woensdag 15 oktober 2014

Current Likes #21


Beauty: Essence Cookies & Cream Shimmer Pearls




Deze Shimmer Pearls komen uit een Limited Edition van enkele maanden terug. Ik kocht ze toen omdat ik ze zo ontzettend mooi vond, maar gebruikte ze vervolgens niet. Een paar weken terug besloot ik ze in mijn bakje met dagelijkse make-up te doen en inmiddels ben ik verliefd. Deze highlighter geeft een prachtige en subtiele glans, die ik dagelijks op mijn wangen draag.

Accessoires: United Colors of Benneton Hoofdtelefoon


Ik had al een knalroze hoofdtelefoon, maar buitenshuis gebruikte ik die niet omdat ik 'm toch iets té heftig vond. Afgelopen zomer nam ik 'm wel mee naar Griekenland en helaas hield de rechterkant er toen mee op. Ik had bij Teske al heel vaak een onwijs mooie pastel paarse variant voorbij zien komen en toen ik diezelfde hoofdtelefoon op de website van United Colors of Benetton zag en ik 'm voor €19,- kon bestellen en thuis laten bezorgen, was ik verkocht. Inmiddels ben ik dolgelukkig met deze beauty en kan ik het huis bijna niet meer verlaten zonder mijn nieuwe vriendje mee te nemen.

Accessoires: Portemonnee


Het laatste jaar gebruikte ik altijd twee portemonneetjes: een kleintje voor mijn cash en eentje voor mijn pasjes. Beide klein, dus makkelijk in al mijn tassen te doen. Beide portemonneetjes waren helaas niet van fantastische kwaliteit en toe aan vervanging. Ik had deze portemonnee nog liggen (ooit bij de Six gekocht maar toentertijd droeg ik nog veel meer (nutteloze) pasjes mee, dus kon die niet dicht) en besloot 'm weer een kans te geven. Ik vind 'm echt fantastisch! Past nog net in mijn favoriete staptasje en ik kan 'm ook zo vinden in mijn dagelijkse tas. Leuk!

Drinks: Starbucks


Sinds kort zit er een Starbucks in Breda (op het nieuwe station) én op mijn universiteit. Je begrijpt dat dat een beetje overweldigend is, waardoor ik al enkele keren een lekker drankje heb gehaald. Ook loop ik regelmatig langs de Jumbo voor een Starbucks frappucino in een flesje.

Series: Penny Dreadful


Ongetwijfeld heb je hier al iets van voorbij zien komen, want er is/wordt ontzettend veel reclame gemaakt voor deze nieuwe serie die sinds kort op Netflix staat. Penny Dreadful is een serie geïnspireerd door "penny dreadfuls": horrortijdschriften uit de 19e eeuw die slechts voor één penny verkocht werden (bron). Enkele horrorklassiekers die in het eerste seizoen voorkomen (en die ik toevallig onlangs allemaal gelezen heb): Dracula, Frankenstein en The Picture of Dorian Gray. Ik vind het echt een onwijs mooie en spannende serie. Er is heel veel aandacht besteed aan details, taalgebruik en shots en de special effects zijn ook heel gaaf. Zeker een aanrader.

Reading: Het Spel Der Tronen


Ze staan al een paar maanden bij me in de kast, maar de grootte en verwachte complexheid schrokken me nog een beetje af. Toch had ik ook veel zin om aan deze serie van George R.R. Martin te beginnen omdat ik de tv-serie ónwijs tof vind. Inmiddels ben ik aan het eerste boek Het Spel Der Tronen begonnen and I love it. Ik ga er ook sneller doorheen dan ik had verwacht. Ik begon 26 september in dit eerste deel en ben er nu bijna doorheen. Hoewel vrijwel alles gelijk is aan de tv-serie (dus respect voor de makers van de tv-serie) vind ik het onwijs spannend. Ik weet wat er gaat gebeuren en toch kan ik me bijna niet inhouden om de pagina's om te slaan.

Overigens heb ik er voor gekozen deze serie in het Nederlands te lezen (hoewel ik momenteel vrijwel al mijn boeken in het Engels lees) omdat ze al dik en moeilijk genoeg zijn, met al die namen, streken en verhaallijnen.

Reading: Classics


Ik vermoei jullie waarschijnlijk ontzettend met al mijn geklets over boeken en lezen, maar ik ga er gewoon lekker mee door. Momenteel zit ik echt in een soort "klassiekers-vibe" en lees ik veel Engelse klassiekers. Zo heb ik dit jaar Robinson Crusoe, Dracula, Frankenstein, The Picture of Dorian Gray, Jane Eyre, Pride and Prejudice, 1984, The Wizard of Oz en Dr Jekyll and Mr Hyde gelezen (volgens mij zijn dat ze in ieder geval ;)). Ik vraag me alleen af of jullie hier ook reviews over willen, aangezien er waarschijnlijk al honderden over te vinden zijn. So let me know. 

Webshops: The Book Depository


Ik ben gek op boeken. Sinds dit jaar lees ik véél meer dan vorige jaren en hoewel ik sinds kort vooral veel lees van mijn iPad Mini, heb ik ook nog een grote behoefte aan fysieke boeken. Vooral mooie boeken, klassieke boeken of boeken die ik gewoon ontzettend tof vond. Ik kende The Book Depository al maar dacht dat ze niet naar Nederland verzonden, maar niets is minder waar. Het voordeel van deze webshop? Ze hebben onwijs veel boeken (ook veel "speciale" collecties) en je hoeft géén verzendkosten te betalen. Dus als je één boek voor €5,- koopt, kost de gehele bestelling ook slechts maar €5,-. Daarnaast zijn de boeken over het algemeen vrij goedkoop (maar dat komt ook omdat alle boeken Engels zijn, die sowieso een stuk goedkoper zijn dan Nederlandse boeken (omdat die natuurlijk eerst nog vertaald moesten worden)). Het enige nadeel is de tijd die het kost voordat je je boek ook daadwerkelijk ontvangt; minimaal twee weken. O, en het feit dat je misschien een beetje teveel leuks ziet (zo heb ik al zeven boeken besteld...).

20 opmerkingen:

  1. De beurs en koptelefoon zijn erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke likes, die shimmer pearls heb ik ook , maar volgens mij is die bijna op

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die serie ga ik snel eens kijken op Netflix, was er al erg benieuwd naar. liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke favorieten, je portemonnee is echt mooi! Die serie ken ik nog niet, ga ik eens checken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De koptelefoon ziet er zó mooi uit ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. leuke foto's ziet er goed uit en die serie lijkt mij ook goed maar ik kijk nu al lost, vpd en teen wolf die ook erg spannend is! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil Lost ook echt weer opnieuw gaan kijken! Heb de serie ooit die-hard gevolgd, maar heb de laatste seizoenen nooit gezien. X

      Verwijderen
  7. Ik vind je portemonnee erg leuk en die parels zijn echte pareltjes zeg <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Reacties
    1. I know right. Jammer dat het zo duur is, anders zou ik de Starbucks dagelijks een bezoekje brengen. X

      Verwijderen
  9. Leuke foto's, de portomenee is leuk:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke likes! Hmm die frappuccino is echt heerlijk!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke favorieten! Die Shimmer Pearls van Essence zijn inderdaad erg mooi, jammer dat ik ze niet heb gezien anders had ik hem wel gekocht. En mooie kop telefoon! En waaauw wat zijn je nagels mooi. <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik vind het ook echt jammer, want ik ben inmiddels zo'n fan dat ik zo een nieuwe zou kopen. Thanks :) X

      Verwijderen
  12. Super leuke favorieten! :-D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke favorieten, de shimmer pearls zijn erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw je portemonnee is heel erg leuk :)
    De shimmer Pearls zijn ook super, jammer dat dat limited edition was!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De koptelefoon is zo leuk! En super handig ook :D

    BeantwoordenVerwijderen