maandag 5 mei 2014

Het Bottenseizoen

Het is het jaar 2056. Scion, die dan de touwtjes in handen heeft, beschouwt helderziendheid als een plaag en wil alle zieners uitroeien. De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld, in de wijk Seven Dials, voor een mime-lord genaamd Jaxon Hall, een criminele helderziende. Paige is een droomdoler, een helderziende die anderen via droombeelden kan voelen. Alleen door te ademen pleegt ze al hoogverraad.

Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Refa├»et met een donkere huid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit heeft gezien - en hij zal haar uiteindelijk beschermen.  


Dit boek heb ik meerdere keren in boekenwinkels in mijn handen gehad en uiteindelijk besloot ik 'm maar mee te nemen. Het is het eerste boek dit jaar wat ik in het Nederlands las en voor de verandering was dat ook wel weer eens leuk. Het Bottenseizoen is het eerste deel uit een serie die waarschijnlijk uit zeven delen zal komen te bestaan.

Paige woont in Londen bij haar vader. Ze heeft een niets-betekenende baan achter een kassa waar ze elke dag heengaat. Of in ieder geval, dat is wat ze verteld aan haar vader. Eigenlijk werkt ze al sinds haar zestiende in de criminele onderwereld, die in het 2056 van dit boek heel anders is dan nu. De onderwereld is bestemd voor mensen met bepaalde gaven van helderziendheid. Hoewel deze gaven erg krachtig kunnen zijn, worden de mensen die ze bezitten niet geaccepteerd en zelfs gevangen genomen. Paige heeft een zeer speciale gave en is op een dag gedwongen deze te gebruiken. Ze vlucht tevergeefs en wordt getransporteerd naar Oxford, waar ineens blijkt dat ze haar hele leven al voorgelogen is.

Ik vond het vrij moeilijk in dit boek te komen. Er worden gelijk veel termen gebruikt die niet duidelijk zijn, waardoor je steeds verder wegzakt in een wereld die nog redelijk onbegrijpelijk is. Gelukkig komt dit naarmate je verder vordert goed en is het juist wel spannend dat alles zo anders is.

Paige heeft niet alleen de gave van helderziendheid, ze bezit ook nog een zeer bijzondere en krachtige "versie". Haar gave is ontzettend zeldzaam. Hierdoor komt ze terecht bij Warden, die haar wil trainen. Dat er ook sprake zou zijn van een liefdesverhaal kwam voor mij een beetje als een verrassing, zeker gezien het feit dat dit het eerste boek uit een zevendelige serie is, maar toch vond ik het wel leuk. Het ging wel vrij snel naar mijn mening, maar dit was niet storend.

Toch heeft dit boek mij niet kunnen grijpen. Hoewel er veel wordt uitgelegd en er echt een "wereld" voor je wordt gebouwd, gebeurt er maar weinig. Sowieso minder actie dan ik had verwacht. Pas aan het eind werd het spannend en werd ik toch wel nieuwsgierig naar het volgende deel. Ik hoop dat het puur komt omdat dit het eerste deel is dat ik niet helemaal gegrepen ben, maar ik wacht af. Ik ben in ieder geval wel benieuwd!

7 opmerkingen:

 1. Het boek klinkt wel heel spannend! Toch wel jammer dat het jou niet gegerepen heeft!
  Wie weet inderdaad in het volgende deel! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klinkt als een interessant boek. Ik zou hem ook wel willen lezen, dat helderziende spreekt me aan. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, het lijkt mij wel een heel leuk boek eigenlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik hou van lezen dus nu heb je mij nieuwsgierig gemaakt meid! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er uit als een interessant boek. Alleen de kaft vind ik al super mooi! Heel apart gedaan :) .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het idee van zo een hele andere wereld best interessant, maar 't is wel jammer dat er qua actie niet zo heel veel gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit soort thema's vind ik superleuk vooral als er meerdere delen zijn, dan ben je helemaal into het verhaal :P

  BeantwoordenVerwijderen