maandag 21 juli 2014

Fangirl

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

-bol.com

Fangirl gaat over -hoe kan het ook anders- een jongedame die ontzettend fan is van een boekenserie. Deze boekenserie gaat over de magische Simon Snow en het achtste en laatste boek moet nog uitkomen. Cath schrijft zelf fanfictie: ze "leent" de personages en de wereld om haar eigen verhaal te schrijven, zonder dat ze er winst mee wil maken. Behalve dat Cath het fantastisch vindt om te doen en er ontzettend veel tijd insteekt, heeft ze ook nog eens ontelbaar veel eigen fans die haar werk online lezen. Het wordt allemaal alleen een stuk moeilijker als ze gaat studeren en op de campus gaat wonen. Daar bovenop komt ook nog dat haar tweelingzus Wren, met wie ze haar hele leven alles heeft gedaan, niet met haar op één kamer wil. Cath moet dus zelf het avontuur aangaan, nieuwe mensen leren kennen en uit haar comfort-zone treden. 

Ik vond Fangirl een onwijs leuk en vermakelijk boek. Ten eerste het hele fanfictie-aspect omtrent Simon Snow, die voor mijn gevoel gelijk staat aan Harry Potter en de gehele hype om de boekenreeks (and I just happen to love Harry Potter). Door het boek heen lees je ook stukjes uit de Simon Snow-boeken of de fanfictie die Cath schrijft, wat ik een leuke afwisseling vond. Ook het feit dat het verhaal zich afspeelt op de campus op een universiteit en in een dorm-room vond ik tof (zoals ik het in Looking for Alaska (al was dat een campus van een middelbare school) ook heel gaaf vond). Ik studeer momenteel ook aan de universiteit dus ik kon me heel makkelijk verplaatsen in Cath.


De schrijfstijl vond ik heel vlot en vermakelijk. Er stonden een paar onwijs grappige stukjes in, waarvan ik enkele in updates tijdens het lezen op mijn Goodreads heb gedeeld (klik). Ook de ontwikkeling van Cath en de mensen die ze leert kennen vond ik super om te lezen. Ik werd hierdoor echt in het boek gezogen. 

"Happily ever after, or even just together ever after, is not cheesy. It’s the noblest, like, the most courageous thing two people can shoot for."

Zoals je misschien wel merkt ben ik heel positief. Ik vond Fangirl gewoon een heel vermakelijk en tof boek, waarbij ik op sommige momenten echt hardop moest lachen. Ik raad 'm zeker aan als je van Young-Adult, feel-good of grappige boeken houdt. Ook het fanfictie-aspect vond ik een toffe toevoeging, zeker als Harry Potter-fan. 

Ik heb Fangirl vijf sterren op Goodreads gegeven ★★★★★ 
Fangirl is in het Engels voor €7,49 en in het Nederlands voor €18,99 op bol.com te bestellen. 

17 opmerkingen:

 1. Klinkt als een leuk boek, leuk dat je hier aandacht aan besteedt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze al vaker voorbij zien komen! Lijkt me echt een tof boek, vooral omdat het een beetje refereert naar de Harry Potter-hype. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een echte feel-good read, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt mij een heerlijk boek om op vakantie in een ruk uit te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb toevallig net allemaal boeken op mijn telefoon gezet om te lezen. Dus deze ga ik ook zeker downloaden! Ben benieuwd.

  Liefs x
  www.blogbymerdjelin.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me nog wel een leuk boek eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende dit boek nog niet, lijkt me leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt me echt een heerlijk boek om deze vakantie in het zonnetje te lezen! Ik weet nog wel dat ik toen ik nog wat jonger was ook behoorlijk wat Harry Potter fanfiction schreef en las, vond dat zo leuk! Uiteindelijk ben ik daar wel mee gestopt, maar toch wekt dat fanfiction aspect meteen nostalgische gevoelens bij mij op haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dan ga je het helemaal leuk vinden denk ik! Zeker omdat je ook kleine stukjes fanfiction leest! X

   Verwijderen
 9. Ah, klinkt fantastisch! Jij geeft altijd goeie boeken-tips. Door jou is mijn leeslijst al serieus gegroeid :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dank je! Super leuk om te horen :) Hoop dat je ze ook daadwerkelijk leuk vindt haha. X

   Verwijderen
 10. Deze kende ik nog niet, lijkt me wel een leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit boek wil ik al een tijdje lezen en ik denk dat ik dat maar eens ga doen! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt wel leuk! Misschien moet ik die ook maar eens aanschaffen!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen