donderdag 3 april 2014

Splintered

Alyssa Gardner hears the thoughts of plants and insects. She hides her delusions for now, but she knows her fate: she will end up like her mother, in an institution. Madness has run in her family ever since her great-great-great-grandmother Alice Liddell told Lewis Carroll her strange dreams, inspiring his classic Alice's Adventures in Wonderland.

But perhaps she's not mad. And perhaps Carroll's stories aren't as whimsical as they first seem.

To break the curse of insanity, Alyssa must go down the rabbit hole and right the wrongs of Wonderland, a place full of strange beings with dark agendas. Alyssa brings her real-world crush -the protective Jeb- with her, but once her journey begins, she's torn between his solidity and the enchanting, dangerous magic of Morpheus, her guide to Wonderland.

But no one in Wonderland is who they seem to be -not even Alyssa herself...


Ik zal het maar gelijk eerlijk bekennen, dit boek trok mij in eerste instantie aan vanwege de cover. Seriously, hoe mooi is die cover? Toen ik het boek binnenkreeg was ik overigens ook zeer onder de indruk van de prachtige geïllustreerde details in het boek zelf. Maar ook het verhaal sprak me gelijk aan. Alice in Wonderland is één van mijn favoriete sprookjes (al dan niet mijn favoriet) dus een variant op het verhaal leek me gelijk tof. Daarnaast zou het in dit boek allemaal iets donkerder zijn dan in het verhaal van Lewis Carroll, wat me ook wel interessant leek. Hoge verwachtingen dus!

Alyssa is een afstammeling van Alice Liddell: dé Alice uit Alice in Wonderland. Dat klinkt misschien leuk, maar helaas zijn al haar vrouwelijke familieleden op een bepaald moment getroffen door krankzinnigheid, wat in verband lijkt te staan met het verhaal van Lewis Carroll. Haar moeder zit in een gesticht en Alyssa vreest zelf dat ze daar ook gaat belanden. Ze kan namelijk insecten en planten horen praten. Maar dan komt ze erachter dat het niet zomaar een gekte is, het lijkt allemaal daadwerkelijk te gebeuren en er lijkt een reden voor te zijn. Ze wordt door een grote mot uit haar verleden geholpen om Wonderland te betreden en gaat op een avontuur om de vloek van krankzinnigheid te verbreken, en Alice's fouten goed te maken.

Ik vond dit een heel vermakelijk boek... Maar wel pas vanaf het moment dat Alyssa Wonderland betrad. Daarvóór heb ik me echt door de pagina's heen moeten worstelen. Ik ergerde me vooral veel aan Alyssa zelf, die nadrukkelijk graag liet blijken dat ze een skater was, die anders wilde zijn dan haar ouders en zichzelf graag domme vragen stelde. Daarnaast had ze een rare crush op haar buurjongen Jeb die naar mijn mening helemaal niet zo leuk was. Pas in Wonderland, waar Jeb toevalligerwijs ook mee naar toe ging, vond ik Alyssa niet meer zo irritant (en Jeb ook niet overigens, hij werd steeds leuker).

Gelukkig speelt het grootste deel van het boek zich af in Wonderland, waar ontzettend veel referenties worden gemaakt naar het originele boek van Lewis Carroll. A.G. Howard maakt er geheel haar eigen verhaal van door aan alle feitjes uit Carroll's boek een aparte twist te geven.

Ook de liefdesdriehoek in het verhaal vond ik wel wat hebben. Ik wisselde door het gehele verhaal tussen Jeb en Morpheus, maar uiteindelijk vond ik Morpheus toch wel het tofst. Zo'n bad boy heeft toch wel wat.

Er is al een vervolg op Splintered uit, namelijk Unhinged, maar beide boeken zijn tot op heden alleen in het Engels te krijgen. Zowel Splintered als Unhinged kun je kopen op bol.com.
15 opmerkingen:

 1. Lijkt me tof, ik ben gek op sprookjes! Mooie cover ook. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me echt een heel leuk boek! Ik vond Alice in Wonderland ook altijd een van de leukste sprookjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaw inderdaad, de cover is echt prachtig! Dit lijkt me een geweldig verhaal, Alice in Wonderland blijft één van mijn favoriete sprookjes, dus zo'n gelijkaardig boek moet zeker iets hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een erg leuk boek! De kaft ziet er erg gaaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super gaaf boek, hij lijkt me echt super super leuk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh dit lijkt me echt een heel leuk boek. Ik wil hem lezen haha.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze moet ik helaas over slaan want uk niet echt iets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me leuk :D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. U loved alice in wonderland and love that it has some touches with the original.. will read this books

  BeantwoordenVerwijderen