vrijdag 29 mei 2015

De Kunst van het Papers Schrijven
Ik open mijn agenda om te checken wat er deze week op de planning staat. Eigenlijk is deze handeling meer voor de sier, want ik weet heel goed wat er op de planning staat. Ik moet over enkele dagen een paper inleveren van 4000 woorden. Toch jaagt de oranje kleur van mijn markeerstift, die in mijn denkbeeldige legenda voor tentamens en deadlines staat, me plotseling angst aan nu die zo indringend mijn week vult.

Het grootste probleem ligt voor mij altijd bij die eerste woorden. Als ik eenmaal op gang ben, ben ik niet meer te stoppen. Als ik in de buurt van het woordenlimiet kom, roep ik al haastig naar mijn laptop "hou me tegen!", in de hoop dat ik tot kalmte bedaard word. Maar die eerste woorden moet ik echt uit mezelf persen. Wetende dat ik die eerste woorden al op papier had moeten hebben, ga ik wanhopig op zoek naar literatuur. Ik lees hier en daar wat samenvattingen door, noteer al enkele referenties en mogelijke onderwerpen in mijn Word document (of zoals een echte studente het betaamd, de gratis namaak OpenOffice) en besluit dat ik voorlopig wel weer genoeg gedaan heb. Eerst nog maar even enkele video's op YouTube kijken.

Oeh, één van mijn favoriete YouTubers heeft een nieuwe video geplaatst. Hmm, dat kaarsenhoudertje op de achtergrond van de video is echt tof, eens even kijken of ik iets soortgelijks op internet kan vinden. Ik hou van Ebay en Etsy, er is echt niets wat niet op die websites te koop staat (behalve organen misschien). O ja, ik was mijn paper aan het schrijven.

In topsnelheid pers ik de eerste 200 woorden eruit. Dat voelt goed. Een kleine beloning in de vorm van een spelletje op mijn iPhone kan er nu wel vanaf toch? Daarnaast kan ik van dit vrije moment ook wel even gebruik maken om mijn sociale media te checken. O wauw, zij heeft echt een mooie nieuwe profielfoto. Wat had ze hiervoor ook alweer als profielfoto? Huh, is ze bevriend met hem? Wat doet hij eigenlijk met zijn leven tegenwoordig...? O ja, paper.

Met behulp van een nieuwe bron weet ik er weer 100 woorden uit te gooien en daarnaast vind ik nog een hoop andere literatuur. Ik noteer al wat dik gedrukte kopjes onder de tekst die ik tot nu toe heb die ik later kan invullen met relevante informatie, maar waarvan ik er waarschijnlijk maar enkele ook daadwerkelijk gebruik. Het gaat om het idee. Voorlopig heb ik wel weer genoeg gedaan, slaap lekker.

6 opmerkingen:

 1. Ik dacht: dit wordt een blog met handige tips, haha, maar ZO herkenbaar. Hier nog zo'n studente ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha sorry, wat een teleurstelling. Had ik maar handige tips! X

   Verwijderen
 2. Eraan beginnen is het belangrijkste.. de eerste paragraaf.. en dan zit je erin :D maar ja.. ik word ook veel afgeleid haha. Ach. Afleiding is ook belangrijk :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hou ik mezelf ook voor: "na een beetje afleiding heb ik weer des te meer inspiratie..." haha X

   Verwijderen
 3. Haha geweldig leuk geschreven en herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen