maandag 15 januari 2018

Mijn Fijne Lijstje ~ Winter

De afgelopen jaren ben ik steeds mijn blog aan het verversen. Terwijl ik eerst continu hetzelfde plaatste, wil ik nu toch een beetje verfrissen hier en daar; ikzelf verander immers ook continu. Het afgelopen jaar is mijn blog echter steeds meer op de achtergrond geschoven, waardoor ik eigenlijk enkel nog maar schrijf over datgene wat voor de hand ligt voor mij; boeken en films. Top, natuurlijk, maar daardoor wordt het voor mijn gevoel wel een beetje eentonig. Een ideetje voor 2018 is een combinatie van iets nieuws en iets ouds. Mijn "vroegere" Current Likes in een nieuw jasje. Als je nu denkt, "Maar hé, Chris, ga je daarin dan niet alsnog veel over boeken en films schrijven?". Klopt. Jij hebt het goed begrepen. Maar het idee was leuk hè?Stranger Things 2 - The Sinner - Dark

De herfst en winter zijn bij uitstek periodes voor spannende films en serie's. Dat is precies wat Netflix ook dacht, and I liked it; we were on the same page. Er werd afgetrapt met het tweede seizoen van Stranger Things, en daaaaaamn girl, die was goed. Ik vond 'm zelfs nóg beter dan het eerste seizoen. Dat sfeertje is gewoon heerlijk. Daarnaast ben ik in een week tijd door The Sinner en Dark heen gevlogen. The Sinner kon me niet meer loslaten vanaf het moment dat de prachtige Jessica Biel in aflevering één, onder toekijkend oog van haar man en zoontje, met een schilmesje een man iets verderop bruut neersteekt. Gigantisch goede serie die je elke aflevering verder meesleurt; ik heb de negen afleveringen in twee dagen gekeken (werkdagen wel te verstaan, gewoon in die paar vrije uurtjes tijd die ik op een dag heb; vond mijn vriend ook heel gezellig...). Dark begon heel sterk, maar al snel werden alle rare plottwists mij iets teveel. Nog steeds één van mijn favorieten van afgelopen maanden, maar aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld The Sinner.


Star Wars: The Last Jedi

Eigenlijk weet ik niet zeker of ik deze wel in dit lijstje mag. Ik ben al van jongs af aan een trouwe Star Wars fan, dus ook voor The Last Jedi ben ik alweer maanden excited, maar meh... ik weet niet. Ik vond The Force Awakens gigantisch goed (en voor de mensen die vinden dat Disney er teveel "grappige oneliners" in hebben geplaatst, kijk anders even de originele trilogie terug, zit vol flauwe en nutteloze humor), maar in The Last Jedi gebeurde zóveel dat ik het soms niet meer bijhield. De tweede helft van de film vond ik tof (er zit ook een zwaar goede lightsaber vecht scène in), maar de eerste helft dacht ik alleen maar "huh? wat zijn we aan het doen met deze verhaallijn...". 

Sinterklaas & Kerst (cadeautjes)

Zowel Sinterklaas als Kerst waren weer top dit jaar. Gezelligheid met vrienden en familie (voor het eerst in het nieuwe huis van mijn ouders dit jaar!), ontzettend veel leuke cadeautjes (boeken, boeken, Star Wars Battlefront II voor de PS4, o ja, en boeken) en onwijs lekker eten. Ook wel weer lekker dat het weer voorbij is, want het kost me altijd veel energie, maar toch heb ik genoten.


Almost Midnight - Rainbow Rowell

Wat een heerlijk feestdagen boekje is dit. Twee korte verhalen van Rainbow Rowell; Midnights, over de opeenvolgende NYE nachten die ze samen vieren, en Kindred Spirits, over Elena die besluit enkele dagen in de rij te wachten voor dan nieuwe Star Wars film; The Force Awakens. 

3FM Serious Request

Hoewel het vorig jaar in Breda was (BREDAAA!), heb ik er toen amper iets van meegekregen. Dit jaar was het in Apeldoorn, en ging het eigenlijk ook compleet aan mij voorbij, tot ik vrijdags besloot de live uitzending op de achtergrond van mijn thuiswerkdag op te zetten. En toen was ik weer om. 

Sneeuw (chaos)

Halverwege december heeft een paar dagen gigantisch gesneeuwd. Eerst op zondag al -toen vriendlief en ik alsnog heel vrolijk besloten die 8 kilometer naar mijn ouders op de fiets af te leggen...- maar ook de eerste van de werkweek werd ons niets bespaard. Ik besloot toch gewoon naar mijn werk in Eindhoven te rijden (terwijl ik gewoon mijn laptop thuis had, dus in theorie ook thuis had kunnen werken, maar maandag is mijn dag met de ontwikkelaar dus die wilde ik niet "verloren" laten gaan...). Vanaf ongeveer 10 uur zag het er buiten steeds angstaanjagender uit en werd de berichtgeving over het verkeer ook steeds dramatischer. Ik besloot het verkeer voor te willen zijn, en vertrok rond half 1 vanaf Eindhoven naar Breda; uiteindelijk kostte het hele ritje me dik 2 uur. Eindhoven was echt een ijsbaan; ik ben glijend én met een onwijs laag tempo naar huis gereden, in een rits van langzame rijders. Vriendlief kwam niet veel later ook thuis (ook uit Eindhoven...) en we hebben beide ons werk nog afgemaakt, en hebben toen nog een lekker wandelingetje gemaakt. Opmerkelijk dat een land als Nederland gelijk helemaal plat ligt als het een beetje sneeuwt...


Thuiswerken

Een mooi ezelsbruggetje naar het volgende onderwerp; thuiswerken. Ik mag sinds begin december één dag in de week thuiswerken vanwege mijn rijafstand, en ik ben er onwijs blij mee. Ik werk -als het uitkomt- eigenlijk altijd de woensdagen thuis en dit blijken mijn meest productieve dagen te zijn. Ik kan in alle rust testen, dingen afwerken en vragen beantwoorden. Daarnaast hoef ik niet zo giga vroeg uit mijn bed om het verkeer voor te zijn, dus het kost me ook aanzienlijk minder energie. 

Terschelling

Last but not least, tijdens Oud en Nieuw heb ik met mijn schoonfamilie op Terschelling gezeten en het was heerlijk. Ik ben al één (of twee?) keer eerder op Terschelling geweest met mijn ouders, maar dat was in de zomer, dus het was ook wel eens leuk het eiland tijdens de koude dagen te verkennen. Wat een prachtig eiland! Én, tegen alle verwachtingen in, tijdens New Years Eve onwijs veel vuurwerk te zien!


10 opmerkingen:

 1. Wat superfijn dat je een dag mag thuiswerken! Zeker als je ver moet rijden scheelt dat veel tijd, maar het is ook heerlijk om je eigen tijden een beetje in te delen qua dat je nét even een uurtje later eruit kunt en dan een uurtje langer doorwerkt bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Nu heb ik het geluk dat ik ook op kantoor mijn uren zelf kan indelen, als ik ze maar maak. Maar dat uurtje extra in bed 'sochtends en dan 's avonds daardoor níet in de file staan, is wel echt heerlijk. Xx

   Verwijderen
 2. heerlijk lijkt me dat, thuis werken! Fijn dat je dat kunt! :) Ik heb Dark en Stranger things gezien, Sinner staat nog op mijn lijstje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een aanrader, The Sinner! Voor mij één van de vetste serie's van 2017! Xx

   Verwijderen
 3. Tof lijstje. Star Wars móet ik nog steeds zien. Ben zo benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thuiswerken is fijn he, ik heb helaas geen vaste dag per week want ik zit veel bij klanten, maar als het zo een keer uitkomt werk ik ook wel eens thuis.
  Gewoon eten en drinken waar je zin in hebt, radio lekker aan!
  En erg he dat in NL altijd meteen paniek is met sneeuw. Ik wilde die dag ook het verkeer voor zijn, en heb er toen 1,5 uur op gereden al van Waalwijk naar Den Bosch.. zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff niet te doen... Ik dus ook bizar langzaam over gedaan, vooral ook omdat de wegen echt niet begaanbaar waren (ik vond Eindhoven echt niet goed gestrooid). Maarja, we hebben het weer overleefd ;) Xx

   Verwijderen
 5. Lekker hoor! Ik vind het heerlijk om een beetje vrijheid te hebben in tijd zelf in te delen. Lekker werken op de bank ofzo haha!

  BeantwoordenVerwijderen