maandag 2 januari 2017

Boeken Shoplog November

Sinterklaas naderde alweer met rasse schreden, dus ik besloot in november weinig boeken te kopen. Dat is ontzettend goed gelukt (kuch.. kuch..), zoals je vandaag zal zien. Ach, als het kopen en lezen van boeken mijn grootste verslaving is, heb ik het niet slecht gedaan denk ik.

Twee glanzende pareltjes met prachtige covers. Ik heb nog nooit gehoord van "don't judge a book by its cover." 
Ik heb alle boeken die tot nu toe in de Song of Ice and Fire-serie zijn uitgebracht al in het Nederlands op mijn boekenplanken staan én al gelezen, maar toen ik deze geïllustreerde versie tegenkwam in de winkel was ik gelijk verkocht. Ik vond 'm toen nog iets te duur dus kocht 'm op "Black Friday" via BookDepository (volgens mij voor ongeveer €20). Het boek bevat prachtige illustraties, zowel in kleur als zwart-wit, en deze zijn puur gebaseerd op de beschrijvingen in het verhaal (en dus niet de tv-serie, waarin sommige vertoningen niet helemaal kloppen; zo heeft Daenerys na de verbranding van Khal Drogo geen haar meer (dat is immers verbrand); zo ook op de illustratie, echter niet in de tv-serie). Ik heb gelijk weer zin om Game of Thrones opnieuw te lezen, zeker aangezien dit de Engelse variant is.


Ik was totaal niet van plan dit boek te kopen (het is namelijk het script van de gelijknamige film, Fantastic Beasts and Where to Find Them) maar in de Harry Potter-popup store in Utrecht werd ik gegrepen; ik moest iets Harry Potter-achtigs mee naar buiten nemen. Inmiddels heb ik het boek ook al gelezen en eigenlijk vond ik 'm best wel tof! Voor de cover hoef je het in ieder geval niet te laten.


Ook dit boek heb ik al gelezen, dus je kunt binnenkort mijn kort maar krachtige mening lezen in een MijnJaarInBoeken-artikel, maar ik kocht Magnus van Arjen Lubach. Ik vind dat Lubach fantastisch kan praten -hij verkondigt zijn uitgesproken meningen sprankelend in zijn programma Zondag met Lubach- dus ik was wel benieuwd naar zijn schrijfwerk.


Ik heb Latijn gevolgd op de middelbare school en hoewel de taal zelf niet echt bij me is gebleven, zijn de mythes en epische verhalen en gedichten dat wel. Al tijden wil ik The Iliad (de Ilias) en The Odysses (de Odyssee) lezen en ik had vooral de prachtige clothbound edities van Penguin op het oog. Met mijn moeder ging ik in november naar Rotterdam en in de prachtige boekenwinkel Donner kon ik me niet inhouden: ik kocht The Iliad.


In Donner besloot ik mezelf compleet te verwennen (top Chris, lekker aan je voornemen houden niet teveel te kopen zo dichtbij Sinterklaas...), en kocht ik dit leuke boekje. An Atlas of Tolkien van David Day is een soort naslagwerk voor de wereld van Tolkien (overigens niet officieel "erkend" door het merk rondom de Tolkien boeken). Voor de Lord of the Rings en Hobbit-fans onder ons; zeker een aanrader. Ikzelf heb de boeken pas afgelopen jaar gelezen na al jaren een fan van de films te zijn, en ik ben om. An Atlas of Tolkien heb ik alleen nog maar een beetje doorgebladerd maar de illustraties alleen al zijn prachtig. Overigens denk ik niet dat ik veel nieuwe informatie zal lezen, maar leuk is het wel.Twenty Thousand Leagues Under The Sea vond ik fantastisch en Journey To The Centre of the Earth is een ware klassieker (en vond ik iets minder), maar beide boeken bezit ik enkel in simpele niet zo aantrekkelijke paperbacks. "Minder aantrekkelijke" boeken zijn aan mij natuurlijk niet besteed, dus ik besloot dit prachtige boek van Everyman's Library te kopen met drie verhalen van Jules Verne; Journey to the Centre of the Earth, Twenty Thousand Leagues Under the Sea en Round the World in Eighty Days.


Last but not least: ik had zin in een graphic novel. Wandelend door Breda besloot ik één van mijn pas ontdekte boekenzaakjes in te lopen, Latte's and Literature (altijd gevaarlijk). Ik liep naar buiten met Locke & Key Volume I: Welcome To Lovecraft van Joe Hill (zoon van Stephen King), blijkbaar één van de beste horror graphic novels ooit. 

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie boeken heb je gekocht! Vooral de geïllustreerde versie van A Game of Thrones ziet er echt prachtig uit, die zou ik ook wel willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah ik ben er ook echt verliefd op! Zeker een aanrader! Xx

   Verwijderen
 2. Wauw gaaf! En wat een mooie foto's heb je gemaakt :-)
  Super leuk<3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat veel!! Ik koop nooit een boek, whoops!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha misschien ook maar beter, ik zou ook wat minder geld uit moeten geven aan het kopen van boeken! Xx

   Verwijderen
 4. Waar bewaar je al die boeken toch, vraag ik me af! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah ze zien er alleen al super mooi uit! Vooral fantastic beasts :) Hele leuke film is het trouwens hihi, het boek heb ik niet gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen