog veel meer mooie foto's in het boek, van Mascha, Mascha met Gregor en sfeerimpressies. Super leuk! Daarnaast is het een klein boekje, waardoor je er snel doorheen komt. Op zich wel fijn, een leuk boek voor tussendoor!


Helaas ben ik over de daadwerkelijke tekst iets minder enthousiast. Ik heb al een korte samenvatting van mijn gedachten op Goodreads gezet waarin je het al kon lezen, maar ik vind het boek echt meer geschikt voor jongeren tussen de tien en zestien jaar. Het boek heeft wel enkele anekdotes, maar bestaat vooral uit tips en die in connectie met Mascha's eigen ervaringen. De tips gaan vooral over uit huis gaan, het eerste baantje, geld, studeren etc.: dingen die ik of zelf al ervaren heb of waarvoor ik niet echt tips zoek/nodig heb. Ook jammer: er staan nog interpunctie- en grammaticafouten in het boek. Logisch natuurlijk dat die fouten gemaakt worden, maar jammer dat die er bij de uitgeverij of door tweede lezers niet uit zijn gehaald. 


Mijn conclusie: een ontzettend mooi uitziend boek, maar qua inhoud meer voor jongere lezers. Ik gok dat je er dan ook mooie levenslessen uit kan halen, maar ik vind het jammer dat het boek niet voor een wat breder publiek is. Toch wil ik ook nog even vermelden hoe ontzettend veel respect ik voor Mascha heb: ze werkt fulltime aan haar blog, die ze zelf compleet heeft opgebouwd, en is nu zelfs op het punt gekomen dat ze een boek heeft geschreven. Ontzettend gaaf! Daarnaast zijn er genoeg mensen die dit boek juist wel heel inspirerend vinden, dus voel je door mijn review niet tegengehouden het boek alsnog te lezen.


15 opmerkingen:

 1. Ik heb deze gisteren binnen gekregen, lijkt me super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog wel heel benieuwd naar dit boek. Goed trouwens dat je gewoon een eerlijke review hebt geschreven, ook al zijn er heel veel positieve reviews! Of ik de inhoud ook niet zo geweldig vind, kan ik nu nog niet zeggen, maar spellingsfouten in een boek vind ik wel gek eigenlijk; ik heb zelf eens een boek uitgegeven en toen werd daar heel kritisch naar gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het inderdaad niet voor een breder doelgroep is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was niet van plan het boek te halen, maar ik vind het wel interessant om je mening te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het boek niet gekocht maar ben er ook nogsteeds erg benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het een leuk boek'je' om te lezen en ik had het ook zo af maar ik zou toch liever een boekje van haar zien met meer uitgebreidere tips van make-up of haar etc. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt leuk, ik hou alleen echt niet van lezen, dus het is net echt wat voor mij denk ik ahha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet iets dat ik voor mezelf zou kopen, maar om eens in te bladeren? Sure!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat het eerder voor jongere lezers is..
  Wel goed dat je dat gemeld hebt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat je er zo eerlijk over bent! :)
  Ben er nog steeds heel benieuwd naar

  BeantwoordenVerwijderen
 11. IEerlijke review! k heb het boek nog niet gelezen, maar ben er alsnog heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om zo'n eerlijke review over het boek te lezen, was er zelf benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben het boek nu zelf aan het lezen, maar vind hem wel heel leuk! Dat komt dan ook wel bij de doelgroep hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer, ik had ook verwacht dat het over beauty(tips) zou gaan ofzo....

  BeantwoordenVerwijderen