dinsdag 17 juni 2014

Looking For Alaska

The unmissable first novel from bestselling and award-winning author of The Fault In Our Stars.

“If people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.”

Miles Halter’s whole life has been one big non-event, until he meets Alaska Young.

Gorgeous, clever and undoubtedly screwed-up, Alaska draws Miles into her reckless world and irrevocably steals his heart. For Miles, nothing can ever be the same again.

‘Looking for Alaska’ brilliantly captures the exquisite painful joy of living and loving. Poignant, funny, heartbreaking and compelling, this novel will stay with you forever.


-bol.com

Na mijn betoverende leeservaring met The Fault In Our Stars, moest én zou ik meer John Green boeken lezen. Gelukkig had ik Looking For Alaska, het eerste boek van John Green, al in mijn bezit. 

Miles leidt een volgens zichzelf nietszeggend leven en besluit dat hij naar een kostschool wil. Eén van zijn grootste hobbies is het lezen van autobiografieën en dan vooral de laatste woorden die een persoon heeft gezegd voordat hij of zij stierf. Francois Rabelais' laatste woorden waren: "I'm going to seek a Great Perhaps." Dit is precies wat Miles wil doen op de kostschool en überhaupt in zijn verdere leven, op zoek gaan naar "Het Grote Misschien". Hoewel hij thuis geen vrienden had, komt hij op de kostschool al snel in een vriendengroepje terecht waarin hij zich helemaal thuis voelt. Hij is vooral onder de indruk van de prachtige en grappige Alaska Young.

Net zoals in The Fault In Our Stars is de schrijfstijl van John Green in Looking For Alaska vlot en grappig. Ook dit boek heb ik voor mijn doen vrij snel uitgelezen, namelijk in vijf dagen, en dat komt puur omdat de schrijfstijl ontzettend vermakelijk is. Ook het verhaal is weer fantastisch. Ik wil er niet teveel over zeggen, zelf ging ik namelijk ook met geen enkele voorkennis dit boek in waardoor alles als een verrassing kwam, wat het alleen maar beter maakte. Wel kan ik zeggen dat het boek inderdaad "scherp, grappig en hartverscheurend" is (zoals de achterflap zo mooi zegt).

“If people were rain, I was drizzle and she was a hurricane” 

Zowel The Fault In Our Stars als Looking For Alaska hebben mijn blik op het leven en de dood echt verbreed. Ik vind het onwijs knap hoe John Green in zulke kleine boekjes met zo'n luchtige schrijfstijl toch ontzettend indrukwekkende verhalen kan neerzetten met mooie en leerzame boodschappen. Wat mij betreft is Looking For Alaska dus een echte aanrader, zeker als je The Fault In Our Stars ook leuk vond. John Green heeft zich door middel van deze twee boeken zeker bij mijn favoriete schrijvers gezet en ik heb nu al zin om een ander boek van hem te lezen.

Ik heb Looking For Alaska vijf sterren gegeven op Goodreads  ★★★★★
Looking For Alaska is in het Nederlands vertaald naar Het Grote Misschien.

18 opmerkingen:

 1. Ga ik ook toevoegen aan mijn leeslijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de boeken van John Green zijn bijna allemaal geweldig, leuke recensie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie recensie, lijkt mij een mooi boek ga het onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh deze wil ik nu echt gelijk lezen! Mooie recensie, ik ga maar eens zoeken naar de Nederlandse versie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond Het grote misschien: Looking for Alaska het mooiste boek van John Green dat ik tot nu toe van hem gelezen heb. Nog mooier dus dan Een weeffout in onze sterren. Ik wil nog Will Grayson Will Graywon en 19 x Katharina van hem lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog geen boeken van deze schrijver gelezen, maar ze lijken me erg mooi! Ga ik zeker onthouden voor de aankomende vakantie. Alhoewel in wel net in een andere 'dikke pil' van GOT ben begonnen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vermijd dit soort verhalen meestal omdat ze altijd zo zwaar op mij wegen. Stom eigenlijk eh.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dit klinkt echt als een aanrader! Ik heb nog geen boeken van John Green gelezen, maar ze klinken er mooi en interessant. Die quote is ook echt heel leuk :) . Mooi geschreven artikel, leuk dat je ons op de hoogte houdt over boeken!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw klinkt als een super boek ik wil deze ook ! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt mij erg mooi!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. John Green klinkt echt als een droomschrijver, al zijn boeken lijken goed! Het wordt dringend tijd dat ik er me enkele aanschaf :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt onwijs benieuwd naar dit boek! Ik denk dat het het volgende John Green boek is wat ik ga lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. John Green blijft echt één van mijn favoriete schrijvers. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigenlijk kan ik er verder niets over zeggen, want ik ben het helemaal met je eens. John Green zijn boeken zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen