zaterdag 14 juni 2014

Studeer- & Baalmomenten

Ik heb er weer even behoefte aan om een update te geven. Het is typisch, maar juist de baalmomenten zijn de momenten die je wilt delen. Al is je frustraties en emoties van je afschrijven natuurlijk ook een soort therapie (en ik weet zeker dat velen van jullie dit herkennen). De laatste tijd zet ik nooit meer zoiets online, omdat enkele mensen in mijn omgeving inmiddels ook van mijn blog weten, maar ik heb er nu echt behoefte aan.Ik heb het momenteel vrij druk met mijn studie. Ik ben ten eerste bezig met het afronden van mijn bachelorscriptie. In principe zijn de zwaarste gedeeltes al geweest, namelijk het uitpluizen van literatuur, het grote typwerk, het opstellen en afnemen van een onderzoek en het statistisch verwerken van het grootste deel van de resultaten in SPSS. Helaas moet ik komende week nog een toets uitvoeren waar ik waarschijnlijk weer niks van ga snappen, maar gelukkig heb ik daar mijn grote vriend Google voor. Maar daarnaast zit ik momenteel ook in de tentamenperiode. Komende week heb ik twee tentamens (donderdag om 19:00 (toptijd) en vrijdag om 15:30) en gisterenochtend had ik een hertentamen. Maar het is net dat laatste wat me nu in zo'n baalmoment heeft gegooid. Of ik mijn bachelor nu behaal of over een half jaar pas, hangt namelijk van die her af. En hoewel ik er al weken mee bezig ben en er naar mijn inzicht ontzettend goed voor geleerd had, ging het niet goed. Ik kan het natuurlijk nog niet met zekerheid zeggen, want ik heb nog geen idee van mijn punt, maar mijn voorgevoel zegt dat ik het weer niet gehaald heb. En dat is mooi kut (excuse my language, maar soms moet het even). 

Niet eens het idee dat ik dan een half jaar uitloop heb (al is dat ook mooi balen voor: zes maanden voor één vak) maar het feit dat ik het dan dus niet in één keer gehaald heb. Dat ik gewoon weer "faal". Plus dat mijn ouders dan straks weer denken dat ik mijn best niet heb gedaan (flashback naar vorig jaar). En mijn vriend studeert momenteel wel af, alsof het een eitje is, en dan is het dus ook balen als hij op vakantie kan genieten van zijn diploma en ik niet.

Maar om niet gelijk té negatief te doen over een hertentamen waarvan ik de uitkomst nog niet eens weet, een half jaar uitloop kan natuurlijk ook nuttig besteed worden. Zo kan ik alsnog meerdere vakken gaan volgen, als zijnde extra vakken. Mijn studie (Communicatie- en Informatiewetenschappen) biedt ook veel technische vakken aan waarvan ik er veel ontweken heb: zou een leuke toevoeging zijn aan mijn cv. Of misschien vakken van andere studies die aangeboden worden op mijn universiteit. Ik zou kunnen gaan sporten, bijvoorbeeld doordeweeks hardlopen. Meer tijd aan mijn blog besteden: meer gevarieerde en gewoon meer artikelen online. 

Eerst maar eens afwachten wat mijn punt is. Hopelijk is de stress voor niets. 

14 opmerkingen:

 1. Hopelijk ga je slagen ! En komen er meer artikelen ♡_♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim voor je! Even afwachten nog. Maar een half jaartje extra is ook geen ramp, misschien zelfs wel lekker! Alleen ik snap dat dat nu niet zo voelt. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt vast goed, we staan allemaal achter je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aw, komt allemaal wel goed, en het is oke om soms effe te balen en lekker te venten, dat lucht op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vervelend, maar uiteindelijk komt het wel goed zoals de meiden hier allemaal zeggen. Wel goed dat je het ook nog van de positieve kant bekijkt! Je kan misschien ook ergens stage lopen. Dat staat ook altijd wel goed op je cv namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar dacht ik ook nog aan! In principe genoeg opties. X

   Verwijderen
 6. Wat naar dat je denkt dat je her niet goed is gegaan! Ik loop ook sowieso een half jaar uit vanwege twee vakken, maar ik denk dat ik er maar een jaar van maak en de laatste twee periodes de stage ga doen die ik door mijn andere vakken eerst niet kon doen (dat zou te druk worden). Zelf leek het me eerst heel naar om uit te lopen, maar tja, nu vind ik het eigenlijk wel fijn; ik kan doordat ik nauwelijks les heb vast gaan zoeken naar parttime werk en stel het nog even uit dat ik per se werk moet vinden. Ik hoop heel erg voor je dat je je her toch onverwacht hebt gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk op zich ook dat mocht het echt zo uitpakken, een extra half jaar geen ramp is. Maar het voelt nu gewoon zo vervelend. Dank je! :) X

   Verwijderen
 7. Wat vervelend dat je hier geen goed gevoel over hebt! Maar ja, soms kan het best meevallen. Ik duim in ieder geval voor je! Ik herken het van je afschrijven helemaal. Soms is het heerlijk om even je frustratie kwijt te kunnen. Blijf in ieder geval geloven in jezelf. You can do it!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahhh goed dat je zelf in ziet dat je ook goede dingen kunt doen in je extra half jaartje. Zelf heb ik een jaar lang gewerkt na mijn diploma. Hoe dan ook het komt helemaal goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om zo'n persoonlijk artikel te lezen! Ik wens je veel succes, you can do it!! X liefs

  BeantwoordenVerwijderen