maandag 2 juni 2014

Ciaté Chalkboard Manicure

In de Prettybox van april stond het merk Ciaté centraal. Behalve de mooie nagellak Knickerbockerglory, zat er ook een manicureset in. En niet zo maar een manicureset, nee, een Chalkboard Manicureset, oftewel: krijtbord! Ik was gelijk ontzettend enthousiast en benieuwd naar het resultaat, en vandaag laat ik jullie eindelijk de inhoud van de doos zien, hoe het werkt en een "nail-look". Kijk mee!
De set bevat twee nagellakjes: een chalkboard base coat, waarmee je dus een krijtbord basis op je nagels aanbrengt, en een matte topcoat, die je over je uiteindelijke kunstwerkje moet toebrengen. Daarnaast zitten er vier krijtpennen in, in de kleuren geel (Recess), wit (Satchel), blauw (Teachers Pet) en roze (Jump Rope). Hiermee kan je op de basis van krijt patroontjes en figuurtjes aanbrengen.Bovendien zit er een klein boekje in de set, waar onder andere voorbeelden in staan van wat je met de pennen kunt creëren op je nagels. Leuke inspiratie!


De chalkboard basis aangebracht. Ik heb twee laagjes gebruikt, omdat de nagellak zich op sommige plekken  "spleet": er kwamen letterlijk strepen in de nagellak tijdens het opdrogen, zoals op sommige plekken ook nog te zien is in de vorm van deuken. Ik weet niet of ik het hier in eerste instantie te dun (of juist te dik) had aangebracht, want ik heb het andere keer nog eens gedaan en toen had ik geen last van het splijten.


Eerste poging tot een patroon, gaat redelijk goed!
I like it! Ik vond het makkelijker patroontjes te maken dan figuurtjes, en dan heb ik hier nog vrij easy een hartje getekend. Met mijn rechterhand een hartje tekenen op mijn duim ging nog wel, maar met mijn linkerhand was geen pretje. Maar dat maakt me niet uit, want uiteindelijk vind ik de patroontjes toch een veel gaver effect geven!


Voordat je over je creatie de matte topcoat doet, kan je het krijt er met een watje met water afhalen, zodat je bij foutjes zo weer opnieuw kan beginnen. Of in ieder geval, dat is de bedoeling. Bij mij werkte het bij enkele kleuren heel goed (roze, wit) en bij andere bleven de resten echt achter (blauw). Proberen in één keer goed te werk te gaan dus.


Ciaté Chalkboard Manicure
Prijs: €25,- (soms ook goedkoper bij budgetwinkels)
Waar: Bijenkort, online, budgetwinkels
Een manicure set met een krijtbord basis nagellak, vier krijt pennen (roze, blauw, geel en wit) en een matte topcoat. Met de pennen kun je figuurtjes en patroontjes op je krijtbord nagellak maken, waarna je het afmaakt met de matte topcoat. Je kan creëren wat je wil, waardoor elk design origineel wordt. Niet alle kleuren zijn er tussendoor even gemakkelijk af te halen met water, dus al gelijk proberen een net patroon of figuurtje neer te zetten. Naar mijn mening een onwijs gave en originele nagelkit! 

20 opmerkingen:

 1. Wat een onwijs gaaf setje. Het resultaat is heel mooi & vrolijk geworden <3 Erg leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er tof uit en gaaf die matte zwarte nagellak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om mee te spelen en te experimenteren lijkt me :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat super leuk om dit te doen zeg. Dit zou ik ook wel willen hebben haha. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh super tof, ik had deze al eerder gezien. Ziet er echt uit als een krijtbord, heel erg leuk effect geeft dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een mooie nailart gemaakt met deze kit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dit kitje, wil hem ook hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw suuuper leuk! Wat heb je meteen leuke nailart gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ik vind het idee wel echt heel tof. Wel jammer dat je het 'krijt' er niet af kan halen met water zoals beloofd. Je creatie is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk! Ziet er vrolijk uit :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Woaw, wat een leuk idee is dit zeg, je kunt hier echt creatieve dingen mee maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt een mooie nail art mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen