zaterdag 15 april 2017

Beauty and the BeastHet klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.
Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Belle en Beest is één van mijn favoriete Disney tekenfilms en één van de weinige films waar ik bijna een beetje emotioneel van kan worden; alleen de muziek al kan me kriebels geven. Dus toen ik hoorde dat ook Beauty and the Beast door Disney aan het rijtje live action reboots was toegevoegd (zoals The Jungle Book al eerder), was ik natuurlijk gelijk enthousiast. Emma Watson als Belle -voor mij de perfecte Belle- was als de slagroom op de taart.


Beauty and the Beast is gebaseerd op het Franse sprookje La Belle et la Bête uit 1740 van Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, en speelt zich dus ook af in een Frans dorpje rond die tijd. Bill Condon, tevens regisseur van twee van de Twilight films, heeft een eigen draai aan het klassieke verhaal gegeven, zonder iets van de originele magische sfeer op te geven. Veel bekende momenten uit de tekenfilm uit 1991 zijn letterlijk in deze remake overgenomen, maar daarnaast krijg je als kijker een nog diepere kijk in de geschiedenis van zowel Belle als het Beest. Het oude kasteel en diens bewoners zijn bovendien betoverend mooi, en als boekenliefhebster maakt mijn hart een sprongetje bij het zien van de bibliotheek.

Ook de "overige" personages vond ik heerlijk; Gaston is de perfecte arrogante zak die hij is, en vooral zijn maatje LeFou is ontzettend goed vertolkt. Zelfs het zingen, waar ik normaal niet zo'n fan van ben, voelde voor mij goed. Lang is de film wel weer, zoals alle films tegenwoordig, maar de tijd vloog voorbij. Een fantastische vertolking van één van mijn favoriete Disney sprookjes en daarom zeker een aanrader.


4 opmerkingen:

  1. Deze film wil ik ook nog wel graag gaan zien! Ik denk dat Emma Watson ook een goede keuze is voor Belle en ben heel benieuwd naar hoe de film in verhouding staat met het sprookje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoveel liefde voor beauty and the beast <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze wil ik zo graag zien! Dat boek is ook echt mooi. xoxo

    BeantwoordenVerwijderen