vrijdag 13 februari 2015

Plog 27-01-15

Mijn eerste plog van 2015 en gelijk een zeer minimale. Goed begin. Maandag 26 januari begon mijn Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (hoewel ik toen nog niet al mijn Bachelorpunten binnen had en dus ook niet nog officieel toegelaten was...). Ik heb vrije keuze in welke vakken ik wil volgen en ik wist toen nog niet goed welke ik wilde kiezen, dus ik besloot de eerste week meerdere "uit te proberen". Deze plog is van mijn tweede dag Mastervakken, op dinsdag 27 januari.

Goedemorgen. Om 05:38 gaat mijn wekkertje en om 06:09 ga ik er dan ook echt uit. Life of a snoozer. In de aanloop naar het nieuwe seizoen van Game of Thrones (april!!) Jon Snow maar als achtergrond gezet... Fijne foto.


Ontbijtje.


En in het donker naar de bus lopen. Eerlijk is eerlijk, ik ben het niet gewend zo vroeg al op pad te gaan. Maar zo erg is het niet; de avond ervoor vrees ik de ochtend en de korte nacht, maar als ik 's ochtends dan wakker word, voel ik me verrassend fris.


Snacks gekocht voor tussen de colleges door (en misschien om al een beetje aan te knabbelen in de trein).


Mijn colleges zijn best interessant, maar soms valt je aandacht toch even weg (zeker met drie colleges op één dag). Dan ga ik maar een beetje doodlen. Overigens kan je dan nog ontzettend goed opletten; ik hoor alles wat er gezegd wordt. Ik kan me herinneren dat ik ooit tijdens een tentamen een vraag kon beantwoorden omdat ik me precies kon herinneren dat het in het college gezegd was terwijl ik een tekeningetje maakte.

Het is overigens ook wetenschappelijk bewezen dat het tijdens het maken van een tentamen kan helpen om de context/omgeving in te beelden van toen je de stof aan het leren was (bijvoorbeeld je slaapkamer, je bureau, welke spullen je gebruikte, welke tekeningetjes je maakte etc). Doordat je aan deze aspecten denkt, kunnen associaties met deze context in je brein bovenkomen, namelijk de stof die je aan het leren was (bron). Ik leer best nog wel eens interessante dingen op de uni ;)


Het duurt twee uur voordat mijn volgende college begint en het is inmiddels 12:30, dus ik besluit met een lekker broodje en een Red Bull even wat te gaan studeren op mijn vertrouwde plekje op de campus (altijd balen als die al bezet is).


Het is helaas wel behoorlijk koud op mijn favoriete plekje, dus mijn sjaal maar om me heen geslagen.


Laatste college.


En weer naar huis.


Het is druk in de trein (17:00 is natuurlijk ook een druk tijdstip) maar ik kan gelukkig rustig bij het raam zitten. Muziekje op, beetje naar buiten kijken en half wegdromen. Ik vind die korte treinritjes (20 minuten) helemaal niet vervelend.


Op het nieuwe station in Breda wachten op de bus. In de verte zie ik een mooie zonsondergang.


Busje. Ik luister naar The Pinkprint; het nieuwe album van Nicki Minaj. Ik vond Nicki Minaj eigenlijk niets meer met haar excentrieke en overdreven popnummers, maar haar nieuwe album vind ik echt onwijs goed. Veel persoonlijker, veel meer rap en enkele toffe samenwerkingen.


Thuis staat het kacheltje al lekker te branden en het eten is ook bijna klaar. Thuis wonen op je tweeëntwintigste is zo slecht nog niet.


Mooie maar zeer onduidelijke lucht.


Rond kwart over zeven wandel ik weer richting bushalte. Mijn vriend woont in Breda en heeft hulp nodig met het schrijven van een Engelse paper.


Dus zo breng ik mijn avond ook door. Eerst op het station in Breda samen even snacks halen en daarna volle bak aan de studie. Wat een dag.

16 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Oh als ik om 6.00 uur de wekker zet dan ben ik er gelijk uit, want anders ga ik gewoon nergens heen als ik blijf snoozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Eerlijk is eerlijk, ik hoef maar één keer in de week zó vroeg op. Thank god. X

   Verwijderen
 3. Wat eet je als ontbijt? Havermout? Leuke sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha bijna de hele dag studeren. Ik houd ook van de korte treinritjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Jeetje, jij moest vroeg op zeg!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na die wallpaper van Jon Snow kon ik mijn aandacht er niet meer bij houden... YU-UM!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke plog! En damn, je achtergrond.

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je hebt geplogt! Altijd leuk om te zien. Zelf plog ik ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg leuk om te zien! Ik vind het broodje zo lekker eruitzien die je bij de lunch at en wat hebben jullie een mooie kacheltje thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's!
  Wat is het toch hard werken als student ;-)
  Lange dag had je.

  BeantwoordenVerwijderen