vrijdag 6 februari 2015

Hello February...
Ik spendeer februari precies zoals ik had gehoopt: startend aan de Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Wat betekent dat ik mijn Bachelor of Science binnen heb! YESSS! Afgelopen maand heb ik als een gek aan twee papers gewerkt en beide gehaald met een 7,5, waardoor ik inmiddels mijn 180 studiepunten binnen heb. Ik kan niet eens goed verwoorden hoe blij ik ben (en ik vind het heerlijk om álles te verwoorden, dus dat zegt wat). Februari, bring it on. 


Study
Het wordt voor mij dus weer wennen aan de volgende stap in mijn studentenleven; volle bak colleges (zelfs vroeg in de ochtend; hallo wekkertjes om kwart voor 6), alle vakken in het Engels, continu assignments, groepsopdrachten (bleh) en per vak twee colleges in de week. Pfiew, dat wordt nog wat. Maar mij zul je niet horen klagen; ik ben al zo blij dat ik überhaupt nu aan mijn Master kan beginnen. Het is me na één week wel gelijk duidelijk geworden dat er bij een Master echt veel meer van je verwacht wordt dan bij een Bachelor (in mijn geval in ieder geval). De studielast is veel zwaarder en daarnaast verwachten de professoren een actievere houding. Op zich niet erg, want zo voel je je ook meer "gezien" en behandel je de stof ook veel beter. Ook heb ik de kunst van het "doodlen" me eigen gemaakt tijdens het luisteren naar colleges; zo ben ik bezig, maar luister ik toch nog actief naar de les. 


Plans
Eind februari vindt mijn diploma uitreiking plaats. Ik kijk er nu al naar uit om dat papiertje waar ik zo hard voor heb gewerkt in ontvangst te mogen nemen. Daarna gaan mijn ouders, mijn zus en haar vriend, en mijn vriend en ik ook nog uit eten om het te vieren. Hmm, misschien moet ik maar vast over mijn outfit gaan nadenken. 

De supermarkt waar ik werk is nog tot eind februari aan het verbouwen, dus de komende zaterdagen ben ik nog vrij. Heerlijk. Ik moet overigens wel hard aan de bak voor mijn blog en de blog waar ik voor schrijf (mocht je overigens benieuwd zijn; Lottefietst.nl) want ik loop door de drukte rondom mijn studie een beetje achter. 

TBR February


Books in January


13 opmerkingen:

 1. Overstap van HBO naar WO is echt anders! Ik vond het ook echt wennen, maar het komt wel. Gewoon lekker je best blijven doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mijn bachelor ook op de uni gehaald (zelfde als waar ik nu mijn master doe), dus wil niet eens weten hoe groot de overstap van hbo naar uni is 😱 x

   Verwijderen
 2. Heel erg leuk om te lezen en ik wens je alvast heel plezier toe bij de diploma uitreiking en het etentje erna!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel!
  Ik ben zo benieuwd naar je outfit!
  Een studie kost veel tijd!
  Mooie boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alvast veel plezier bij de diploma uitreiking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk om te lezen! Veel plezier bij je diploma uitreiking alvast! Mooie boeken staan er trouwens op je lijstje..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Have fun bij je diploma uitreiking. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier op de diploma-uitreiking! Zo een overstap is vast niet evident.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vond de overgang van bachelor naar master op de uni ook vrij groot! Vooral de studielast is enorm toegenomen. Op de bachelor zeiden ze ook al: 40 uur per week, maar dat had ik nooit nodig. Nu echter ... :-) Veel succes in ieder geval!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel, veel plezier met de uitwijking van je diploma! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het zo leuk dat je zoveel leest. Deed dit ik ook altijd maar heb er de laatste tijd zo weinig tijd voor.. Echt balen!

  BeantwoordenVerwijderen