donderdag 10 juli 2014

The Beauty of Books #2

Ik liet al eerder enkele prachtige boekencollecties zien, maar ook vandaag heb ik weer wat mooie uitgaven klaar staan. Er zijn zoveel mooie boeken te vinden dat het bijna moeilijk wordt te kiezen welke uitgave je van een boek wil hebben, zeker als het om bekende klassiekers gaat. Aangezien ik mijn literaire kennis wil uitbreiden en meer klassiekers wil lezen (zo las ik onlangs Pride and Prejudice door Jane Austen) ben ik op een speurtocht naar de mooiste versies.

Eerder online:

Vorige keer liet ik jullie al de Hardcover Classic collectie van Penguin zien, vandaag laat ik de veel uitgebreidere English Library collectie van Penguin zien. Ook deze is gevuld met klassiekers, alleen aanzienlijk meer: de English Library bestaat uit honderd van de beste boeken in de Engelse taal. Al deze boeken zijn paperback en dus ook te koop voor mooiere prijsjes. De covers zijn te vergelijken met die van de Hardcover collectie; beide collecties zijn door dezelfde persoon ontworpen. Zo hebben de boeken die zowel in de Hardcover (of Clothbound) als English Library collecties voorkomen hetzelfde symbool in het patroon op de cover, zie bijvoorbeeld Jane Eyre (1, 2) en Great Expectations (1, 2).Nog een prachtige collectie met klassiekers. Ikzelf vind deze boeken net iets té, maar desalniettemin zal dit prachtig in je kast staan. Vooral als je meerdere exemplaren hebt, zullen de ruggen prachtig matchen. De reden dat deze voor mij iets "té" zijn, is dat ze naar mijn mening bijna onleesbaar worden en bovendien zeer druk zijn. Daarnaast vind ik de kleuren ook niet altijd even mooi. Toch zitten hier enkele pareltjes tussen, zoals de Pride and Prejudice-versie en ook het Alice in Wonderland boek (klik) vind ik prachtig. Deze laatste is momenteel de enige die ik wel in mijn bezit zou willen hebben.

J.R.R. Tolkien uitgaven


Dit is geen collectie, maar de serie is in zoveel mooie uitgaven te koop dat ik deze er toch bij wilde voegen. De The Lord of the Rings-serie en The Hobbit door J.R.R. Tolkien. Er zijn verschillende prachtige boxsets te koop -vooral die links onder en in het midden vind ik prachtig- maar zelfs de boeken die los te koop zijn, zijn prachtig: strak maar toch erg passend bij de boeken. De mooiere boxen zijn over het algemeen helaas ontzettend duur, maar als je het vergelijkt met de prijzen van de losse boeken (deze in ieder geval, rond de €20 p/s) ben je misschien nog wel voordeliger uit.vb

4 opmerkingen:

 1. de lord of the rings heb ik echt zoooo graag gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lord of the rings lijkt me wel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou vooral graag een mooie box met alle boeken van LOTR willen hebben! Het is al even geleden dat ik die heb gelezen (toen heb ik ze bij de bieb geleend) en ik weet nog dat ik het erg leuk vond dus nu zou ik ze wel willen kopen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die lord of the rings-setten zijn super mooi. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen