zaterdag 11 januari 2014

Op de Boekenplank - To Read

Ik hou van lezen. Soms heb ik echter periodes dat ik toch liever een filmpje opzet, een serie kijk of het internet afstruin naar nutteloze weetjes en filmpjes. In die periodes lees ik niet veel in mijn vrije tijd, maar krijg ik het altijd wel voor elkaar nieuwe boeken te kopen of krijgen. Hierdoor heb ik momenteel een uitgebreide boekenverzameling, met daarin een speciale afdeling voor de boeken die ik nog nooit open geslagen heb. Vandaag laat ik jullie zien wat er nog onaangeraakt op mijn boekenplank staat.
Een selectie van mijn ongelezen boeken

Stephen King: één van mijn favoriete schrijvers. Hij schrijft ontzettend spannende boeken. Meestal zijn het ook nog eens zeer dikke boeken (800 tot 1000 pagina's) waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Je moet er wel van houden, want veel van zijn boeken gaan over situaties die eigenlijk niet kunnen ("eigenlijk" is licht uitgedrukt; zo kwam in 22-11-1963 tijdreizen voor en in gevangen zat een dorpje vast onder een onzichtbare koepel). Joyland heb ik inmiddels uit en is een wat kleiner boek met een wat lichter verhaal, waar je redelijk snel doorheen komt. Dr. Sleep is het vervolg op het zeer bekende De Shining en weer een onwijs dikke pil, dus deze bewaar ik voor de zomervakantie.


Sinds ik De Hongerspelen-trilogie gelezen heb, ben ik zeer geïnteresseerd in soortgelijke boeken. Gelukkig lijken veel mensen/jongeren dat momenteel te hebben, dus er is genoeg te vinden. De Divergent-trilogie is inmiddels afgerond en alle drie de boeken liggen al in de winkels: voor mij een pluspunt, omdat ik dan in één keer door kan lezen. Ik ben inmiddels begonnen in Divergent en ik gok dat ik Allegiant (het derde boek) ook maar vast in huis moet halen. Een andere serie die veel aandacht heeft gekregen, is Matched van Ally Condi. Hierover ben ik iets sceptischer dus ik heb slechts het eerste boek gekocht. Tot slot kwam ik Het Bottenseizoen in meerdere boekenzaken tegen en de tekst op de achterflap sprak me aan. In tegenstelling tot de andere boeken op deze foto is dit boek Nederlands en voor volwassen (dus niet Young Adult). Begin 2013 heb ik alle seizoen van Sex and the City erdoorheen gejaagd. Ik kan wel zeggen dat ik lichtelijk verslaafd ben geraakt aan de serie. Inmiddels wil ik de dvd-box graag in mijn bezit hebben, maar tot die tijd vermaak ik me met de boeken (als ik er ooit in begin te lezen in ieder geval). Ik heb de eerste twee delen al op de boekenplank staan en om eerlijk te zijn weet ik niet eens of er nog meer zijn.


Sweet Tooth van Ian McEwan zag ik voorbij komen op de blog van AnneMerel. Hoewel ik normaal nooit van dit soort boeken lees, sprak het me gelijk aan. Ook Annemerels ongetemde enthousiasme was natuurlijk stimulerend. Ian McEwan heeft in zijn carrière al meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk, dus aan zijn schrijfstijl zal het in ieder geval niet liggen.


Tot slot nog vier boeken. Ten eerste Wij Zijn Ons Brein van Dick Swaab, wat me een ontzettend interessant boek lijkt maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Ik pak het boek gewoon maar niet van de plank. De Verborgen Universiteit 1: De Erfenis van Richard Grenville van Natalie Koch is niet van mij zelf, maar leen ik al een tijdje (ongebruikt) van mijn zus. Eigenlijk zou ik 'm gewoon terug moeten geven tot ik er dan eindelijk aan toe ben. Mijn zus is over dit boek (en het hierop volgende) ontzettend enthousiast en vindt het wel iets weg hebben van Harry Potter. The Womam Who Went to Bed for a Year bewaar ik bewust voor mijn vakantie. Dit lijkt me zo'n heerlijk boek wat je makkelijk weg leest en waar je een goed gevoel van krijgt. Echt iets voor aan het strand. Tot slot Het Land van de Echo's wat ik ooit in een opwelling gekocht heb, omdat het zo goedkoop was en de tekst op de achterflap me aansprak.

Ik denk dat het duidelijk is dat ik dit jaar meer moet lezen en minder moet kopen. Goed voornemen.

28 opmerkingen:

 1. Aha dit komt goed uit voor bij mn project om dit jaar 5 boeken te lezen! (weinig ik weet het, zou het meer moeten doen) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een deel van het boek van Dick Swaab gelezen, erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot nu toe vind ik JOYLAND een goed boek, wel wat verwarrend soms. en nog niet veel actie gehad, ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is minder spannend en heeft inderdaad minder actie dan al zijn anderen boeken. Maar er komt nog wel wat actie tegen het einde aan ;) X

   Verwijderen
 4. Aangezien ik toch zo verslaafd was/ben aan de hongerspelen ga 'Divergent' ook zeker een keer lezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie boeken zitten er tussen vooral die van stephen king ik ben ook gek op zijn boeken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig eindelijk iemand die ook van lezen houd! Super leuke boeken, divergent wil ik nog lezen.. ben nu bezig met the Infernal Devices.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog nooit gehoord van Infernal Devices dus ga het zo even opzoeken! X

   Verwijderen
 7. Zitten echt goeie boeken tussen die mij ook erg aanspreken! binnenkort komt de film van divergent uit ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow zitten goeie boeken tussen! Ik vind het erg leuk om te lezen, en leuk dat je hier een artikel over schrijft. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke en mooie boeken! Ik hou ook van lezen maar met school heb ik het zo druk dat ik er geen tijd voor heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet er ook tijd voor maken ;) Ik heb het ook heel druk met mijn studie en verlies het daarom snel uit het oog, vandaar dat ik dit jaar het voornemen heb weer meer te gaan lezen. Ik moet mezelf er echt aan herinneren. X

   Verwijderen
 10. De sex & the city boeken wil ik ook nog! Momenteel ben ik bezig met Harry Potter en The Hunger games!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zijn ons brein staat ook op mijn leeslijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amaai, veel leesmateriaal! Dr. Sleep zou ik wel willen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aah wat een leuke boeken :)
  Ik lees super graag boeken van John Green, heb er net weer één uit!

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niks van gelezen maar hij schijnt inderdaad heel goed te zijn! Zou graag The Fault in Our Stars wel willen lezen. X

   Verwijderen
 14. Divergent - daar komt nu toch ook een film van? Ik heb volgens mij een trailer gezien. Zag er wel oké uit, maar ik hoop beter dan de standaard YA-verfilming.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja begin 2014! Dus zal niet lang meer duren. Ik hoop ook dat het wat is, maar om eerlijk te zijn verwacht ik er niet te veel van ;) X

   Verwijderen
 15. De dagboeken van Carrie lijken me wel leuk! Ik heb de gouden versie al in mijn bezit maar moet hem nog steeds beginnen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijken me wel hele leuke boeken! Ik moet ook echt
  vaker gaan lezen! Alleen het komt er nooit van :(

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet ook echt een boek in mijn buurt leggen en bij me houden, anders denk ik er niet aan ;) X

   Verwijderen
 17. Wat een leuke post :D De Divergent trilogie staat al in m'n kast en ik kan niet wachten om er in te beginnen! Maar eerst wil ik The Infernal Devices trilogie uitlezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik moet al zoveel lezen voor school dat ik in mijn vrije tijd geen boek meer kan zien. En als ik dan wel tijd heb om te lezen, wil ik ook iets heel erg wetenschappelijk verantwoords lezen. Doodvermoeiend, maar goed. Leuk dat jij gewoon de tips van anderen afgaat en de boeken gewoon koopt. Ik ben daar veel te veel een twijfelkont voor. Ben benieuwd naar de reviews!

  BeantwoordenVerwijderen