zondag 2 maart 2014

Carnaval: Outfits

Zoals jullie je misschien nog kunnen herinneren van vorig jaar, is Carnaval een heilig feestje voor mij wat ik onder geen omstandigheden ga overslaan. Bachelorscriptie? Welke bachelorscriptie? Ook heb ik al mijn blogposts vooruit geschreven, dus ik hoef niets te schrijven deze dagen (wat voor jullie ook een stuk aangenamer is, want zowel met alcohol in mijn bloed als zonder maar met een kater, schrijf ik vast niet heel vermakelijk). Vandaag laat ik jullie zien in welke outfits ik me dit jaar al heb gehuld en ga hullen.
Ik heb dit jaar wel te verstaan drie nieuwe outfits. Het moet niet gekker worden! Ten eerste dit jurkje van de Makro, waarvan ik eigenlijk niet goed weet wat het voor moet stellen; ik gok een Indiaan/Mexicaan. Ik maak er met mijn accessoires gewoon wat leuks van. Overigens is dit jurkje eigenlijk een maatje te klein, maar een maatje groter was gelijk dertien euro duurder (!). Dan maar een zwart rokje eronder en niet bukken.

Accessoires: oorbellen met veren, piramide armbandje, Aztek armbandje, ketting met driehoeken (leek me redelijk indiaan-achtig) en een bloemenhoofdbandje (omdat het kan).
Mijn tweede outfit is eigenlijk een (goed) bij elkaar geraapt zootje. Ik heb het zebra haarbandje en -staartje bij de Claire's gekocht voor ongeveer negen euro, het hemdje en de nepleren legging had ik al. Op mijn wangen zet ik waarschijnlijk nog wat zebrastrepen (als dat lukt) met eyeliner, and off I go!
Niet nieuw, maar daarom niet minder leuk: mijn matrozenjurkje. Het jurkje heeft een navy (haha!) blauw kleurtje en is van een soort fluweel. Er zit ook een matrozenhoedje bij, maar die draag ik alleen als ik er zin in heb. Tot slot een bordeauxrode, matte lipstick op mijn lippen om het geheel af te maken.


De vierde outfit, en derde nieuwe, heb ik helaas nog niet in mijn bezit. Ik ga met twee andere vriendinnen op vrijdag als dinosaurus en daarom heeft één van die vriendinnen dino-onesies bij de Primark gekocht. Ik gok dat ik deze Carnaval ontelbaar veel Primark onesies ga tegenkomen. Helemaal terecht natuurlijk, want ze zijn lekker warm en véél goedkoper dan echte carnavalspakken. Klik hier voor een plaatje op Ebay van de Dino onesie.Twee outfits die ik (waarschijnlijk) niet ga dragen, maar die nog wel in mijn kast hangen. Ten eerste een soort roaring twenties outfit (The Great Gatsby!) die bestaat uit een glitterjurkje, een lange parelketting, zwarte, lange handschoenen en een glitterhaarbandje met veren. Ten twee een bijenoutfit die bestaat uit een bijenjurkje met schattige vleugeltjes en een haarbandje met bijtjes erop.Tot slot nog de twee accessoires die ik dit jaar nieuw heb gekocht, namelijk het kattenmaskertje (Claire's) en de tijgermuts (Makro). Ik weet nog niet of ik dit jaar een optocht ga bekijken, maar anders is zo'n muts natuurlijk wel lekker warm :)

Gaan jullie ook carnaval vieren? Zo ja, hoe gaan jullie verkleed?

19 opmerkingen:

 1. wat een leuke outfits have fun :D ! jammer dat hier in Amsterdam nooit carnaval is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke outfits! Ik vier helaas geen carnaval, ben ziek thuis. :( Maar er rijden altijd wel allemaal carnaval auto's langs, dus daar ga ik maar naar kijken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfits! Ik heb zelf een piratenjurkje, maar ik vier niet echt carnaval... Ik ga natuurlijk wel naar optocht kijken ;)
  Ik wens je nog veel plezier toe! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke outfits! Zelf vier ik geen carnaval maar have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke outfit ideeën! Zelf vier ik geen carnaval. Heel veel plezier in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gave outfits! Heel veel plezier met carnaval!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je leuke outfits zeg!! Maak er wel foto's van, want ben ik heeel benieuwd naar!
  Dit jaar vier ik geen carnaval omdat ik er geen tijd voor heb.
  Heel veel plezier in ieder geval!
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je genomineerd voor de liebster award! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die tijgermuts vind ik zo ontzettend leuk, niet alleen voor carnaval maar ook voor een gewone winterdag haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuke outfits haha! ik heb niet aan carnaval meegedaan dit jaar! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat zijn leuke outfits, de eerste vind ik heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik hoop dat je een fijne carnaval gehad hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen