dinsdag 13 oktober 2015

The Lost Symbol

As the story opens, Harvard symbologist Robert Langdon is summoned unexpectedly to deliver an evening lecture in the U.S. Capitol Building. Within minutes of his arrival, however, the night takes a bizarre turn. A disturbing object - artfully encoded with five symbols - is discovered in the Capitol Building. Langdon recognizes the object as an ancient invitation... one meant to usher its recipient into a long-lost world of esoteric wisdom.

When Langdon's beloved mentor, Peter Solomon - a prominent Mason and philanthropist - is brutally kidnapped, Langdon realizes his only hope of saving Peter is to accept this mystical invitation and follow wherever it leads him. Langdon is instantly plunged into a clandestine world of Masonic secrets, hidden history, and never-before-seen locations - all of which seem to be dragging him toward a single, inconceivable truth.  

-Bron tekst: bol.com

Zowel The Da Vinci Code als Angels & Demons las ik vrij snel na publicatie (die laatste heb ik zelfs gebruikt voor mijn Engels examen en dat was vijf jaar geleden). Toen The Lost Symbol uitkwam was ik vrij snel geïnteresseerd, maar het kwam er gewoon niet van. Daarna kwam Inferno uit en hoewel ik die heel graag wilde lezen, wilde ik dat niet doen voordat ik mezelf door The Lost Symbol had heengeslagen, dus ook dat stelde ik uit. Inmiddels, enkele jaren later, ben ik aan The Lost Symbol toegekomen. En... Inferno staat zo snel mogelijk op mijn planning, want ik ben weer verslaafd.

"Open your minds, my friends. We all fear what we do not understand."

Robert Langdon reist naar Washington met het idee dat hij iemand moet vervangen op een bijeenkomst en last minute een college moet geven over symbolisme: zijn expertise. Niets blijkt minder waar nadat Langdon een mysterieus telefoontje krijgt en een vriend in levensgevaar lijkt te zijn. Al snel is Langdon weer druk bezig met het onderzoeken van een nieuw interessant mysterie. In één nacht moet hij op een speurtocht door de hoofdstad van de Verenigde Staten gaan en verschillende belangrijke plekken bezoeken om de waarheid boven tafel te halen en zijn vriend te redden... en de wereld?

"Knowledge is a tool, and like all tools, its impact is in the hand of the user."

Zoals de andere boeken van Dan Brown zit The Lost Symbol vol met historische feitjes die gelinkt zijn aan geheimen en mysteries. Langdon moet enkele puzzels oplossen, brengt je naar enkele prachtige plekken in Washington, probeert een psychopathische moordenaar te slim af te zijn en werpt wat subjectief licht op religie. Niets nieuws hier, behalve de locatie. En dat is precies waar ik naar zocht in dit boek. Het is een echte page-turner die ik niet weg kon leggen. Is het grootste literatuur? Nee. Is de schrijfstijl ook maar enigszins mooi en doordacht? Niet echt. Maar is het een spannend, interessant en verslavend boek? Ontzettend!

"And for what it’s worth, when you call her, you may not want to call from the Harvard Pool. It sounds like you’re in an asylum.” “I’m not at the pool. I’m in a tunnel under the U.S. Capitol.” Faukman sensed from Langdon’s voice that he was not joking. What is it with this guy? “Robert, why can’t you just stay home and write?"  

Ik vond het een onwijs leuk en verslavend boek. Ik ben nu nog enthousiaster over Inferno en wil die als het kan volgende maand lezen. Daarnaast overweeg ik ook Angels & Demons (Het Bernini Mysterie) opnieuw te gaan lezen, aangezien ik over een paar weken naar Rome ga en dit boek me sowieso in de Rome-vibe gaat brengen. Ik raad dit boek aan als je op zoek bent naar een makkelijk en verslavend verhaal, het niet erg vindt als de schrijfstijl niet al te doordacht is en er tegen kan dat ontzettend intelligente personages verschillende zeer stomme keuze's maken. 

Ik gaf dit boek vier sterren op Goodreads  ★★★★


7 opmerkingen:

 1. Ik heb Het Verloren Symbool een paar jaar terug ook gelezen en vond die super tof! Inferno daarentegen moet ik ook nog lezen. Fijne review. Xo0xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je zo enthousiast bent over dit boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze staat nog steeds op mijn lijst, ik moet er echt eens aan gaan beginnen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prima recensies. Deze boeken heb ik (nog) niet gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem zelf ook en vond het wel een heel leuk boek om te lezen! De schrijfstijl is alleen niet zo heel "mooi" inderdaad. Verder vond ik het vooral een leuk boek om ter vermaak te lezen en het mysterieuze spreekt mij ook altijd wel aan :)

  BeantwoordenVerwijderen