vrijdag 4 december 2015

Hello December...
Hello... it's me. Zullen we die er gewoon inhouden anders? Nee hè. Zeker niet aangezien ik afgelopen woensdag drie uur in de virtuele rij heb gezeten van de pre-sale voor Adele, om alleen maar in beeld te krijgen dat de pre-sale uitverkocht was. Top. Hoe dan ook, december is hier! De maand dat ik (hopelijk) de conceptversie van mijn masterthesis af heb, dat ik met mijn familie belachelijke surprises uitwissel en leuke cadeautjes uitpak en dat de kerstboom met zijn sprankelende lichtjes ons huis weer gaat verblijden. 

Study

Mijn conceptversie moet dus af. Ik heb nog behoorlijk wat te schrijven, maar op zich is dat voor mij normaal geen probleem, dus ik heb nog geen intense stress. De data is binnen, de ideeën zitten in mijn hoofd; ik moet het alleen nog op papier krijgen. In principe heb ik nog tot eind januari maar ik wil graag genoeg tijd hebben om eventuele feedback te verwerken (en aangezien ik weet wie mijn tweede lezer is, zal dat er wel wat feedback zijn). Daarnaast moet ik ook nog een Research Skill en een vak afronden. Voor het vak maak ik me ook geen zorgen, maar de Research Skill wordt nog wel pittig. Het vak wat ik nu volg, Intimicy, Privacy and Authenticity bespreekt onder andere veel bekende literatuur, filosofen maar ook de media cultuur. Ontzettend interessant. Eén van de boeken die ik deze maand heb gelezen (in feite een kort verhaal) was ook voor dat vak; The Story Of The Eye van Georges Bataille (ontzettend bizar en erotisch overigens, dus ik weet niet of ik het direct zou aanraden). 


Happy Holidays

Wij vieren zondag 6 december Sinterklaas. Ik moet mijn surprise nog maken, mijn gedicht nog grotendeels schrijven en de meeste cadeautjes nog inpakken (het feit dat ik de cadeautjes in huis heb vind ik al goed genoeg), dus dat is weer top gepland van mezelf. Ik heb daarnaast ontzettend veel zin in kerst, omdat ik dan waarschijnlijk/hopelijk even een adempauze van de studie heb. Ik zal in de kerstvakantie nog wel papers moeten schrijven, maar de druk is er dan hopelijk even af. Oud en Nieuw zal niet heel spannend worden; vriendlief zit in Londen en ik heb maar met één vriendin afgesproken om het te vieren (wiens vriend tevens in Londen zit, met de mijne; erg gezellig...). In de kerstvakantie gaan mijn ouders, vriend en ik ook nog een dagje naar Antwerpen. Hebben we vorig jaar ook gedaan en dat was een groot succes.

Reading Challenge

Woopwoop, ik heb mijn Reading Challenge van het jaar gehaald; ik zit momenteel op 61 boeken (en mijn goal was 60). Dus alles wat ik deze maand lees is extra. Aangezien Een Storm Van Zwaarden II zo ontzettend intens eindigde (LADY STONEHEART!), moeste ik wel gelijk in het volgende deel beginnen. Ik hoef immers toch geen goal meer te halen, dus dat Een Feestmaal Voor Kraaien 823 pagina's heeft, maakt niets mee ruit. Verder wil ik graag twee Star Wars boekjes lezen, om alvast in de sfeer te komen voor The Force Awakens (alsof ik nog niet genoeg in de sfeer zit). 

TBR/Leeslijstje December


Gelezen in November


4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met het behalen van je reading challenge. Leuk overzichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik loop mega achter met mijn reading challenge en denk ook niet dat ik het nog zal halen :( zo balen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je je reading challenge hebt gehaald. Wij houden helemaal geen Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessante boeken keuze. Misschien is die game of thrones series ook wel wat voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen