zaterdag 20 augustus 2016

Boeken Shoplog Juli / Verjaardagscadeautjes

4 juli werd ik 24 jaar en mijn zeer uitgebreide en zeer specifieke lijstje bestond enkel uit boeken. Want boeken maken mij blij. Erg blij. Ik kreeg acht pareltjes, waaronder twee prachtige geïllustreerde edities van twee van mijn favoriete boeken. Genoeg moois om mooie foto's van te maken dus; kijk met me mee.






Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; van mijn ouders kreeg ik onder andere deze prachtige geïllustreerde editie van Alice's Adventures in Wonderland. Dit is werkelijk één van mijn favoriete verhalen ooit; ik heb inmiddels al verschillende varianten van dit boek (welteverstaan vier edities, dit geïllustreerde pareltje nog niet eens meegerekend) en in het laatste jaar van mijn Bachelor-studie aan de universiteit heb ik er zelfs een paper over geschreven (namelijk over de taalspelletjes en logische puzzels in de tekst).



Deze editie is geïllustreerd door Anna Bond, die ook de boeken in de Puffin In Bloom collectie ontworpen heeft (waarvan ik Little Women, Heidi en A Little Princess bezit). Niet alleen de cover (zowel de omslag hoes als de harde kaft eronder) is prachtig, ook de illustraties in het boek zijn betoverend. Ik heb nu al zin om dit verhaal opnieuw te lezen met deze illustraties als ondersteuning.


Nog een geïllustreerde editie, perfect als verjaardagscadeautje. Ik als ware Harry Potter-gek werd natuurlijk gelijk betoverd toen dit pareltje vorig jaar uitkwam, maar zo'n prachtig boek is natuurlijk ook iets prijziger; vandaar dat ik 'm voor iets speciaals wilde bewaren. Alle zeven de Harry Potter-boeken worden komende jaren in geïllustreerde edities uitgebracht; voorlopig is alleen The Philosopher's Stone uit, maar in september komt volgens mij The Chamber Of Secrets in de schappen.




Ik kan me niet inhouden met de foto's; normaal maak ik collages van dit soort kiekjes, maar in dit geval wil ik ze graag in volle glorie laten zien. Misschien dat ik nog aparte blogposts over deze twee geïllustreerde boeken plaats. Hoe dan ook, The Philosopher's Stone staat vol met grote gedetailleerde illustraties gemaakt door Jim Kay. De afbeeldingen zijn duidelijk gebaseerd op de tekst uit de boeken (en niet uit de films), waardoor het soms weliswaar wat verschilt van het beeld dat je misschien hebt, maar waardoor het eigenlijk trouwer is aan "het originele idee". LIEFDE.



Van mijn "schoonouders" kreeg ik onder andere On Life van Anna Nooshin. Vorig jaar las ik al On Top, haar eerste boek, die ik zeer vermakelijk vond. Het zijn vooral zeer mooi vormgegeven boeken, vol met mooie foto's. Een leuk boekje voor tussendoor en ik ben er weer erg benieuwd naar!


Ook kreeg ik van mijn "schoonouders" We Have Always Lived In The Castle van Shirley Jackson in de Penguin Deluxe Classics editie. Dit boek kwam uit in 1962 en was het laatste boek van Jackson; in 1965 stierf ze. Voor zover ik weet schreef Shirley Jackson vooral "enge" verhalen en ze heeft onder andere Stephen King beïnvloed in zijn schrijven. Ik ben gek op spookverhalen/horror/thriller, alleen lees het eigenlijk te weinig. Ik ben benieuwd wat ik hiervan vind, want Jackson heeft nog veel meer bekende titels op haar naam staan, dus mogelijk is dit mijn toegang tot een nieuwe boekenwereld :)


Tot slot kreeg ik van mijn "schoonouders" (ja ik ben verwend) een graphic novel. Ook dit boek is iets duurder dan mijn normale aankopen, waardoor ik 'm zeer geschikt vond als cadeau. Na het zien van de Guardians of the Galaxy film in 2014 (tot op heden één van mijn al dan niet mijn favoriete Marvel-film), was ik gelijk nieuwsgierig naar de originele comics. Er zijn verschillende varianten van de Guardians of the Galaxy-comics, maar ik wilde het liefst de serie lezen waarop de film gebaseerd/geïnspireerd is; en dat zijn de comics van Dan Abnett en Andy Lanning. Dit is mijn eerste graphic novel van Marvel (tot op heden heb ik qua superhelden alleen comics van DC), dus ik ben ontzettend benieuwd. Deze variant is in ieder geval een stuk dikker dan de andere graphic novels die ik tot nu toe gelezen heb.



Van mijn zus en haar vriend kreeg ik verschillende dingetje, maar onder andere één boek, namelijk Persuasion van Jane Austen. Naast Emma is dit het enige boek van Jane Austen dat ik nog niet gelezen heb. Natuurlijk wilde ik de Vintage Classics-editie, zodat ik mijn collectie weer een beetje kan uitbreiden.


Van vriendlief kreeg ik een dagje naar Blijdorp en kaartjes voor Beauty and the Beast (yes, he did very good); maar ook deze twee boeken. Op de middelbare school heb ik Latijn en Grieks gevolgd (en Latijn ook daadwerkelijk voltooid) en ik vind Griekse mythologie tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend interessant. Van de Aeneis van Vergilius heb ik verschillende stukken moeten vertalen (weliswaar zeer gemakkelijke varianten volgens mij) dus vooral dit verhaal roept veel herinneringen bij me op, maar eigenlijk ken ik het gehele verhaal niet eens. The Library of Greek Mythology is een unieke gids tot de Griekse mythologie, aangezien het de enige uit zijn soort is die de klassieke oudheid heeft overleefd. Vrijwel alle mythes worden erin beschreven, van de Trojaanse oorlog tot de origine van het universum. Ik ben benieuwd.

Ja, ik ben verwend. Maar aangezien ik zo graag over boeken schrijf, wilde ik dit toch graag delen op mijn blog. Books make me happy. 

14 opmerkingen:

  1. WIj hebben de Aeneid en de Odysseus uit die reeks, de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Odysseus wil ik ook graag nog compleet lezen, maar mijn oog is gevallen op een mooie editie uit de Penguin Clothbound collectie.. Ben ontzettend benieuwd hoe t is om een dergelijk verhaal in één keer te lezen (ipv stukjes vertalen hier en daar). Xx

      Verwijderen
  2. Mooie boeken! Ik wil on life heel graaag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne boeken heb je cadeau gehad! Je hebt mij meteen nieuwsgierig gemaakt naar We Have Always Lived in the Castle, die kende ik nog niet, maar ik denk dat het wel wat voor mij is. En zo mooi ook die geïllustreerde Alice in Wonderland en Harry Potter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh wat leuk! Ik ben er zelf ook heel benieuwd naar haha. Xx

      Verwijderen
  4. Wat een fijne boeken zitten ertussen! On Life heb ik zelf ook, heb het echt met plezier gelezen en wat is deze editie van Alice in Wonderland prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om je verzameling zo op de foto te zien. Die van Alice vind ik er erg tof uitzien<3

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke boeken! Ik heb beide boeken van Anna gelezen en ben echt enthousiast!

    Liefs,
    Dascha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een boeken zeg! Ik heb heel deze zomer 1 boek gelezen haha maar ga hopelijk vanavond aan een nieuw boek beginnen die ik heel graag wil lezen alleen de nederlandse versie was heel de tijd weg dus heb ik de engelse versie. Het boek: aan alle jongens van wie ik hield :) Lijkt me echt een leuk boek :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeh die ken ik! Echter nog nooit gelezen, dus ben benieuwd wat je er van vindt! Xx

      Verwijderen
    2. In twee dagen uitgelezen. Echt HEEL erg leuk. Meestal ben ik een langzame lezer maar ik kon dit boek echt niet wegleggen! Zeker een aanrader! 😄

      Verwijderen
  8. Wauw, wat een mooie editie heb je gekregen van je ouders! Ik heb in Boston een paar graphic novels gehaald^^ super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, die versie van Alice is echt prachtig. Ik had hem al een aantal keer voorbij zien komen op blogs en YouTube, maar zucht ... mooi! Hihi, de geïllustreerde Harry Potter had ik ook al snel bemachtigd. Prachtige illustraties. De volgende komt volgens mij in oktober uit. Hoe verzinnen ze het toch hè? De Austen boeken van Vintage zijn ook super mooi. Ik vond S&S en Mansfield Park wat minder, van rest heb ik echt genoten. Persuasion is wel een typisch boek, maar ik vind dat Austen daar oprecht de allermooiste liefdesverklaring heeft geschreven ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaaah die Alice is echt een aanrader, so pretty! En nu al excited voor de nieuwe geïllustreerde Harry Potter! S&S is tot op heden mijn favo Austen haha! Heb alleen Persuasion en Emma nog niet gelezen, dus ben benieuwd! Austen blijft heerlijk. Xx

      Verwijderen