woensdag 25 juni 2014

Plog 23-06-2014

Ik heb afgelopen maandag geplogd! Hoewel de dag heel anders liep dan ik eigenlijk had ingeschat (in plaats van mijn eerste vrije dag werd het een dag volle bak aan mijn scriptie werken) heb ik nog wat leuke foto's gemaakt. Een stuk minder dan in mijn vorige (en tevens eerste) plog, maar het is wat. Ik heb mijn bachelorscriptie grotendeels afgerond, ik ben naar de dokter geweest en ik heb Nederland-Chili in Breda gekeken met mijn vriendinnen.

Goeiemorgen! Na een nachtje van drie uur slapen deed dit toch wel een beetje pijn. Ik was rond vier uur gaan slapen omdat ik mijn bachelorscriptie heel graag maandag wilde opsturen (in ieder geval de conceptversie voor één laatste keer feedback) en de nacht van zondag op maandag nog veel meer dingen dan verwacht wilde aanpassen. Dus maandag werd in plaats van mijn eerste vrije dag, een extra scriptie dag. Maar eerst naar de dokter, waar ik om 9 uur een afspraak had.


Ik ben al zeker zes maanden verkouden; het wisselt af van hoesten, niezen tot verstopte neuzen, maar ik ben in ieder geval in 2014 nog niet níet verkouden geweest. Ik besloot even bij de dokter langs te gaan, maar die stelde me gerust dat het hoogstwaarschijnlijk geen allergie of hooikoorts of iets dergelijks is. Het zou kunnen dat mijn neusslijmvlies niet meer goed werkt waardoor de bacterie niet weg kan.

Je kan aan mijn gezicht trouwens wel zien hoe ik me voelde.


Dus ik ben gelijk naar de apotheek doorgestuurd voor een neusspray! Ik hoop dat het werkt.


En weer door aan mijn scriptie. Toen ik de week ervoor deze dag inplande als zijnde een "plogdag" dacht ik dat het een heel ander soort dag zou worden met veel leukere foto's. Maar dit hoort er helaas ook bij. Ik zat aan de computer van mijn ouders omdat ik geen Word op mijn laptop heb en mijn scriptie en tabellen natuurlijk wel volgens APA moet kunnen opmaken. Maar ik moest mijn laptop ook gebruiken, want daar stond SPSS om nog last minute wat extra gegevens statistisch te verwerken voor mijn resultaten-hoofdstuk. Decadent werken dit.


Even een frisse neus halen in de tuin, waar momenteel heel veel mooie bloemetjes staan te bloeien. Mijn moeder kwam nu ook net thuis van een weekendje weg met mijn vader (die gelijk door naar zijn werk was gegaan) dus ik heb even zitten bijkletsen.


's Svonds was de wedstrijd Nederland-Chili die ik in Breda wilde kijken met vriendinnen. Wel even mijn nageltjes klaarmaken met een oranje kleurtje en op de ringvingers een Nederlands vlaggetje!


Eindresultaat! Het blauwe streepje was een beetje rommelig, maar ik moest echt door met mijn scriptie dus heb het een beetje afgeraffeld (oeps!).


Scriptie schrijven tijdens mijn lunch. Ik vind deze kant-en-klare bakjes pasta echt lekker! Je hoeft er alleen warm water bij te doen en huppakee, klaar! Hier ligt mijn statistiek-studieboek open omdat ik even moest checken hoe en wat je ook alweer noteert wanneer je een significant verschil hebt gemeten.


Om 3 uur had ik mijn scriptie dan eindelijk compleet naar mijn begeleider gestuurd! Ik was eigenlijk van plan geweest nog even "bij te slapen", maar om half 5 zouden mijn vriendinnen en ik alweer naar Breda gaan fietsen, dus die tijd had ik niet meer.Dan maar even opfrissen met een lekker douche!


Ready to go! De hele nacht en dag heb ik als een gek gestrest zodat ik naar Breda kon om voetbal te kijken (zondagnacht bekroop het gevoel me al een beetje dat ik het niet zou halen en gewoon thuis moest blijven) en vervolgens ben ik een uur te vroeg klaar. Ik vind het jurkje van dit jaar van Supertrash echt super leuk!


Nog steeds blij met het cadeautje wat ik een paar dagen eerder van mijn vriend heb gehad als dank omdat ik zijn scriptie heb gecontroleerd op spel- en grammaticafouten en formuleringen etc: Het Spel der Tronen door George R. R. Martin (Game of Thrones). Dit is het eerste boek in de serie. Ik heb al twee andere delen gekocht en wilde deze heel graag hebben voordat we eind juli op vakantie gaan, omdat ik er dan graag aan wil beginnen. Happy!


En om half vijf richting de stad omdat we voor de wedstrijd van zes uur nog even gegeten wilden hebben. Het werd een culinair hoogstandje bij de McDonalds: liefde!


De stad was natuurlijk super tof versierd. Ik heb de wedstrijd Spanje-Nederland ook in de stad gezien, maar toen stond ik ergens binnen én was het al later op de avond, dus heb ik niet zoveel van de versieringen meegekregen. Nederland-Australië heb ik thuis gekeken omdat ik de dagen erna tentamens had.


Twee tv's recht voor mijn neus (en de bar eronder, ook niet onbelangrijk) dus ik had in ieder geval fantastisch zicht. De wedstrijd op zich was vrij saai; het kwam eigenlijk pas los bij de twee Nederlandse goals aan het eind. Na de wedstrijd zijn we nog een café binnengegaan en tegen een uur of twaalf ging ik met mijn vriend mee (hij woont in Breda) en bleef bij hem slapen. Ik heb in ieder geval een topavond gehad met mijn vriendinnen!


18 opmerkingen:

 1. Erg leuke foto's! Dat klokje vind ik erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's, fijn dat je scriptie af is! En zo naar de voetbal kijken met het WK vind ik zelf ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's en mooi gedaan je nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke plog! Wat vervelend dat je al zo lang verkouden bent, hopelijk gaat het snel over! Jaaa het Spel der tronen lees ik nu ook <3 Super lief cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brrr, ben ik blij dat ik van scripties en thesissen schrijven af ben :-) Maar gelukkig kon je tussendoor toch ook wat ontspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke plog! Wat vervelend dat je al zolang verkouden bent.
  Hopelijk gaat het snel over <3

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel beterschap! Ik hoop dat die neusspray heeft geholpen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke plog meid. Je nagels zagen er ook zo tof uit hihi. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke plog! Wat vervelend dat je zolang al verkouden bent, ik hoop dat je snel ervan af bent! En wat gezellig dat je met je vriendinnen voetbal hebt gekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hè, vervelend, zeg, dat je zo verkouden bent! Ik hoop dat het snel over gaat. Soms blijft dat echt lang hangen! Wat een gave nail art, zeg. Het ziet er echt super leuk uit! Leuke plog, zeker vaker doen :D .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuke plog! Heerlijk dat je scriptie is opgestuurd naar de docent, ik herken het gevoel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto's heb je gemaakt! En helemaal in de oranje sfeer hihh

  BeantwoordenVerwijderen