zaterdag 3 mei 2014

LOVE: The Beauty of Books

Wanneer ik een boek lees, doe ik dat met precisie. Ik doe mijn best om geen hoekje te vouwen, geen krasje te maken en de rug van het boek onaangetast te laten (al ben ik in dit laatste niet altijd succesvol). Ik heb niet alleen een liefde voor de inhoud van boeken, maar ook voor de buitenkant. Ik bedenk me ook altijd goed voordat ik een boek koop, welke uitgave en welke cover ik wil hebben. Vandaag laat ik jullie wat boeken zien die ik graag op mijn boekenplank wil hebben alleen al vanwege de prachtige kaften.

Stipt op nummer één en tevens de inspiratie van deze gehele blogpost: de collectie hardcover classics die Penguin heeft uigegeven. De covers van de boeken in deze collectie zijn ontworpen door Coralie Bickford en zijn zowel prachtig als toepasselijk. Verder zijn de patroontjes ook niet té druk, waardoor je de verschillende boeken (in al die leuke kleurtjes) fantastisch samen op een plank kan zetten. Deze collectie bestaat uit bekende classics zoals Alice in Wonderland door Lewis Carroll, Dracula door Bram Stoker, Sense and Sensibility en Pride and Prejudice door Jane Austen, Great Expectations door Charles Dickens en nog véél meer. Hier wil ik er zeker enkele van aanschaffen en laat het nou net zo zijn dat bol.com deze pareltjes verkoopt...


Puffin Books, als het ware het kleine zusje van Penguin dat zich specialiseert in kinderboeken, heeft ook een prachtige hardcover collectie maar dan met kinderboeken. De boeken zijn een stuk vrolijker dan de Penguin Classics maar komen wel overeen met de collectie, door elk boek in één kleur en met één patroon te bedekken. Ik ken niet al deze kinderverhalen, maar het Peter Pan boek vind ik in ieder geval al zeer mooi.


Een kleine collectie van maar drie boeken, maar ontzettend gaaf. Drie klassieke kinderboeken in een prachtig jasje en ditmaal paperback, waardoor ze ook niet zo duur zijn (rond de €9). Zowel The Wizard of Oz als Peter Pan zitten ook in de andere collectie van Puffin Books die ik eerder noemde, maar deze versie van The Wizard of Oz vind ik toch wel een stuk mooier.


16 opmerkingen:

 1. wow zo mooi, nu heb ik weer wat erbij op mijn verlanglijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaften zeg! Dat staat vast heel mooi op een boekenplank zo samen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n mooie kaften :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een toffe kaften zeg! Ik kijk stiekem ook altijd wat de mooiste kaft is voordat ik een boek bestel hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Super tof! Heb je er al veel? Ik spaar ze vanaf nu ook haha. X

   Verwijderen
 6. Echt heel gaaf! Ik ben dol op boeken, de geur alleen al!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat grappig dat je daar zo precies in bent! Haha, ik snap je helemaal hoor, een boek ziet er altijd zo mooi uit als de kaft nog helemaal gaaf is :) . Ik vind dit lijstje heel leuk, leuk dat je naar dit soort dingen zoekt. Ik bedoel: je krijgt er ook echt wat voor terug! Vooral de laatste uitgaves vind ik heel leuk :D .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt hè :) Al kan ik mensen ook wel begrijpen die een "geleefd" boek willen, maar ik heb toch echt een voorkeur voor de boeken in prachtige staat. X

   Verwijderen
 8. Die Penguin Classics zijn inderdaad juweeltjes. Volgens mij heb ik ze ook bij de Bijenkorf gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh daar ga ik dan ook nog maar eens kijken, wie weet. Thanks voor de tip. X

   Verwijderen
 9. Wat een mooie boeken allemaal! Ik heb zelf ook zeker een zwak voor mooie kaften en ik kijk ook altijd in de winkel naar welk boek er het netste uitziet. Ik vind het namelijk verschrikkelijk om een boek te kopen die al ergens wat beschadigd is en dan juist omdat ik er heel zuinig op ben haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha herkenbaar! En als je er dan thuis alsnog achter komt dat de kaft beschadigingen heeft, ben ik in staat terug te gaan naar de winkel ;) X

   Verwijderen
 10. Wat ziet dat er ontzettend mooi uit, wauw!! <3

  BeantwoordenVerwijderen