woensdag 30 juli 2014

Een Koffer Vol Met Boeken - Lezen Op Vakantie

Ik schrijf dit enkele dagen voordat ik voor vijftien dagen op vakantie ga naar Samos, Griekenland, met mijn vriend. Ik heb er óntzettend veel zin in en ben er na behoorlijk wat studie-stress ook echt aan toe. Wat ik heel graag doe op vakantie (behalve bruin worden, lekker eten, in de zee zwemmen, genieten van de omgeving en tijd spenderen met mijn lieve vriend) is lezen. Ik denk goed na over de boeken die ik mee wil nemen op vakantie en vandaag laat ik zien wat ik waarschijnlijk in mijn koffer ga stoppen.

Het Spel Der Tronen - George R.R. Martin

Ik heb inmiddels de eerste vier delen (en dus vijf boeken) uit de serie Het Lied Van Ijs En Vuur in mijn kast staan, maar nog niets gelezen. Ik wist gelijk dat ik in ieder geval één boek mee wilde nemen op vakantie. Het zou kunnen dat ik er nog één pak, maar ik gok dat ik het hier bij houd.


Dr. Sleep - Stephen King

Stephen King is één van mijn favoriete schrijvers en zijn dikke thrillers bewaar ik meestal voor de vakantie. Zo ook Dr. Sleep, wat een sequel op het welbekende boek The Shining (deze is ook verfilmd). Hoewel je The Shining blijkbaar niet persé gelezen hoeft te hebben voordat je aan Dr. Sleep begint, ben ik deze momenteel toch aan het lezen. Ontzettend spannend, waardoor ik nog meer zin krijg om aan Dr. Sleep te beginnen!


1984 - George Orwell

Een ware klassieker als het gaat om privacy, totalitaire staten en Big Brother (de term komt ook uit dit boek). Ik heb er al veel over gehoord en hoewel het boek ontzettend veel indruk op je schijnt te maken nadat je het gelezen hebt, is het vrij klein. En klein is ook wel eens fijn. 


The Eyre Affair - Jasper Fforde
Lost In A Good Book - Jasper Fforde
The Well of Lost Plots - Jasper Fforde

Voor het luchtigere leeswerk neem ik deze drie boeken mee; de eerste drie boeken in de Thursday Next-serie van Jasper Fforde. Ik heb er nog niets van gelezen, maar ze lijken me ontzettend leuk!


Tot slot heb ik sinds kort ook een iPad Mini die ik mee ga nemen. Ik heb er onwijs veel boeken op staan, die ik natuurlijk nooit allemaal ga lezen, maar voor in mijn handbagage is het zeker handig. En mocht ik al mijn fysieke boeken uitlezen (ik denk het niet) heb ik nog een back up. De boeken die me momenteel het meeste aantrekken die erop staan: Throne of Glass door Sarah J. Maas, The Lost Symbol en Inferno door Dan Brown en Since You've Been Gone door Morgan Matson.

8 opmerkingen:

 1. Leuke boeken neem je mee op vakantie! Ben benieuwd hoeveel je eraan toe komt! Ik neem meestal niet zo heel veel boeken mee omdat ik vaak toch geen tijd blijk te hebben om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je echt veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien! Ik neem meestal ook een boek of twee mee als ik lang op vakantie ga. Veel leesplezier :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha dat zijn erg veel kilo's om mee te nemen!! Fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het zo heerlijk om lekker veel te lezen op vakantie. Op het moment ben ik nog steeds bezig in Het Spel Der Tronen boek, maar hoop op vakantie wel wat meer te kunnen lezen. Voor nu lekker veel lees en vakantie plezier <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw dat zijn veel boeken! Ik lees echt nooit omdat ik er geen tijd voor heb, maar vroeger vond ik het heerlijk om even weg te zakken met een goed boek :)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd moet je maken ;) ik lees pas sinds een half jaar weer echt en alleen omdat ik mijn vrije tijd nu anders indeel. Ik raad het zeker aan om een uurtje eerder naar bed te gaan en lekker in een boek weg te zakken. Xx

   Verwijderen