vrijdag 9 juni 2017

Pinksterweekendje (&kattenweekendje)Pinksteren! Het extreem lange weekend na mijn vakantie in Groot-Brittannië (ik kwam namelijk woensdag terug en besloot donderdag en vrijdag ook vrij te nemen (op aanraden van een collega) waardoor ik nog tot en met maandag vrij was!). Ik heb een heerlijk weekendje gehad, dat vooral gedraaid heeft rond Amber: de ontzettend lieve schattige mooie rooie poes die vriendlief en ik in huis hebben genomen.


Aangezien ik donderdag en vrijdag dus ook al vrij had (of nog steeds eigenlijk), speel ik een beetje vals en tel ik die ook al mee voor mijn Pinksterweekendje. Donderdag gingen vriendlief en ik naar een tuincentrum bij ons in de buurt, aangezien we tijdens onze housewarming wat cadeaubonnen hadden gehad; we hebben behoorlijk wat leuke planten en accessoires gekocht, dus ons appartementje en balkonnetje kunnen er weer mee door.

Daarnaast hadden we het al een tijdje over het adopteren van een kat, en aangezien mijn vriend het gehele weekend in Berlijn zou zitten en ik tot en met maandag vrij was, leek het ons een handig idee donderdag eens te gaan kijken. En vanzelfsprekend werden we verliefd... op de 9-jarige rode poes Amber (meer foto's hieronder). Het eerste uurtje heeft ze verstopt in een hoekje gezeten, maar al snel ging ze op onderzoek uit en kwam ze om aandacht vragen (ondanks dat ze al twee maanden in het asiel had gezeten en daar al die tijd ontzettend schuw was), terwijl wij het nieuwe seizoen van House of Cards keken.


Vrijdag was vriendlief naar Berlijn. Ik heb vooral veel met Amber geknuffeld. Daarnaast heb ik Thirteen Reasons Why gebingewatched (iets wat ik al heel lang niet meer had gedaan; serie's bingewatchen, maar The OA de week ervoor had me weer in een Netflix-stemming gebracht). Rond een uur of 4 ben ik samen met mijn vader van het zonnetje gaan genieten op een terrasje en daarna heb ik bij mijn ouders gegeten. Toen ik thuis kwam merkte ik gelijk dat Amber prima alleen thuis kan zijn: ze lag nog exact op hetzelfde plekje en was weliswaar enthousiast dat ik er weer was, maar had het ook geen probleem gevonden als ze lekker door moest tukken...


Zaterdagochtend ben ik lekker lang op bed blijven liggen (met Amber natuurlijk, die om 7 uur 's ochtends de slaapkamer al probeerde binnen te komen door tegen de klink van de deur aan te springen). Ik las Het Dagboek van Bridget Jones uit. Het was heerlijk weer, dus 's middags besloot ik een klein stukje te gaan hardlopen. 's Avonds heb ik lekker sushi gegeten, maar daar heb ik tegen alle verwachtingen in gewoon géén foto van gemaakt.


Zondag heb ik een beetje het huisvrouwtje uitgehangen, heb ik Doing It! van Hannah Witton uitgelezen en ben ik begonnen in A Court of Wings and Ruin en ben ik 's avonds met mijn ouders gaat uiteten bij een Italiaan (waar ik gewoon weer geen foto heb gemaakt... hoe is het mogelijk).


Ik denk dat duidelijk mogen zijn dat onze rode poes de rode lijn in dit weekend was. Zondagavond was vriendlief weer thuis gekomen van zijn weekendje Berlijn, dus maandag hadden we nog een Pinksterdagje samen. Ik ben verder gegaan in The Essex Serpent die ik in York had gekocht, vriendlief heeft een nieuwe lamp opgehangen in de slaapkamer die we van zijn broer hadden gekregen en 's avonds aten we heerlijk (en gezond) Mexicaans.


13 opmerkingen:

 1. Aah wat een lieverdje! Fijn dat ze zich ook helemaal op haar gemak voelt bij jullie thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah I know! Wij hadden eigenlijk gerekend op een hele verlegen kat, maar het was al snel gezellig haha ;) Xx

   Verwijderen
 2. Wat zijn die katten toch zalig! En dat eten ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw wat een fijne foto's!!! Echt een cutie is het <3 En wat een mooie bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dat boek leuk, het dagboek van Bridget Jones? Ik wist helemaal niet dat daar een boek over was. Amber is zo liefff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Wat mij betreft zeker een aanrader als je op zoek bent naar een boek waar je vrolijk doorheen vliegt haha ;) En I know!! Liefde voor haar. Xx

   Verwijderen
 5. Ah wat een schatje is Amber zeg! En heerlijk zo'n lang weekend, ik ben wel benieuwd naar het derde deel van ACOTAR, ik vond het eerste deel op zich wel leuk alleen ben ik vooral benieuwd naar de rest omdat ik hoorde dat deel twee veel beter is.
  Wat heerlijk trouwens dat Mexicaanse eten! Nu wil ik ook haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! Ik vond bij het eerste boek vooral het einde heel verslavend, maar het tweede is aanzienlijk verslavender! Xx

   Verwijderen
 6. Aaah, wat een schatje! Wat een leuke post! :-)

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat lief! Heerlijk al die boeken word je helemaal zen van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een cutie lijkt het me zeg! Fijn dat je een wat 'oudere' poes ook een kans geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is Amber schattig! leuke foto's ook van haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn om te lezen dat je nog paar dagen verlof hebt bij genomen kan altijd super zijn. En wat een mooie kat heb je,...zo een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen