dinsdag 22 april 2014

Boeken Shoplog

De afgelopen weken heb ik wel te verstaan negen nieuwe boeken gekocht, dus het leek me gepast hier een aparte shoplog van te plaatsen. Het was boekenweek, er was een opheffingsuitverkoop in de Polare van Breda en ik had wat speciale boeken op het oog. Kijk mee naar mijn nieuwe aanwinsten voor op de boekenplank.

Omdat ik me zelf een beetje hypocriet voelde dat ik het wél vreselijk zou vinden als boekenzaken verdwijnen, maar over het algemeen al mijn boeken online (bol.com) koop, besloot ik de Vrije Boekhandel in Breda in te lopen. Niet van plan iets te kopen maar gewoon een beetje rond te neuzen, stuitte ik op de kast met Engelse boeken... Met daarop onder andere The Fault In Our Stars van John Green. Dit boek wilde ik al heel lang lezen en aangezien de film later dit jaar uit komt, wilde ik die wel voor zijn. Oké dan, gelijk maar meenemen anders werd het uiteindelijk toch weer bol.com. En toen ik toch bezig was Looking For Alaska van John Green ook gepakt. The Fault In Our Stars heb ik overigens al uit (binnen twee dagen) en hier staat al een review van online.


De Cirkel heb ik ontzettend vaak in mijn handen gehad, maar de Nederlandse paperback versie kost momenteel rond de €22. Mij iets te duur. Toen ik op bol.com keek (jaja, ik kan bol.com niet compleet verlaten), zag ik dat de Engelse versie maar €16 was én ook nog eens in hardcover. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. The Circle gaat over een onwijs groot internetbedrijf, te vergelijken met Google of Facebook maar dan nóg groter, die streven naar complete transparantie in de wereld. Privacy is diefstal. Ik heb dit boek ook al gelezen en het zet je echt aan het denken over privacy, alles wat we zelf online zetten en hoe het ooit misschien kan lopen.


8 tot en met 16 maart was het boekenweek, dus dat gaf mij een goed excuus een boek (of twee) te kopen.


Ten eerste Sletvrees van Sunny Bergman. Dit boek heb ik op mijn wishlist staan sinds ik haar documentaires heb gezien. Het gaat over het beeld dat mannen, maar ook vrouwen, hebben van de vrouw. Bijvoorbeeld hoe de vrouw een slet is als ze met veel mannen naar bed gaat, maar een man een held. Maar ook hoe vrouwen zichzelf aanpassen om aan een bepaald schoonheidsideaal te doen. Lijkt me ontzettend interessant! Sletvrees heb ik voor €19,95 gekocht bij bol.com.


Stephen King is één van mijn favoriete schrijvers en dit boek met twee aparte verhalen lijkt me ontzettend spannend. Het is een pocket van maar €7,95 (bol.com) dus ik kon het niet laten.


Bij deze aankopen kreeg ik het boekenweekgeschenk binnen, wat Een Mooie Jonge Vrouw is van Tommy Wieringa. Ik heb dit kleine boekje nog niet gelezen.


Tot slot had ik een privé feestje bij de Polare in Breda, die vanwege het faillissement van de gehele keten (wat ik zeer jammer vind) op de dag dat ik er was alle boeken met 50% korting verkocht. Er waren op dat moment nog redelijk wat boeken in de schappen, een dag erna al niet meer, maar ik heb me ingehouden en ben met vier boeken (zonder plastic tasje, dat was top...) naar huis gegaan.


Ik ging eigenlijk naar de Polare voor het eerste boek van de Game of Thrones-serie. Gezien mijn obsessie met de televisie-serie, leek het me een logische volgende stap om de boeken te gaan lezen. Toen ik de 50% afprijzing zag, rende ik gelijk naar het fantasy-schap. De Game of Thrones boeken kosten namelijk per deel €20, wat ik vrij veel vind. Dit waren de enige twee die er nog stonden, hardcover én Nederlands (wat ik wilde) dus ondanks dat ik het eerste deel nog niet eens in mijn bezit heb, nam ik ze mee. Zowel de Strijd der Koningen (boek twee) als Een Storm van Zwaarden (boek drie, deel twee) kostten toen €10.Tot slot kocht ik ook deze twee schattige boeken, namelijk de eerste twee dagboeken van Bridget Jones. Ik vond de uitgaven zo leuk dat ik ze wel moest meenemen. Helaas lag het nieuwste boek er niet meer bij. Ik heb Het Daboek van Bridget Jones ooit al half in het Engels gelezen op de middelbare school voor mijn literatuurlijst en vond die toen onwijs grappig. Beide deze boeken kosten normaal €10, maar waren nu €5 per stuk.

28 opmerkingen:

 1. Super leuke boeken heb je gekocht! De eerste twee boeken van Game of Thrones liggen hie bij mij thuis ook al klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je veel boeken gekocht! Tof! Ik heb er pas ook nog een aantal gekregen en gekocht :) Krijg van het warmere weer ook meer zin om te lezen haha, dus dat komt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, we bestellen steed meer online en dat merken 'stenen' winkels ook. Goede support van jou.
  Leuke boeken, vind het zo knap van je dat je Engels boeken leest, moet ik dus ook echt gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw je hebt leuke boeken gekocht! Sletvrees en The Circle lijken mij ook erg leuke boeken.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The fault in our stars is zo fijn. Ik heb hem dit jaar al 2 keer gelezen en ik moest ook 2 keer huilen, zo'n mooi boek. Looking for Alaska ga ik deze zomer denk ik lezen.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt een goed boek. Ikzelf moest niet huilen maar had wel een brok in mijn keel (en dat is voor mij al heel wat). Looking For Alaska is voor mij ook één van de eerstvolgende boeken die ik ga lezen! X

   Verwijderen
 6. Die covers van die Bridget Jones boeken zijn leuk! Ik had die eigenlijk nog nooit gezien. Ik heb zelf de oudere uitgaves nog van Bridget Jones.

  En herkenbaar! Ik wil het liefst alle boekenwinkels leeg kopen om er maar voor te zorgen dat ze niet weg gaan, haha! Maar dan kijk ik naar de prijzen en dan weet ik gewoon dat ze online goedkoper zijn, jammer :c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt hè! Dat is ook grotendeels de reden dat ik ze meenam, vond ze er zo gaaf uitzien. Ja, en online is behalve goedkoper ook gewoon een stuk handiger, je kan precies de cover en uitgave kiezen die je wil! X

   Verwijderen
 7. Wat heb je veel boeken gekocht! TFIOS en LFA zijn erg mooi, ik heb ze zelf ook :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je veel leuke boeken gekocht! Sletvrees staat ook al een tijdje op mijn wishlist, De Bridget Jones dagboeken lijken me ook erg grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het dagboek van bridget jones lijken mij wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie aankopen! Vooral naar Looking For Alaska en Sletvrees ben ik erg benieuwd. Hopelijk komt hier ook een review over online. Ik betrap er mezelf op dat ik echt uitkijk naar je boekreviews. Vooral blijven doen! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah super thanks! Vind dit echt super leuk om te lezen :) Er komen zeker reviews van online, en ben momenteel Sletvrees aan het lezen dus van die zal het in ieder geval niet lang meer duren. X

   Verwijderen
 11. Zelf ben ik nooit echt van de boeken, deze boeken lijken me toch best leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amaai, veel leesvoer! Leuke, de Songs of Fire & Ice reeks! Ik ben echt een gigantische Game of Thrones. Ik las vandaag wel een grote spoiler online, bah :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het internet is echt onveilig als je niet helemaal bijloopt met de serie (en anders ook trouwens). Ik probeer ook alles te vermijden als het over Games of Thrones gaat... X

   Verwijderen
 13. ik ben gek op de boeken van kate cann en santa montefiore! ik ben benieuwd naar dat eerste engelse boek! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk! Bridget Jones lijkt me leuk om te lezen :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke boeken! Inderdaad jammer als alle gewone boekenzaken zouden sluiten, het heeft echt z'n charmes

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 16. John Green heb ik al zoveel goede verhalen over gehoord, na mijn examens moet ik die ook maar eens gaan proberen!
  Het is inderdaad zo zonde dat boekwinkels sluiten en er steeds meer e-readers komen, geef mij maar een fijn papieren boek...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De boeken van john green staan ook al lang op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. leuke shoplog! Veel lees plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi!
  Ik ben een nieuwe lezer van je blog en hij ziet er super mooi uit!
  Leuk artikel zeg, ik heb al veel over 'the circle' gehoord ;)

  Xx julia
  creativenails4fun

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een gave boeken heb je gekocht;) The fault in our stars is zo leuk<3

  BeantwoordenVerwijderen