maandag 8 oktober 2018

Boeken Shoplog April, Mei, Juni

Het is me toch wel weer bevallen om leuke plaatjes te schieten van mijn nieuwe boeken en ze met jullie te delen op mijn blog, dus na mijn verjaardagsblog besloot ik ook wat andere recente aankopen uit mijn boekenkast te halen. Twee hedendaagse hervertellingen van Griekse mythes, de nieuwe onwaarschijnlijk spannende Stephen King, een Franse klassieker die zich afspeelt in Holland en een klein boekje met drie korte verhalen van de Italiaanse Italo Calvino.

Update; deze foto's en bovenstaand tekstje heb ik in juli al geschoten en geschreven. Toen echter in een (blog)dip terecht gekomen, dus niet afgemaakt. Máár, leek me zonde om niet te plaatsen; dus, bij deze alsnog.

Mythos van Stephen Fry had ik al via Storytel beluisterd onderweg van en naar werk (ingesproken door Stephen Fry zelf, onwijs tof! hij heeft ook de Harry Potter boeken ingesproken, en kan met een ontzettend goed inlevingsvermogen verhalen voorlezen; heerlijk om naar te luisteren). Máár, ik vond het boek zo leuk dat ik 'm ook graag in de kast wilde hebben.Om in de sferen van de Griekse mythologie te blijven; Circe van Madeline Miller. Dit prachtige boek is het tweede boek van Miller, na The Song of Achilles, en is een hervertelling van het verhaal rondom de mythische Griekse heks Circe. Dit personage is waarschijnlijk het meest bekend door haar aanwezigheid in de Odyssee van Homerus. Maar ze is meer; de dochter van Helios, de god van de zon en de machtigste onder de Titanen. Verbannen door haar krachten, handelingen en denkwijzen. Circe vertelt het hele verhaal, waaronder ook de scène met Odysseus; maar dan vanuit haar oogpunt.


The Outsider is het nieuwe boek van (voor mij) de beste horrorschrijver ooit; Stephen King. Zijn vorige boek, Sleeping Beauties, viel mij een beetje tegen, maar ik kon me in mijn enthousiasme toch niet inhouden The Outsider ook niet vrijwel gelijk na uitkomen aan te schaffen. Ik heb dit boek inmiddels al gelezen (op mijn vakantie naar Ibiza), en ja; deze vond ik weer fantastisch. Staat waarschijnlijk in mijn top 5 van King boeken. En dat zegt wat.De meest recente The Happy Reader -een kwartaal tijdschrift van boekenuitgeverij Penguin, die altijd in tweeën is gedeeld; een diepte interview en diepe en uitgewerkte blik in één stuk uit de klassieke literatuur- bespreekt The Black Tulip van Alexandre Dumas. Zoals de beschrijving hierboven ook weergeeft, een boek dat zich afspeelt in de 17e eeuw in Nederland. Dumas is tevens de schrijver van boeken als The Count of Monte-Cristo en The Three Musketeers, echter heb ik nog nooit eerder iets van hem gelezen. The Black Tulip is vrij kort, speelt zich af in Nederland én ik heb dus al een hoop aanvullende verdieping, dus klinkt als een goede plek om te beginnen.Under the Jaguar Sun van Italo Calvino is een klein boekje met drie korte verhalen. Het hadden eigenlijk vijf verhalen moeten zijn, over de vijf zintuigen, maar Calvino overleed voordat hij het kon afmaken. Ik heb The Cosmicomics van Calvino al een paar jaar in de boekenkast staan, maar op een bepaalde manier jaagt deze me een beetje angst aan.


Het voordeel (en nadeel) van zo laat een boeken shoplog plaatsen, is dat ik inmiddels vrijwel al deze boeken al gelezen heb (enkel The Black Tulip heb ik van dit rijtje nog niet gehad...). Zo ook Why I Am Not A Feminist: A Feminist Manifesto van Jessa Crispin. Dit was een echte impulsaankoop; puur in mijn virtuele mandje gegooid vanwege de onderstaande zin op de cover; "If by declaring myself a feminist I must reassure you I am not angry, I pose not threat, then feminism is definitely not for me. I am angry. And I do pose a threat."

2 opmerkingen:

  1. Leuke aankopen! The Black Tulip klinkt wel erg interessant! Ik moet binnenkort ook weer een keer iets van Stephen King gaan lezen; ik vind zijn boeken altijd heerlijk om te lezen, maar de vorige is alweer even geleden voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. The Outsider is echt weer een King-aanrader wat mij betreft; zeker voor oktober :) Xx

      Verwijderen