maandag 26 mei 2014

iPad Mini

Ik ben nooit een echte Apple fan geweest. As a matter of fact, ik was in eerste instantie altijd een beetje anti. Zo'n merk wat veel te veel geld vraagt voor producten die naar mijn mening niet eens per definitie beter zijn, puur omdat het een bekend merk is met een goed imago, waar mensen graag mee rond willen lopen. Dit gevoel heb ik overigens nog steeds bij de Macbooks en iMacs, aangezien er toch echt wel laptops en computers zijn met aanzienlijk meer geheugen en betere processors etc. voor een stuk minder geld. Maar dat terzijde, ik ben toch wel behoorlijk omgeslagen. Inmiddels ben ik de trotse eigenares van een iPhone 5 en iPod touch, en ik kan niet meer zonder. Het moment is dan ook aangekomen dat ik een stapje verder ga: ik wil een iPad Mini.Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, lees ik sinds het begin van dit jaar (2014) weer een stuk meer (vandaar ook de plotselinge overvloed aan blogposts over boeken). De hobby wordt alleen wel steeds duurder, omdat ik elke maand weer een nieuw aantal boeken binnenhaal. Vandaar dat ik al een beetje geïnteresseerd begon te raken in e-readers. Hoewel ik een die hard fan van fysieke boeken ben (en blijf), is zo'n technisch boek ook wel handig, aangezien je er onwijs veel op kan zetten en e-books een stuk goedkoper (of gratis) zijn. Om het dan maar gelijk goed te doen, heb ik me verdiept in iPads.


Mijn keuze is gevallen op de iPad mini met het Retina scherm. Ik heb me laten voorlichten in een Apple winkel en door mijn schoonbroer die een grote passie voor Apple heeft. Ik wil een mini, omdat ik de iPad toch hoofdzakelijk wil gaan gebruiken om van te lezen. Een mini is een stuk lichter dan een normale en kan daarom makkelijk mee in mijn tas (de iPad Air is ook erg licht, maar iets te duur voor mij). Het Retina scherm sprak me in eerste instantie niet aan -100 euro voor een ietwat beter scherm?!- maar de verkoopster in de Apple winkel wees me er al op dat aangezien ik een iPhone 5 heb (die een Retina scherm heeft) het verschil me echt zal gaan opvallen. Dit klonk zeer logisch en ik wil later ook geen spijt krijgen van mijn keuze.

Hoewel ik nu al sta te springen om dit pareltje in mijn bezit te hebben, wacht ik tot mijn verjaardag. Op 4 juli word ik 22 en hoop ik van mijn ouders geld te krijgen, wat ik dan bij mijn geld kan leggen om daarmee een iPad te kopen. Dan heb ik 'm mooi nog net voordat ik eind juli op vakantie ga (hoop ik) en kan ik daar lekker boekjes van mijn iPad lezen.

Heb jij een iPad? Zo ja, wat voor één? Ben je er blij mee?

20 opmerkingen:

 1. Ik heb de ipad mini ook en ben er helemaal happy mee<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een samsung galaxy tab, ook een aanrader. Ik lees er ook af en toe boeken op

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je een goeie keuze hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er ook een en ik ben er super blij mee, je hebt zeker een goede keuze gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedoel je met lezen, het lezen van boeken of het lezen van artikelen op websites? Heb je ooit nagedacht over een e-book? Dat is namelijk gebruiksvriendelijker voor het lezen van boeken dan een Ipad, helemaal als je op vakantie bent waar veel zon is. Dan is het lastig om in de zon je Ipad scherm te lezen. Een E-book kan dat weer wel, ik heb zelf E-book en ben er enorm tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lezen van boeken. Ik heb inderdaad nagedacht over een e-book (zeker omdat die ook een stuk goedkoper zijn), maar zoals ik ook al zeg wil ik het dan gelijk maar "goed" doen, en een tablet aanschaffen omdat je daar ook gelijk veel meer mee kan. Ik ben zo bang dat als ik een e-book koop ik 'm alsnog niet vaak in mijn tas ga doen etc. Toch bedankt voor de tip, kan ik in ieder geval rekening houden met het feit dat het in de zon niet altijd een pretje gaat zijn ;) X

   Verwijderen
 6. Thuis hebben wij ook een ipad, ideaal! Mijn oma heeft toevallig ook de i pad mini ze is er ook al zo enthousiast over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede keus! Zelf heb ik thuis ook een tablet, maar daar doe ik zelf niet heel veel op. Uiteindelijk komt het vooral neer op mijn gsm en laptop, daar zou ik echt niet zonder kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat gaaf! Wij hebben thuis 2 x de iPad 3, ik doe er eigenlijk niet zo veel mee! Met de mini lijkt het me inderdaad wel leuk om hem mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook heel graag een ipad mini, ik ben erg benieuwd hoe die je gaat bevallen. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil die ook graag, lijkt me zo fijn! Ik heb nog een
  oude iPad en die is ontzettend traag nu :-(

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is inderdaad wel echt mooi! En handig om te hebben voor bloggen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb zelf een Blackberry Playbook, daar lees ik meestal van als ik geen fysiek boek lees. Vooral voor onderweg vind ik het echt heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je er één gaat kopen! Ik leen mijn boeken bij de bieb, dat is ook nog een optie, alleen ik weet niet of er een grote bij jou in de buurt zit. Meestal kost dat maar een aantal euro per jaar en dan kun je elke keer zo'n 8 boeken lenen. Maar een iPad mini waarop de boeken kan lezen klinkt ook wel erg aantrekkelijk, hoor! Ik ben heel benieuwd hoe 'ie bevalt :) .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leende voorheen ook altijd bij de bieb, maar momenteel zit er helaas geen meer in mijn dorp en daarnaast lees ik veel vrij recente/zeer populaire boeken, die meestal al snel weg zijn. Maar toch bedankt voor de tip :) X

   Verwijderen
 14. Ik heb zelf geen ipad, wel een samsung galaxy tab. Ook erg fijn! Ipad mini lijkt me heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van nooit willen naar zo veel. Hey ik herken mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zelf heb ik een iPad Mini. Ik kan niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb hem zelf niet maar heb hem ook niet nodig, maar hij is super fijn in gebruik mijn zus heeft m!

  BeantwoordenVerwijderen