vrijdag 30 december 2016

Oud en Nieuw

Oud: 
Student zijn. In maart 2016 behaalde ik mijn Master of Science diploma Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Na vierenhalf jaar studeren aan de Universiteit van Tilburg was ik dan toch eindelijk student-af. Ik heb een onwijs leuke tijd gehad op de universiteit; hoewel studeren niet altijd over rozen gaat (vooral de master viel me erg zwaar en de tentamen- en deadlineweken waren nooit feestjes) vond ik het echt heel tof; ik kan nog steeds met plezier terug denken aan interessante colleges die ik gevolgd heb, vooral in mijn master, of jezelf compleet onderdompelen in een leuk onderwerp voor een paper. Ook de vrijheid die bij studeren komt kijken, is natuurlijk heerlijk.

Nieuw: 
Een fulltime baan. Maanden keek ik er tegenop een fulltime baan gerelateerd aan mijn studie te zoeken; voor mij voelde dit als de start van "het echte leven" en door enkele persoonlijke redenen vond ik dat heel moeilijk. Iets wat altijd een soort "ver-van-mijn-bed"-show was geweest, kwam ineens heel dichtbij. In oktober besloot ik dat het toch tijd werd te gaan zoeken; ik moest mezelf in het diepe gooien, anders zou ik het blijven uitstellen. Alsof karma aan mijn kant stond, kreeg ik via LinkedIn nog voor ik iets had ondernomen niet één maar twee berichten van bedrijven. Inmiddels (tevens nog enkele aanbiedingen later, ik weet niet wat LinkedIn ineens met mij heeft) heb ik een baan. 5 december ben ik bij een detacheringsbedrijf begonnen en 19 december bij een project. Weliswaar elke dag een flink stuk rijden -gemiddeld 70 minuten enkele reis, 5 dagen in de week-, maar ik ben enthousiast. Een tof team, een interessante en uitdagende baan en een fijn salaris. 

Oud:
Mijn bijbaantje bij de plaatselijke supermarkt. Doordat ik nu een nieuwe baan heb, heb ik afscheid moeten nemen van mijn trouwe bijbaantje. Na acht en een half jaar trouwe dienst heb ik mijn collega's, klanten en werkzaamheden achter me gelaten. Hoewel me dit eerst ontzettend tegenstond (na zo lang hetzelfde voelt alles wat anders is raar), mis ik het nu geen seconde (behalve enkele leuke collega's). Ik heb er een top tijd gehad maar het hoofdstuk is afgesloten. 

Nieuw:
Een auto. Voor die verre vaste baan moest ik natuurlijk wel een vervoersmiddel aanschaffen; begin december kocht ik een heel fijn Opel Corsaatje. Ik ben nog steeds in de zevende hemel. Mijn autootje rijdt heerlijk en alleen het idee al dat die van mij is, maakt me wonderlijk blij. Ik zing ontzettend vals mee met muziek, luister(de) met veel plezier naar 3FM Serious Request en de Top 2000, luister naar audioboeken, eet snoepjes en drink koffie; ik vermaak me wel. Openbaar vervoer? Fietsen? Lopen? Voorlopig laat ik mijn autootje niet meer alleen. 

Nieuw:
Hardlopen. Officieel ben ik er eind 2015 mee begonnen, maar in 2016 heb ik het doorgezet. Tijdens de zomer weliswaar een paar maanden op een laag pitje, maar gestopt ben ik niet. Ik heb twee keer meegedaan aan "officiële loopjes" (beide 10 kilometer) en heb zowel alleen als met mijn vader behoorlijk wat kilometertjes gemaakt. Ik hoop dat ik in 2017 ook nog minimaal één keer per week (hopelijk twee tot drie keer per week) blijf hardlopen en misschien zelfs mijn uiterlijke afstand kan vergroten. Nu ik net aan een nieuwe baan ben begonnen die behoorlijk wat tijd en energie van me eist, vind ik het weer moeilijker, maar ik hoop in januari de draad weer goed op te kunnen pakken en mijn ritme te vinden.

Hebben er nog spannende veranderingen plaatsgevonden in jouw jaar?


2 opmerkingen:

  1. Leuk om zo in het kort je jaar te zien! Je hebt dit jaar wel grote veranderingen meegemaakt, vooral het verschil tussen student zijn en een fulltime baan lijkt mij best wennen. Alvast een fijne jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja behoorlijk wennen, maar tot nu toe valt het niet tegen! En zeker een spannend jaar gehad! Ben benieuwd naar 2016 😊 Xx

      Verwijderen