zondag 17 maart 2019

Mijn Jaar In Boeken 61-65

Eind 2018 kwam Kingdom of Ash uit; het zevende en tevens laatste deel in de YA Fantasy serie Throne of Glass, waarvan ik de eerste boeken een aantal jaren geleden vol enthousiasme heb gelezen. Ik besloot de hele serie opnieuw te lezen, in aanloop naar Kingdom of Ash. Daarnaast herlas ik één van mijn andere favoriete YA boeken én las ik The Mars Room, genomineerd voor de Man Booker prijs.

donderdag 21 februari 2019

Mijn Jaar In Boeken 56-60

Na mijn tripje naar Griekenland, vervolgde ik mijn voorbereiding voor mijn tripje naar Parijs; ik las twee klassiekers, die zich afspelen in en rondom Parijs; ten eerste het meer dan 1200 pagina tellende Les Misérables van Victor Hugo, en ten tweede A Tale of Two Cities van Charles Dickens. Daarnaast last ik drie non-fictie boeken.

woensdag 30 januari 2019

Mijn Jaar In Boeken 51-55

Ook deze boeken las ik grotendeels nog ten tijde van mijn vakantie in Griekenland; lekker op een ligstoeltje aan het strand, met een zonnetje op mijn huid en een prachtig uitzicht.

donderdag 24 januari 2019

Mijn Jaar In Boeken 46-50

Eind september hadden vriendlief en ik een tripje naar Parijs gepland, en in één van de stadsgidsen stond een literatuur top tien draaiend om Parijs. Ik besloot ter voorbereiding en om in de sfeer te komen hier enkele boeken uit te lezen, en andere aan de stad-gerelateerde boeken, zoals The Hunchback of Notre Dame, The Da Vinci Code en een biografie over Leonardo da Vinci (later, net voor het tripje, las ik ook nog A Tale of Two Cities en Les Miserables). Daarnaast ging ik in augustus op vakantie naar Griekenland, en ook daar besloot ik enkele toepasselijke boeken te lezen, zoals Circe and the Cyclops en Circe; beide Griekse mythes.