dinsdag 3 juni 2014

Plog 02-06-2014

O jee, ook ik heb toegegeven: ik heb geplogd (plog: photo-log). 10e begon ermee -die ik slechts ken van Recensiekoning, waar ze geniaal is- en sindsdien is het een ware hype in Blogger-Nederland. Hoewel ik het eigenlijk niets voor mij vind, had ik de laatste tijd wat inspiratieprobleempjes, dus het leek me leuk om het in ieder geval een keer te proberen. Vandaar, vandaag mijn eerste (en misschien wel laatste) plog, met foto's van gisteren.




Ik word wakker rond 10 uur (enkele seconden voordat mijn wekker gaat, echt bizar) en begin mijn dag door nog even lekker te lezen vanuit bed. Ik studeer aan de universiteit en ben momenteel bezig met het afronden van mijn bachelorscriptie (ik ben nu de resultaten van mijn onderzoek in spss aan het verwerken en analyseren, echt een feestje) en het voorbereiden voor tentamens, dus ik zit onwijs veel thuis. Hierdoor kan ik zelf mijn tijd inplannen, wat meestal resulteert in gaan slapen rond 3 uur en wakker worden rond 10. Ik lees momenteel Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.


Ik kom beneden en zet de bloemetjes die ik op mijn werk  heb meegekregen in het water. Mijn ouders waren vanaf donderdag in Parijs dus ik ben alleen, ze komen deze avond thuis (maandagavond).


Ik check mijn universiteitsmail (die ik niet laat doorsturen naar mijn normale mail, omdat ik niet continu herinnerd wil worden aan tentamens etc) en zie dat de tijden van één van mijn tentamens verplaatst is naar 19:00. Terwijl ik de dag erna ook een tentamen heb. Feestje... Overigens is dat "scriptieverdediging" niet voor mij, maar voor mijn vriend.


Make-uppen! Dit doe ik altijd voor het raam, omdat het licht dan goed op mijn gezicht schijnt.


The essentials. Even het nieuwe oogpalette van MUA uitproberen, waar binnenkort een review van online komt!


De look voor de dag. Ik heb uiteindelijk alleen een héél klein beetje paars in mijn buitenste ooghoek gebruikt en op mijn onderste waterlijn.


De resultaten verwerken in SPSS en een Krippendorff Alpha op alle vragen apart uitvoeren. Wat een pret.


Even een frisse neus halen en wat lichaamsbeweging aan mijn dag toevoegen. Ik moet nog sleutels afleveren bij mijn werk (in mijn dorp) en loop gelijk even door naar de Jumbo voor avondeten en wat lekkers.


De soundtrack van American Hustle blijft heerlijk!


De buit. Lunch, avondeten, bakje kant-en-klare pasta voor morgen als lunch, gezonde snacks, minder gezonde snacks en de Vogue, want daar zat deze maand een tof shirt bij!


Ik heb deze nog nooit eerder op maar zag 'm in het vak en werd gelijk nieuwsgierig! Looks good.



Even een pro-study break. 


Wauw, ik heb al vet lang geen Vogue meer in huis gehad (behalve de oude Vogues van mijn zus die op een stapeltje in mijn kamer liggen) en ik zie ineens weer prachtige reclame-shots. Zoals deze voor BonBon van Viktor&Rolf.


Maar de reden dat ik de Vogue kocht, was eigenlijk het shirt wat erbij zat. In eerste instantie was ik not impressed, maar toen ik het shirt op verschillende blogs voorbij zag komen, wilde ik 'm toch ook wel graag hebben. Ik ben er ontzettend blij mee!


Studytime! Even los van de scriptie en door met het leren voor tentamens.


Ik had zondag alleen de nagels van mijn linkerhand gelakt, daarna had ik geen zin meer. Dus nog even snel mijn overige nagels ook doen. Dit is Natural Days van MUA, waar binnenkort een review van komt.


En weer door met studeren.


Rond kwart over 5 vanuit mijn dorp naar Breda gereden, want daar ging ik mijn ouders halen op het station, die terugkwamen uit Parijs. Altijd weer leuk om dan weer bij te praten en alle verhalen te horen, ze hebben het super gehad!


My parents know me so well... In plaats van een klassiek souvenirtje voor me mee te nemen, kochten ze een setje OPI nagellakjes voor me! Deze vier kleuren komen uit de Brazil-collectie en het zijn Liquid Sand lakjes! LIEFDE!


Avondeten. Een makkelijk pizzaatje en mijn ouders frietjes.


De plog in elkaar zetten. Meestal schrijf ik mijn artikelen vooruit, zodat ik in ieder geval niet de avond van tevoren nog iets moet schrijven voor de dag erna, maar bij een plog werkt dat natuurlijk niet zo. Even wennen!


Met op de achtergrond mijn nieuwe afspeellijst met wat van mijn favoriete nummers geef ik feedback op wat hoofdstukken uit de scriptie/het eindverslag van mijn vriend.



Tijd om de lenzen uit te doen en het brilletje op, en mijn make-up eraf te halen. Aan het eind van de dag vind ik het echt heerlijk om een schoon gezicht te hebben.


Nog even een aflevering Game of Thrones. Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze serie, zo geniaal. Alleen jammer dat ik als ik eenmaal één aflevering kijk ontzettend veel moeite heb om niet gelijk nog meer te kijken, die cliffhangers zijn dodelijk.

De rest van de avond/nacht breng ik door met de wetenschappelijke artikelen voor mijn eerstvolgende tentamen (in de avond/nacht ben ik qua concentratie voor mijn studie echt op mijn best) en mijn Harry Potter boek. Het is nu drie uur en tijd om te gaan slapen. Ik vond het leuk om te ploggen, al gaat er toch nog meer werk in zitten dan ik dacht! Ten eerste het continu realiseren dat je wel foto's moet maken, maar ook het feit dat je 's avonds sowieso nog een blogpost in elkaar moet zetten. Toch tof om te doen en misschien wel voor herhaling vatbaar ;)

24 opmerkingen:

  1. Leuke foto's wat ben je toch een knappe meid! En veel succes met spss (had daar altijd zo een hekel aan...) Ik ben nu ook wel benieuwd naar de Vogue Tshirt. En goed dat je het aan het highlighten bent voor je tentamen, doe je nog aan het snellezen :P ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aah thanks :) Ik moet zeggen dat ik ook niet heel veel plezier heb met spss, wat een ramp. Ja, bij sommige stukken in artikelen doe ik inderdaad aan snellezen! Maar alleen als ik weet dat er dubbele info in staat ofzo, want anders vind ik de tekst echt niet makkelijk genoeg om "snel te lezen" haha. Maar blijft handig. X

      Verwijderen
  2. Heel leuke post, zeer leuk om eens te lezen!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuke foto's allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat mensen allemaal wel niet doen op 1 dag. Maar nu ben ik wel heel erg benieuwd waar jij game of thrones kijkt, want ik vind dat zo'n leuke serie. liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuke foto's, en superleuk shirt van de Vogue.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je nagels zijn zo gaaf! Echt. Ik zat er op elke foto even naar te staren, haha. Creepy. Maar goed! Wat fijn dat je ouders het leuk hebben gehad. Lief kadootje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha thanks! Het kleurtje vind ik zelf ook ontzettend gaaf, maar daar komt binnenkort vast een review van online. X

      Verwijderen
  7. Hele leuke recap! Ik ben ook een supergrote Game of Thrones fan, ik kan niet wachten tot ik het nieuwe seizoen kan zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind dit wel een leuk artikeltje zo een plog. Eigenlijk zou je het best vaker mogen doen en het niet bij één keer laten ;). Ik doe mijn make-up ook steeds op bij het raam, in het daglicht ziet alles er toch anders uit dan in het licht van een lamp. Mooie look heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige bloemen zeg! Ik vind dit altijd wel leuk om te zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi t-shirt, vind hem echt prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke plog zeg :D Ik vind Game of Thrones ook zo leuk en ga het snel weer kijkne, heb het al zo lang niet meer gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke plog! Ik vind het trouwens superknap van je dat je zo goed bezig bent met het leren voor tentamens, terwijl je ook je bachelorscriptie hebt. Ik heb namelijk hetzelfde en heb de motivatie van een goudvis haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ik moet mezelf er ook echt toe zetten, maar als ik het niet doe ga ik 'snachts echt liggen stressen en nadenken over hoeveel ik nog moet doen. X

      Verwijderen
  13. Wat leuk om te zien! Die advertentie van BonBon is inderdaad leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke plog , ik wist niet dat het bestond Thanks !

    Mylifeasfanta.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke foto's, ik vergeet altijd foto's te maken haha! Mooie nagels heb jij zeg <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest mezelf er ook echt aan herinneren soms haha. Thanks! X

      Verwijderen
  16. Mooie fotootjes!
    Die t-shirt van Vogue vind ik zo leuk :D
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een leuke plog en mooie rozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk om zo'n plog te zien! En ik zie harry potter haha^^ Ik ben erg benieuwd naar de mua pallettes en dat shirt van vogue is leuk!

    BeantwoordenVerwijderen