vrijdag 3 oktober 2014

Cd Collectie

In de huidige tijd is het niet meer gebruikelijk om fysieke cd's te kopen. Albums worden gekocht op iTunes en afspeellijsten beluisterd op Spotify. Hoewel het inmiddels alweer minstens een jaar geleden is sinds ik voor het laatst een fysieke cd heb gekocht, wil ik vandaag mijn bescheiden collectie delen.




Vlnr: Kid Cudi - Man On The Moon II: The Legend of Mr. Rager
Jay-Z & Kanye West - Watch The Throne
Kid Cudi - Man On The Moon I: The End of Day
Drake - Take Care

Ik ben gek op hiphop en dit zijn toch wel enkele van mijn favoriete albums -al vind ik het nieuwe album van Drake, Nothing Was The Same, ook wel erg goed. Een paar jaar geleden was ik echt fan van Kid Cudi, maar na zijn twee eerste albums vond ik zijn muziek minder tof worden. Toch blijft Man On The Moon I: The End of Day één van mijn all time favoriete albums. Op dit album staan onder andere Pursuit of Happiness (één van mijn favoriete nummers; het origineel dan), Day 'n Night en Soundtrack To My Life. Ook Watch The Throne van Jay-Z en Kanye West, met onder andere Niggas in Paris, No Church In The Wild (intronummer van de serie Feuten) en Lift Off, is echt één van mijn all time favorieten en draai ik nog regelmatig. 



Vlnr: Rihanna - Unapologetic
Rihanna - Talk That Talk
Rihanna - Loud

Ik vind Rihanna echt een ontzettende stoere vrouw en ben ook zeker gek op haar muziek. Ik vind haar laatste album Unapologetic by far het tofste. Het doet me ook heel erg denken aan wintersport, omdat ik dit album net gekocht had voordat we op wintersport gingen twee jaar terug en deze toen in de auto continu heb geluisterd. Loud vind ik ook goed maar van Talk That Talk ben ik minder fan, ondanks dat daar één van mijn favoriete nummers van Rihanna opstaat, namelijk We Found Love.



Vlnr: Taylor Swift - Red
Lady Gaga - The Fame
Katy Perry - Teenage Dream

Ik vind pop heerlijk, omdat je popnummers zo onbeschaamd hard in je auto of onder de douche mee kan zingen. Zo kan ik mezelf echt niet inhouden bij Trouble of Starlight van Taylor Swift of Just Dance van Lady Gaga. Ik heb The Fame in Londen gekocht met mijn zus en ik vind de cover zo mooi. 



Vlnr: Twilight New Moon Soundtrack
Gers Pardoel - Deze Wereld Is Van Jou

Mijn laatste twee albums. Het soundtrack album van Twilight New Moon kocht ik samen met The Fame van Lady Gaga in Londen. Ik blijf de Twilightboeken en -films ontzettend gaaf vinden en het soundtrack album is ook onwijs goed. Het album van Gers Pardoel kreeg ik ooit van mijn vriend, omdat ik de stem van Gers echt heerlijk vond. 


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn cd collectie te zien. Ik heb nog genoeg albums op mijn wishlist staan (The Great Gatsby Soundtrack, Beyoncé van Beyoncé, Pure Herione van Lorde, American Hustle Soundtrack, Awesome Mix Vol I...) maar omdat ik deze albums al op mijn iTunes heb staan is de nood niet zo hoog; ik wil ze enkel omdat ik ze zó gaaf vind dat ik het fysieke exemplaar wil hebben. 

Kopen jullie nog fysieke cd's? Zo ja, in een fysieke winkel of online?

12 opmerkingen:

  1. Leuke muziekstijl heb je ! <3 hou ik ook erg van

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's! Ik vind Rihanna ook heel goed. Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke collectie, Rihanna kan inderdaad niet ontbreken haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuke cd collectie heb je! CD's zijn zo leuk, ik vind rihanna ook zo leuk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie cd collectie heb je. Ook leuke muziekstijl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt al een leuke collectie bij elkaar gepaard. En inderdaad ja, meezingen met typische popnummers onder de douche is echt fijn! Ik heb dezelfde cd van LadyGaga, ik moet hem nog eens van onder het stof halen geloof ik..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooh leuke muziekstijl! Ik wist niet dat Twilight New Moon een Soundtrack had, grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel leuk! We kopen met z'n allen inderdaad steeds minder cd's.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb zelf echt helemaal niks met Rihanna xD Maar wel Taylor Swift <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik koop eigenlijk geen fysieke cd's meer. Ik heb ook geen cd speler (of radio), dus als ik ooit eens een cdtje afspeel.. is dat op de computer, maar dit komt eigenlijk niet voor. Oh, the times.. they are a-changin

    BeantwoordenVerwijderen