vrijdag 17 oktober 2014

So Susan Cosmetics Concealer Quad & Dual Brow Powder

In de Prettybox van september zaten twee producten van het voor mij onbekende merk So Susan Cosmetics, namelijk een Concealer Quad en een Dual Brow Powder. De doosjes vind ik in ieder geval al heel mooi (sucker for packaging over here) maar nu de producten zelf nog... Kijk met me mee.
So Susan Cosmetics is een Engels merk, in 2012 opgericht door Susan Chyi. Volgens Prettybox "bestaat het merk uit verzorgende make-up producten welke niet alleen het uiterlijk mooier maken, maar ook goed voor de huid zelf zijn."


De Concealer Quad heeft een waarde van €22,99 en bevat vier verschillende concealer tinten. Ik begrijp zelf nooit zo goed waarom je vier of meer tinten aan concealer zou kopen, omdat je er waarschijnlijk maar één of twee gebruikt en de overige twee dus overbodig zijn (maar je betaalt er wel voor). Op mijn Prettybox-blogpost kreeg ik toen de reactie dat het wel heel handig is als je bij anderen make-up opdoet, omdat je dan vooraf niet weet wat voor tint je nodig gaat hebben. Hoewel ik dat zelf nooit doe, is dat inderdaad een pluspunt.

Ik heb zelf de onderste twee kleuren gebruikt (ik ben nog vrij bruin van de Griekse zon). Ik vond het effect heel mooi -onderaan deze blogpost staat een "voor-en-na" foto- maar het aanbrengen was vrij lastig. Prettybox geeft aan dat de concealer met een kwast moet worden aangebracht, maar de concealer is vrij hard waardoor je er moeilijk daadwerkelijk concealer afkrijgt. Je vingers werken naar mijn mening dan iets beter, omdat die de concealer al een beetje opwarmt waardoor die iets zachter wordt. Ondanks het vervelende aanbrengen, vond ik het effect zoals ik al zei wel prachtig, waardoor ik de "hardheid" wel over het hoofd kan zien.


De Dual Brow Powder heeft een waarde van €13,99 en ook hierbij begrijp ik niet helemaal waarom er twee tinten in zitten; over het algemeen heb je maar één kleur nodig en als je van haarkleur verandert, kun je net zo goed een nieuwe kopen.

Er zit zowel een spiegeltje als een kwastje in het setje, wat ik wel erg fijn vind. Het kwastje beviel me sowieso heel goed. Ik ben niet echt van de perfecte wenkbrauwen (ik epileer hier en daar wat, en kleur het een beetje in, but that's it) dus ik kan helaas niet zo goed beoordelen hoe "goed" dit setje is.

Links zonder wenkbrauwpoeder en concealer - Rechts met
Zoals ik al zei ben ik geen wenkbrauwexpert, maar ik heb zelf het idee dat deze tint te bruin voor mij is (en dan heb ik het nog heel licht aangebracht). Het kwastje vond ik wel écht fijn, dus dat is een pluspunt. De concealer beviel me heel goed en geeft een mooi, natuurlijk effect. Je kan dit vooral zien bij mijn sproetjes, zowel naast mijn rechteroog (voor de kijker het rechteroog) en langs mijn neus, waar ik de sproetjes lichtelijk heb weggewerkt.

So Susan Cosmetics Concealer Quad & Dual Brow Powder
Prijs: €22,99 en €13,99
Waar: SoSusan-webshop
Een mooi en fijn merk dat veel aandacht besteed aan de verzorgende werking van de make-up producten. Zowel de Concealer Quad als de Dual Brow Powder bevallen me goed; vooral de Concealer Quad zal ik vaker gaan gebruiken. De producten zijn naar mijn smaak wel vrij prijzig, maar dat moet je er voor over hebben. 

8 opmerkingen:

 1. Ziet er heel erg goed uit, fijne review !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie verpakkingen! Ik snapte dat van meerdere concealers ook nooit, het is inderdaad wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, vooral de wenkbrauw poeder lijkt me erg goed!
  De verpakkingen zijn echt zo schattig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het merk nog niet, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kende het merk nog niet maar ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er heel mooi uit! Dit merk
  ken ik niet! Duidelijke foto's en een fijne review ;-)

  BeantwoordenVerwijderen