zaterdag 4 oktober 2014

Hello October...Time flies (zoals altijd) want het is alweer oktober. De tiende maand van 2014; voor je het weet is gewoon alweer 2015... Ik ben inmiddels alweer vijf weken bezig met mijn nieuwe jaar aan de universiteit. Het is mijn vierde jaar van deze studie (Communicatie- en Informatiewetenschappen); ik had eigenlijk vorig semester mijn bachelor al willen afronden maar het mocht niet zo zijn. Nu hoop ik in januari alsnog mijn bachelor te behalen, maar het is even afwachten of dat te te halen is in verband met het afronden van bepaalde semestervakken. But we shall see... '

Ik heb het nu in ieder geval goed naar mijn zin. Ik volg een ontzettend gaaf vak wat voor het eerst sinds dit jaar wordt gegeven en wat echt bij mij past (dus misschien moest het zo zijn ;)): Psychocinematics. Het heeft betrekking op films en de effecten ervan op mensen. Dus we hebben het vooral veel over de beslissingen die regisseurs en editors van films maken. Tot nu toe super tof met veel referenties naar klassieke films.

Autumn


Het is weer herfst. I don't know about you,maar ik vind het heerlijk. Warme kleding aan waarmee je weer een beetje kan combineren, kaarsjes aan en onder een dekentje wegduiken voor een filmpje of met een boek, prachtige kleuren door de al dan niet vallende herfstbladeren and much more. Ik ben er klaar voor hoor. Misschien al wel een beetje te klaar, want de afgelopen dagen was het nog best warm; zeker met een shirt met lange mouwen (en een leren jasje en sjaal in mijn tas weggestopt) in de collegezaal.

Oktober is de maand van Halloween. Hoewel wij daar in Nederland eigenlijk niet aan doen, kan ik niet wachten op de toffe Halloween-tutorials die Amerikaanse Youtubers maken. Daarnaast ga ik denk wel even zoeken naar een toepasselijk spannend boek wat ik kan lezen en wat enge Halloween-films.

Reading


Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik momenteel lichtelijk verslaafd aan lezen. Vrijwel al mijn vrije tijd besteed ik aan lezen. Ik heb in de maand september zes (!) boeken uitgelezen, wat voor mij echt uitzonderlijk is. De eerste was weliswaar maar 63 pagina's lang, het is toch weer een boek ;) Daarnaast waren drie van de zes klassiekers; ik zit momenteel ook een beetje in een klassiekers-vibe.

Overigens, voor mensen die nu gaan reageren dat ze geen tijd hebben voor lezen; don't bother. Dus je hebt totaal geen vrije tijd? Ik studeer aan de universiteit, heb een bijbaantje in een supermarkt en neem SEO schrijfopdrachten voor twee websites aan (al moet ik toegeven dat ik momenteel slechts op één actief ben). Daarnaast plaats ik wekelijks vier blogposts op mijn blog en hou ik er al zeg ik het zelf ook nog een redelijk goed sociaal leven op na. Ik besteed mijn vrije tijd gewoon anders; namelijk door te lezen. Overigens lees ik ook veel in de trein en bus van en naar de universiteit. Frustratie uit.


Polaroid Wall


Ook ben ik mijn kamer een beetje aan het opleuken door een "polaroid wall" te maken. Ik ben nog niet klaar, maar wil drie of vier touwtjes ophangen aan mijn muur met plaatjes en foto's geplakt op wit papier, alsof het polaroids zijn. Tot nu toe vind ik het er echt super gaaf uitzien. Daarnaast heb ik voor dit projectje mijn kapstok met tassen weggehaald (de tassen liggen nu verstopt achter mijn kledingkast) waardoor mijn kamer ook een stuk rustiger oogt. Themesong of the month


25 opmerkingen:

 1. Een polaroid wall zal er inderdaad zo leuk uitzien! Zal toch ook moeten toegeven en een polaroid camera kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb geen polaroid camera hoor. Ik heb vals gespeeld en "normale" foto's op wit papier geplakt ;) X

   Verwijderen
 2. Ik ben ook best wel blij dat het weer herfst is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat heb je veel gelezen! Leuk hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha veel gelezen zie ik, thema song is cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je zo gek bent op boeken! Super gaaf zo'n polaroid Wall! Maak je de foto's met een polaroid camera of bewerk je ze?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bewerk ze. Dus ik print de foto's/afbeeldingen uit en plak die op witte papiertjes (je kan zo ook met het wit al uitprinten natuurlijk, maar ik heb toevallig kant-en-klare memovelletjes van de juiste maat, dus dat is lekker makkelijk haha). X

   Verwijderen
 6. De polaroid muur ziet er echt super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oohh wat heb je heerlijk veel gelezen zeg! Ik heb maar één boek uitgelezen de afgelopen maand, maar je hebt gelijk hoor dat het een kwestie is van kiezen wat je met je vrije tijd doet; ik heb bijvoorbeeld veel gegamed de afgelopen maand! Ik denk dat ik volgende week wel weer ga lezen want mijn vriend heeft dan nachtdienst en dan vind ik het heel fijn om nog even in bed te lezen voor het slapen gaan, dat voelt dan op de een of andere manier nét iets minder alsof je alleen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik lees ook graag voordat ik ga slapen! Word ik lekker rustig van :) X

   Verwijderen
 8. Oeh dat vak van cinematics lijkt echt super interessant! Zelf doe ik communicatiemanagement aan de hogeschool. Ikzelf ben dol op de herfst, het is mijn favoriet seizoen. Van mij mag het ook stiekem iets kouder worden. Ook vind ik het soms jammer dat Halloween in Nederland en België veel minder gevierd wordt. Dit is toch allesinds bij mij niet het geval. Met mijn mede-blogster houden we op 31 oktober een Halloween party, gewoon gezellig onder ons twee. Fijn dat je zoveel leest de laatste tijd. Ik kijk altijd ontzettend uit naar je boekresensies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah super leuk, zo'n Halloween feest. Ik zou het ook heel tof vinden als het in Nederland meer gevierd werd. Dank je! Leuk om te horen :) X

   Verwijderen
 9. Wat leuk, ik ben ook bezig met een polaroid wall!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh leuk! Ik vind een polaroid muur altijd zo leuk uit zien hihi ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die tweede foto is echt prachtig! Ik heb ook al zin in oktober!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk he de herfst! Hoewel ik het altijd even zwaar heb als het weer zo laat licht en vroeg donker wordt, vind ik de positieve punten toch zwaarder wegen! :-)
  Voor welke sites schrijf jij als ik vragen mag? En krijg je daar voldoende opdrachten? Ik ben me aan het oriënteren op freelance schrijfwerk om m'n inkomen wat aan te vullen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat het zo vroeg donker wordt is inderdaad niets. Krijg je het gevoel dat je dag een stuk korter is!

   Ik schrijf ongeveer anderhalf jaar voor Textbroker, maar daar verschillen de opdrachten heel erg (ook in mate van aanbod) dus daar ben ik momenteel niet meer zo actief op. Maar sinds een paar weken schrijf ik ook voor Greatcontent en die hebben voor zo ver ik er tot nu toe ervaring mee heb, meer en naar mijn mening betere opdrachten (de opdrachten zijn bijvoorbeeld groter en duidelijker). Alleen zij accepteren slechts nieuwe schrijvers wanneer ze daar ook behoefte aan hebben (dus je kunt je niet altijd aanmelden). Toch zou ik je aanraden daar wel even een kijkje te nemen! X

   Verwijderen
 13. Hihi: voor mensen die nu gaan reageren dat ze geen tijd hebben voor lezen; don't bother
  NOU zal ik je eens zeggen? Dat ik vrijdagavond begon met lezen en pas zaterdagochtend tegen 6 uur klaar was met lezen? Als ik eenmaal begin dan kan ik het boek niet weg leggen. En ik vind het echt bijzonder knap van je, je bijbaan, sociaal leven, school EN je blog niet te vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja het was even een frustratie. Ik krijg regelmatig reacties in mijn omgeving of op mijn boekenrecensies met "ik heb geen tijd om te lezen" en dan kan ik me daar zo over opwinden ;) Jaa dat klinkt bekend! Als het echt een spannend boek is! Welk boek las jij dan, als ik vragen mag? ;) X

   Verwijderen
 14. EINDELIJK iemand die kan schrijven en een blog met inhoud heeft. Super! Ik ben je gelijk gaan volgen, want ik wou dat er meer dit soort blogs waren. Waar mensen ook daadwerkelijk wat kunnen, haha! ;-) Leuk ook dat vak dat je nu volgt, ik studeer media en cultuur en alles wat wij daar leren lijkt heel erg op wat jij in dat vak leert. Best wel boeiend! Als je zin hebt, kun je mijn blog even uitchecken, ik denk dat we misschien wel een beetje dezelfde stilo hebben! Maar, ik kan me natuurlijk ook vergissen. Ga zo door in ieder geval, het is awesome!
  http://22dingen.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat een compliment! Dank je :) Media en cultuur lijkt me inderdaad ook een toffe studie, sowieso als het overeenkomt met mijn vak haha! Ik ga zeker even op jouw blog kijkend, nogmaals bedankt, this made my day :) x

   Verwijderen