donderdag 17 december 2015

Afstuderen

Ik ben een nachtbraker. Het liefst schrijf ik mijn papers 's nachts en tijdens het studeren voor tentamens kom ik na 21:00 pas echt op gang. Hoewel motivatie overdag zeer aanwezig kan zijn, zitten discipline en concentratie nog ergens in hoekjes boekjes te lezen. Tegen de avond realiseren beiden zich dat het nu toch echt moet gaan gebeuren en dan kunnen we met z'n vieren -motivatie, discipline, concentratie en ik- aan de slag. Zo ook nu met mijn masterthesis.

Ik vind mijn masterthesis nog steeds erg leuk en ik heb nog steeds het idee dat ik weet waar ik mee bezig ben, maar de stress begint toch wel een beetje toe te slaan. Ik wil graag voor de kerstvakantie een goede conceptversie af hebben en dat betekent dat ik nu al mijn tijd boven mijn toetsenbordje spendeer. Daarnaast volg ik colleges, schrijf ik financiĆ«le artikelen, drink ik Red Bull Sugarfree en kijk ik veel teveel YouTube videos. O, en ben ik naar Star Wars gegaan (je begrijpt dat ik daar hoe dan ook een uitzondering voor heb gemaakt). 

Het komt allemaal wel goed. Ik moet gewoon niet teveel stressen, maar ook niet te weinig want dan ga ik het schrijven weer teveel uitstellen. Hopelijk lees ik dit in februari terug al wetende dat ik het gehaald heb. Dat zou fijn zijn. Het feit dat mijn mogelijke afstuderen dichterbij komt voelt ontzettend raar. Aan de ene kant maakt het me zenuwachtig omdat ik het zo graag eind januari wil halen (en niet nog een kwartaal of semester later) en ik voor mijn gevoel nog zoveel moet doen. Aan de andere kant maakt het me zenuwachtig omdat dat betekent dat ik straks klaar ben met studeren. Voor altijd. Niet meer rondwandelen op de campus, in de collegezaal zitten en aantekeningen maken of thuis papers schrijven. Maar wel op zoek naar een full time baan. Pff. 


6 opmerkingen:

 1. Spannend, hoop dat alles goed gaat voor je. En veel success er mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat vast goed komen. Stress zeker niet teveel. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend zeg! Heel veel succes <3

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg veel succes. You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afstuderen is inderdaad heel spannend maar soms ook wel eens wat beangstigend. School is natuurlijk 'makkelijk en veilig' geworden omdat we heel ons leven al naar school gaan. Een vaste baan is toch wel iets anders. Maar dat komt inderdaad wel allemaal goed hoor meid. Tot het zover is, nog heel veel succes met je thesis!

  BeantwoordenVerwijderen