zaterdag 29 maart 2014

LOVE: Game of Thrones

Ik ben waarschijnlijk één van de laatsten om nu nog verslaafd te raken aan Game of Thrones, but damn, ik ben verslaafd. Begin 2013 begon ik met het kijken van de serie (ook al redelijk laat) maar alleen seizoen één kon me echt boeien, halverwege seizoen twee haakte ik af. Een tijdje terug kocht mijn vader de eerste twee seizoenen op dvd en ik besloot de serie opnieuw te gaan kijken... Inmiddels kan ik aan niets anders meer denken. Ik heb de eerste twee seizoenen er doorheen gejaagd en hoewel ik in eerste instantie besloot even te wachten met het derde seizoen (zodat ik nog iets van mijn leven en studie kan maken) heb ik momenteel zaterdagavond en -nacht ingepland voor een seizoen 3 marathon (home alone). Vandaag wil ik een deel van mijn liefde voor GOT delen.


Ik hou sowieso van werelden die anders zijn dan de onze, met magische en donkere randjes die onverklaarbaar lijken. The Lord of the Rings-trilogie en The Hobbit-films vind ik ook fantastisch. Tijdens het kijken van Game of Thrones waan je je echt in een andere wereld en je gaat mee leven met de hoofdpersonen en hun manier van leven. Zo erg zelfs, dat je ook in het dagelijkse leven nog even terug denkt aan de verhaallijn. 


Maar mijn liefde (lees: obsessie) breidt zich verder uit dan enkel de serie. Op Ebay kwam ik de pop figures van Funko van de Game of Thrones karakters tegen. IK WIL ZE. Helaas zijn ze redelijk prijzig (rond de €17 incl verzendkosten) en aangezien het eigenlijk kleine, nutteloze poppetjes zijn, hou ik me in. Ik heb wel stiekem al Daenerys Targaryen gekocht omdat ik haar gewoon onwijs gaaf vind.


En hoe gaaf zouden de Funko-poppetjes staan op een plank voor de Game of Thrones boeken? Ik heb nog geen één van de boeken gelezen maar aangezien ik nu zo verslaafd aan de serie ben, lijkt het me dat de boeken me ook wel zullen aanspreken. In de opheffingsuitverkoop van Polare in Breda (50% korting op alle boeken) heb ik twee delen aangeschaft en de rest volgt vast nog. Ik vind boeken meestal véél beter, indrukwekkender en leuker dan de daar op gebaseerde films en series, dus ik heb hoge verwachtingen. Ik heb er voor gekozen deze serie in het Nederlands te gaan lezen ondanks dat ik momenteel vrij wel al mijn boeken in het Engels lees, omdat het vrij dikke boeken zijn met moeilijke namen etc, dus ik denk dat het gewoon een stuk fijner leest in het Nederlands.


Volgen jullie de serie? En hebben jullie de boeken gelezen? Zo ja, wat vinden/vonden jullie er van?

12 opmerkingen:

 1. Leuk. Ik kijk ook GOT <3 Bijna begint het nieuwe seizoen weer, spannend! Altijd zo irritant om te wachten. Dan kan je beter, net als jij, alles achter elkaar kijken. Mijn boek heeft ook de eerste twee boeken, zijn echt dikke pillen, dus ik stel het elke keer uit haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik en me vriend zijn ook grote game of thrones fan haha, we wachten al een tijdje op de nieuwe seizoen. Bijna komt het gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk de serie niet maar wil er misschien ooit nog wel eens aan beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Game of Thrones, jajajajajaja! <3
  Normaal houd ik helemaal niet zo van fantasy maar deze serie vind ik echt ge-wel-dig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken de naam wel maar ik heb de serie nog nooit gezien en ook niet te boeken. Maar ik houd zelf niet zo van zulke fantasiefilms. Ik vind actie films heel leuk!

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awwww, die pop figures zijn inderdaad super schattig :') Ik heb de boeken nog niet gelezen, misschien doe ik dat nog eens wel. De tv-serie bevalt me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook groooooote fan! We hebben het vorige seizoen hier op drie dagen uitgekeken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha dat ben ik net nu aan t kijken!

  xxx Anna
  A Tale of Two Shoes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil deze serie ook zeker nog eens gaan bekijken..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me een erg gave serie! Haha, die pop figures zijn inderdaad echt cute :) .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben ook dol op got, binnenkort begint het weer, jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De serie lijkt me echt heel leuk, maar ik heb echt geen tijd om nog meer series te volgen haha

  BeantwoordenVerwijderen