woensdag 9 september 2015

De Sims 4 - Aan Het Werk

Begin 2015 schreef ik al over de eerste Game Pack van de Sims 4: In De Natuur. De Game Pack is iets nieuws voor deze Sims-generatie en kan gezien worden als een uitgebreider accessoires-pakket, met niet alleen nieuwe kleding en meubels maar ook nieuwe gameplay-onderdelen. Begin april kwam echter ook het eerste Expansion Pack uit en dat is precies waar ik het vandaag over wil hebben. De Sims 4 Aan Het Werk brengt drie gloednieuwe interactieve (!) carrières met zich mee, twee nieuwe vaardigheden, de mogelijkheid tot een eigen bedrijf en nog veel meer.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik de optie om een eigen winkel te starten nog niet veel heb gebruikt. Hoewel ik dit bij De Sims 2 één van de leukste aspecten vond (en wie weet komt dat nog), was ik nu veel meer geïnteresseerd in de interactieve carrières. Je Sims kunnen nu namelijk als dokter, wetenschapper of detective aan de slag. En jij kan (als je wil) elke dag met ze mee.Als detective moet je zaken oplossen om boeven te vangen en hogerop te komen. Je begint elke zaak door er één aan te nemen via de computer en dan moet je op pad naar de "crime scene". Daar maak je foto's, ondervraag je getuigen en ga je op zoek naar aanwijzingen. Terug op het bureau voeg je alles toe aan je aanwijzingenbord, waarna je een omschrijving van de verdachte krijgt. Vervolgens is het tijd voor een ondervraging.

Ik vind de detective-carrière het leukste. Er zitten leuke activiteiten bij, zoals het ondervragen van verdachten of het fouilleren van gevangen. Beide leveren soms echt hilarische situaties op. In het begin van je carrière moet je ook nog wel eens in een buurt patrouilleren, waar ik totaal de meerwaarde van mis, maar gelukkig kun je dat ook ontwijken. Het is vrij gemakkelijk hogerop te komen.


Als dokter moet je patiënten ontvangen, verzorgen en hopelijk weer gezond naar huis sturen. Door de patiënten te ondervragen en tests op ze uit te voeren kun je onderzoeken of ze ziek zijn en zo ja welke ziekte ze hebben. In het begin was dit echt giswerk voor mij en duurde het dan ook vrij lang voordat ik vooruit kwam, maar naarmate je het meer doet, begin je de "symptomen" van elke ziekte meer te herkennen. Ook dit vind ik een erg leuke carrière, al hoewel een stuk moeilijker dan de detective-baan.Tot slot is er de mogelijkheid om als wetenschapper aan de slag te gaan. Deze carrière is net als de detective-carrière vrij gemakkelijk, misschien zelfs makkelijker, en er zijn leuke beloningen mee te verdienen. Je promoveert grotendeels op basis van Eureka-momenten, die je kan opwekken door een douche te nemen, aan een raket te werken, in de tuin te werken etc. Daarnaast kun je leuke uitvindingen produceren en deze naarmate je hogerop raakt verbeteren. Een leuke carrière op een mooie afgelegen plek. Dit geldt overigens voor alle carrières, dat ze op speciale afgelegen plekken zijn, maar die van de wetenschapper is toch wel het tofst.


Daarnaast biedt het spel natuurlijk ook veel nieuwe kledingstukken en meubels. Bovendien is er een nieuwe buurt waar je onder andere je winkels kan plaatsen. Ook zijn de aliens weer terug en kan je Sim op random momenten ontvoerd worden. Het is mij tot nu toe twee keer gebeurd, maar hoewel het er heel leuk uitziet, voegt het verder niet veel toe. Wat ik wel heel tof vind, is de fotografie-vaardigheid die weer terug is. Je kan overal foto's van maken en de plaatjes ophangen in je huis. De fotografie-vaardigheid is overigens ook meegegaan met de tijd; je kan nu filters over je foto's zetten.

Al met al vind ik het een onwijs tof uitbreidingspakket. Ik moet nog wat meer in de winkels duiken, maar dat komt vast nog wel. Hieronder heb ik de algehele trailer toegevoegd, maar er zijn ook specifieke trailers voor de detective, wetenschapper, dokter en winkels.
7 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me echt een leuke uitbreiding.. Zelf heb ik sims 3 maar sims 4 lijkt me erg leuk
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit heb ik de Sims gespeeld, erg he! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Sims4 is zó leuke he! Ik kan wel blijven bouwen en spelen, maar stiekem vind ik het nog steeds het leuks om 'poppetjes' te maken. hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuukk hihi, ik vind de gewone sims 4 al leuk!

  BeantwoordenVerwijderen