zondag 13 september 2015

Hello September...
Na twee weken september is een begroeting niet echt meer van toepassing, maar ik doe het toch. De vakantie is weer voorbij en het nieuwe studiejaar is weer begonnen. Ik heb een onwijs toffe maar ook vrij drukke vakantie gehad. De weken voordat ik daadwerkelijk op vakantie ging, heb ik veel gewerkt; zowel op mijn bijbaantje in de supermarkt als bij mijn nieuwe "baantje" bij een economische blog. Dus de twee weekjes Portugal kwamen als geroepen en waren heerlijk. Daarna heb ik nog twee weekjes rustig aan gedaan en nu zit ik alweer helemaal in de "sleur" van het studieleven.

Plans

Aangezien we al halverwege de maand zijn, zitten een paar van mijn plannen er al op. Zo ben ik al voor een gesprek bij mijn nieuwe schrijfbaantje in Eindhoven geweest, waar ik gelijk met vriendlief de Primark bezocht heb. Daarnaast ben ik met een vriendinnetje naar het HBO-Intro feest in Breda gegaan en ook heb ik met mijn zus Appelpop bezocht (ook te zien op de coverfoto). Verder staan er deze maand niet heel veel plannen, behalve studiegerelateerd. September wordt een drukke studiemaand. 

Porto @ PortugalStudy

Ik heb inmiddels mijn eerste afspraak voor mijn masterthesis gehad. De hoofdlijnen zijn duidelijk en het is nu aan mij om me erin te storten. Ik wil over anglicismen in de Nederlandse taal gaan schrijven en waarschijnlijk wordt het een kwalitatief onderzoek (in plaats van het kwantitatieve onderzoek wat ik voor mijn bachelorthesis deed, dus dat is zowel spannend als interessant). Daarnaast moet ik voor mijn afstuderen nog twee vakken van 6 ECTS doen en twee Research Skills van 3 ECTS. Ik ben dit kwartaal begonnen met twee 6 ECTS vakken en één Research Skill en ik hoop dat ik ze alle drie kan halen, zodat ik het volgende kwartaal nog maar één Research Skill hoef en me op mijn thesis kan focussen. Maar dat betekent wel dat ik het nu ontzettend druk heb. Daarnaast beslaat mijn huidige Research Skill programmeren, waar ik niets van weet, waardoor ik afgelopen woensdag al tot half 5 's nachts bezig met geweest met het schrijven van programma's. Top. We gaan zien hoe dit semester me gaat verlopen. Ik ga in ieder geval mijn best doen om in januari af te studeren. Juli is ook nog een optie, maar het liefste zou ik over een half jaartje klaar zijn. 

Books

In augustus las ik zeven boeken, waar ik heel blij mee ben, en ook deze maand heb ik grootse plannen Aangezien ik komende weken dus weinig sociale activiteiten heb om me volledig op mijn studie te kunnen focussen, heb ik hopelijk wel genoeg tijd om te lezen. Ik heb al twee boeken uitgelezen deze maand, namelijk The Hobbit en Shadow and Bone, en ik lees momenteel The Lost Symbol en Cinder. Daarnaast heb ik nog drie andere boeken op mijn leeslijstje. 


TBR/Leeslijstje September


Gelezen in Augustus


5 opmerkingen:

 1. Beter laat dan nooit toch! Ik wens je ontzettend veel succes en plezier deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe vond je the Hobbit? anders dan de films he? :) als je die gezien hebt. ^^; maar ik vind ze allebei leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vooral het feit dat Legolas niet eens in het hele boek voorkomt haha! Maar toch vond ik dat de films heel erg op het boek leken, alleen sommige dingen zijn uitgebreider gemaakt (wat op zich ook wel eens leuk is, dat niet het boek uitgebreider is maar de film(s) haha). Ik vind ook zowel het boek als de films onwijs tof! X

   Verwijderen
 3. Succes met je drukte! En mooie foto's :) Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen