vrijdag 10 oktober 2014

Plog 03-10-14

Ik vond het wel weer eens tijd voor een plog. Een redelijk saaie, want ik had eigenlijk geen plannen en hoefde ook niet naar de universiteit. Wel ben ik naar BredaPhoto geweest (in ieder geval het gedeelte wat gratis toegankelijk is) met dit jaar als thema: Songs from the Heart. Hierbij is volgens de website "ingezoomd op romantische idealen als authenticiteit, oprechtheid en uniciteit die al meer dan twee eeuwen oud zijn, maar die je vandaag de dag weer overal tegenkomt." Het was lekker weer en ik moest toch de stad in, dus ik heb op mijn gemakje rondgewandeld.Goodmorning! Fris en fruitig sta ik op voor een nieuwe dag.

Haha, who am I kidding!? Ik slaap bij mijn vriend en op het moment dat ik deze foto maak, is hij de deur al uit (nog verslapen ook overigens). Ik blijf nog lekker even liggen... (al val ik niet echt meer in slaap).


Van mijn hele ochtendproces bij mijn vriend thuis heb ik geen enkele foto gemaakt, maar tegen half elf ga ik de deur uit op weg naar huis.


Het is heerlijk weer en de herfstbladeren liggen al mooi op de grond. Ik besluit langs de La Place te lopen voor een lekker sapje. Omdat het zo lekker weer is en ik tegenwoordig wat meer kleine wandelingen maak, neem ik een langere route naar het station om een kijkje te kunnen nemen bij BredaPhoto.Deze foto's zijn gemaakt door Gert Verbelen, die een jaar lang het exacte middelpunt van de achttien landen van de Eurozone bezocht. Ik vind vooral de foto rechts onderin mooi.
Deze laatste foto's zijn zoals je ziet gemaakt op Burning Man. Ik moest natuurlijk gelijk aan Mascha denken, anders had ik waarschijnlijk niet eens geweten wat voor festival dit was ;)


Wandelen...De Grote Kerk van Breda op de achtergrond. Beautiful Breda! Het Breda's Museum op de achtergrond. Onwijs mooie foto vind ik dit, met die schoenen in de bomen. De kleuren zie je niet helemaal goed, die waren iets feller. Helaas heb ik niet opgelet wie de fotograaf was, maar ik gok dat dat wel te vinden is op de website van BredaPhoto.Ik heb mijn route langs BredaPhoto afgerond en loop weer door het Valkenberg park naar het centraal station om daar de bus naar huis te pakken (ik woon in een dorpje dichtbij Breda). Ik ben overigens gek op deze hoofdtelefoon! Komt zeker voorbij in mijn volgende Current Likes.


Home sweet home. 


Ik heb een beetje trek dus besluit een slaatje te eten van de Jumbo. Dit is die met zalm.


En daarna ga ik over op deze "marsepeinaardappeltjes" van de Albert Heijn. Niet zo lekker als verwacht, maar toch erg smakelijk ;)


O ja, ik was mijn kledingkast aan het uitruimen... Dus mijn hele bed ligt nu vol met stapeltjes kleding. Ook krijg ik één van de twee hoesjes binnen die ik op Ebay heb besteld. Mijn vriend heeft een iPhone 6 gekocht en wilt die natuurlijk goed beschermen. Ik heb de iPhone 6 inmiddels overigens gezien en ik vind 'm een stuk minder groot dan verwacht (ik ben overigens wel een iPhone 5 gewend).


Studeren! Moet helaas ook gebeuren, zeker op zo'n dag dat ik niet naar de uni ga. Ik lees weer wat hoofdstukken uit een studieboek en begin aan een opdracht waarbij ik alle "cuts" in een fragment van zes minuten uit een film (de klassieker: The Good, The Bad and The Ugly) moet benoemen (wat voor cut en tijdens welke frame dit gebeurt). Dit was een stuk meer werk dan verwacht; zo had ik uiteindelijk 84 cuts in mijn fragment.


Blogje schrijven! Overigens heb ik hiervoor al met mijn ouders gedineerd, maar daar heb ik dus geen foto van gemaakt...


En zoals je in mijn tabbladen misschien al wel zag; op zoek naar een nieuwe agenda. Ik heb momenteel een Moleskine agenda in het Star Wars-thema met Darth Vader op de voorkant, maar die loopt eind december af en aangezien ik nu al dingen voor 2015 aan het plannen ben, is het wel handig als ik alvast een nieuwe agenda in mijn bezit heb. Ik twijfel ontzettend, maar uiteindelijk kies ik voor de agenda links bovenin. Achteraf kwam ik erachter dat de overige agenda's ook pocketsize zijn (wat ik niet wil; ik wil veel in mijn agenda kunnen schrijven) dus thank god dat ik die keuze heb gemaakt. Van de witte wist ik dit al, anders had ik die waarschijnlijk gekozen.Ik kijk even snel de Spring-Summer show van Chanel, die op 30 september plaatsvond in Parijs. Daar spot ik Kendall Jenner.


En ik kijk de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen van Penny Dreadful. Wat een fantastische serie! Ik heb toevallig onlangs Dracula, Frankenstein én The Picture of Dorian Gray gelezen (waar de serie op geïnspireerd is), dus ik ben aan de tv (of mijn laptop) gekluisterd.


Bij de Big Bazar kocht ik eerder vandaag een manicuresetje van Ciaté. Ik heb de Chalkboard manicureset (manicureset is geen woord geeft de spellingscontrole aan, alleen het alternatief wat gegeven wordt is ook een beetje apart: "manicureslet") ook al en die vind ik ontzettend tof.


Ik breng de rest van de avond lezend door met Het Spel Der Tronen door George R.R. Martin. Ondanks dat ik de eerste vier seizoenen van de tv-serie al gezien heb en dus weet wat er in dit boek (het eerste seizoen) gebeurd, vind ik het ontzettend spannend!


En eet wat druifjes. Tegen 1 uur ga ik slapen. Today was a good day. 

14 opmerkingen:

 1. Mooi zeg, die fototentoonstelling. Leuk ook dat je daar speciaal langs wandelt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie tentoonstelling, zeker leuk als het zo lekker weer is! Ik heb vier afleveringen van Penny Dreadful gezien en vind het ook super tof! Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's... en die tentoonstelling ziet er mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! En wat een gave tentoonstelling ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te zien was het geen saaie dag! Waauw wat heb je mooie nagels zeg, zou je routine met ons willen delen (of heb je die al gedeeld?). Haha grappig, als ik Burning Man hoor denk ik gelijk aan Mascha haha. Ik ga denk ik ook Penny Dreadful beginnen, lijk me erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Nee, volgens mij nog nooit gedeeld, maar goed idee :) misschien binnenkort maar eens doen. X

   Verwijderen
 6. Zo leuk om met iemand een dagje mee te kijken! Het laatste waxinelichtje-houder met die huisjes is hartstikke leuk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Chanel heeft altijd zo'n mooie decors!
  Love it.

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Breda ziet er heel leuk uit! Ik vind het fantastisch om kunst op straat tegen te komen. Is dit een tijdelijke expo of staat die daar het hele jaar door? Als ik Nederland bezoek, ga ik altijd naar Rotterdam, maar zal de volgende keer Breda bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdelijk, volgens mij ergens tot eind oktober, maar ik zou het zo niet zeker weten. Jaa! Ik hou van Breda :) x

   Verwijderen
 9. Wauw die schoenen in de boom lijkt me een onwijs mooie foto. Van Penny Dreadful had ik eigenlijk nog niet gehoord, maar ben snel even de trailer gaan bekijken en ik denk dat dit wel mijn "must watch" lijstje haalt. Hopelijk komt er ook een review online van dat manicure setje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Ja ik wil m volgende week uitproberen, en dan zal ik zeker een review maken :) x

   Verwijderen