donderdag 24 april 2014

Captain America: The Winter Soldier

Na de grote gebeurtenissen in New York met The Avengers, zien we in Marvel’s Captain America: The Winter Soldier hoe Steve Rogers, aka Captain America, een rustig leventje leidt in Washington D.C. 
Hij probeert zich aan te passen aan het moderne leven. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web vol levensgevaarlijke intriges waardoor de wereld in gevaar loopt. Hij gaat samen met the Black Widow de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Ze komen tegenover professionele huurmoordenaars te staan die op hen zijn afgestuurd om ze te stoppen. 

Wanneer het hele complot duidelijk wordt, sluit ook The Falcon zich aan bij het duo. Maar al snel ontdekken ze dat ze tegenover een gevaarlijke vijand staan...The Winter Soldier.

-bol.com

Er is momenteel een echte Superhelden-hype waar ik totaal geen problemen mee heb. Ik geniet van alle Marvel films en als het kan zie ik ze allemaal in de bioscoop. Zo ging ik ook naar Captain America The Winter Soldier met mijn vriend.

Deze tweede Captain America-film speelt zich in tegenstelling tot de eerste niet af in het verleden, maar in het heden. Captain America is al redelijk gewend aan de verandering van omgeving en tijdsgeest, en werkt inmiddels voor S.H.I.E.L.D. Wanneer Nick Fury, de leider van de organisatie, wordt aangevallen komt hij bij Steve (Captain America) voor hulp. Steve gaat op onderzoek uit met Black Widow. Niemand valt te vertrouwen en het blijkt dat een deel van zijn verleden hem achterna is gekomen.Hoewel ik de eerste Captain America film, "The First Avenger", heel gaaf vond, vond ik 'm bij lange na niet zo gaaf als de andere Marvel films. Zowel het verhaal als de sfeer waren zeer goed, alleen voor mij miste er actie en humor. Vandaar dat ik in eerste instantie ook twijfelde of ik dit vervolg wel in de bioscoop wilde zien. Na zeer veel positieve reviews op internet toch maar besloten te gaan and boy, I'm happy I did. Ik vond deze Captain America film echt óntzettend gaaf. Er zit super veel actie in (een beetje à la The Avengers) waardoor het tempo lekker hoog ligt. 

Daarnaast speelt Black Widow (Scarlett Johansson) een grote rol in deze film. Ik vond haar sowieso al heel gaaf -girl power!- maar ze voegt ook veel humor toe, wat de film iets luchtiger maakt dan de eerste. Ook Falcon (Anthony Mackie) voegt een goede dosis humor (en handsomeness, boy o boy that body) toe. Al met al zeker een dikke, vette aanrader als je een fan bent van actiefilms, de andere Marvel films of knappe mannen met goede lichamen. De humor was in deze film ontzettend tof, de effecten nog toffer en de actiescènes van een onwijs groot formaat. Ik ben echt onder de indruk van deze Superhelden-film!13 opmerkingen:

 1. Het lijkt me wel een hele leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze lijkt me ontzettend gaaf! Vind de superheldenfilms heel tof. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige film! Ik ga deze zeker nog eens kijken! Ben wel fan van de andere Marvel films ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed!! ik ken het zelf niet! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me heel gaaf!!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem al gezien en vond hem heel goed. Het maakte me ook meteen een stuk geïnteresseerder in Agents of S.H.I.E.L.D. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar, nog niets van gezien! X

   Verwijderen
 7. Ik vond The Avengers heel goed, dus deze zal me vast ook bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeeee deze wil ik ook zien! En hubby zou het ook helemaal niet erg vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben hem nog niet gaan kijken omdat de trailer me niet super leek. Leuk dat jij hem wel goed vond!

  BeantwoordenVerwijderen