woensdag 1 oktober 2014

Throne of Glass

Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament - fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin's heart be melted?Op zoek naar een nieuwe fantasy-serie met een kick-ass leading lady? Stop met zoeken, you've found it.

Maak kennis met Celaena Sardothien: de meest beruchte moordenaar van Ardalan. Na een jaar van gevangenschap en slavernij in de zwaar bewaakte zoutmijnen van Endovier, wordt het meisje met de onuitspreekbare naam (het kostte mij in ieder geval aardig wat tijd voordat ik haar naam kon uitspreken en nóg weet ik niet of ik het goed doe) uit de gevangenis geleid door de Captain van de Royal Guard, Chaol Westfall (seriously though, die namen?). Het is de bedoeling dat ze de kroonprins van Adarlan, Dorian, gaat ontmoeten die haar mee wil nemen naar het glazen kasteel van Rifthold waar ze aan een competitie mee moet doen -en die moet winnen- om de Kampioen van de Koning te worden.

"And how old are you?" 
"Eighteen." But Chaol said nothing. 
"I know," she continued. "It is impressive that I accomplished so much at such an early age."

Gelijk vanaf het eerste moment werd ik verliefd op Celaena. Al in hoofdstuk één is ze een complete bad-ass. Ze weet hoe sterk ze is en heeft totaal geen moeite om anderen dat te laten weten. Hoe meer ik over haar las, hoe toffer ik haar vond. Ondanks dat ze een onwaarschijnlijk zwaar jaar heeft gehad, heeft ze geen medelijden met zichzelf en gaat ze trots door het leven.

"I hate women like that. They're so desperate for the attention of men that they'd willingly betray and harm members of their own sex. And we claim men cannot think with their brains! At least men are direct about it."


Ik ben de laatste tijd minder gecharmeerd van liefdesdriehoeken in boeken, maar de liefdesdriehoek in dit boek beviel me wel. Ik ben fan van beide mannen en wat mij betreft mag Celaena doen wat ze wil. Zolang ze ze maar niet allebei afwijst...

"We all bear scars, Dorian. Mine just happen to be more visible than most." 

Op een bepaald moment in het boek kreeg het verhaal een compleet andere en voor mij verrassende wending. Zelfs zonder die wending vond ik het boek al erg spannend, maar het voelde voor mij echt als toegevoegde waarde (al blijkt later dat de wending toch wel vrij essentieel was voor het verhaal, maar dat terzijde). 

Ik vond Throne of Glass ontzettend gaaf! Het is het eerste deel in een serie, waarvan deel twee en drie (Crown of Midnight en Heir of Fire) ook al uit zijn en daarnaast is er ook al een prequel uit (The Assassin's Blade). Momenteel is dit boek nog niet in het Nederlands vertaald maar gezien de populariteit gok ik dat dat niet lang meer zal duren. Bovendien zijn de (nieuwe) covers van deze boeken ook echt prachtig!

Ik gaf dit boek vijf sterren op Goodreads  ★★★

13 opmerkingen:

 1. Ik houd wel van zulke fantasy boeken! Ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou zelf ook niet echt van driehoeksverhoudingen in een boek, maar als ik je zo hoor kan ik het misschien toch aanvaarden bij dit boek. Helaas is mijn Engels echt rot slecht, dus dat wordt wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik inderdaad ook niet meer, ben het een beetje zat. Maar tot nu toe vond ik het in dit boek wel vermakelijk! X

   Verwijderen
 3. So girlfriend weer een boek uitgelezen? Haha, ik wil niet weten hoeveel woorden jij per minuut kan lezen :P Dit lijkt mij een boek die ik ook snel kan lezen hou van actie/thriller boeken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik zit momenteel echt in een leesfase! Heerlijk :) x

   Verwijderen
 4. Wauw wat klinkt dit fantastisch zeg! Ik zocht al een hele tijd naar een leuk boek in dit genre, en dit verhaal spreekt me ontzettend aan. Ik denk wel dat er een grote kans is dat ik deze zal kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Ik ben benieuwd wat je er van zal vinden. X

   Verwijderen
 5. Normaal gesproken niet het soort boek wat ik uit de kast zou trekken, maar door alle positieve berichten ben ik toch wel nieuwsgierig geworden,hmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit zijn totaal niet mijn boeken, maar aangezien mijn nicht bijna jarig is en zij van dit soort boeken houd klinkt ie daar voor wel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een erg leuk boek... ik hou wel van dit soort boeken

  BeantwoordenVerwijderen