woensdag 20 december 2017

Murder On The Orient Express
Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit.

Murder on the Orient Express is gebaseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat. 
-Pathé
-Afbeeldingen IMDb

Murder On The Orient Express is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie -één van haar onwijs populaire 66 (!) detectives- en vertelt het verhaal van een moord in een reizende trein; de Orient Express. Terwijl de trein door de besneeuwde bergen rijdt, wordt er iemand vermoord, en één van de overige reizigers moet dus de moordenaar zijn. Een mysterie ontplooit zich en het is aan de Belgische detective Hercule Poirot om de dader te ontmaskeren. Een typisch Cluedo verhaal, vol met bekende acteurs en actrices en een prachtige sfeer.


Ik heb nog nooit een boek van Agatha Christie open geslagen (al zou ik dat eigenlijk wel eens moeten doen...), maar enkele verhalen ken ik wel; Death On The Nile, And Then There Were None en inderdaad, Murder On The Orient Express. Het zijn dé klassieke whodonnit verhalen. De sfeer is ook datgene wat deze film maakt. De prachtige trein, de sneeuwachtige omgeving en de typische personages in ouderwetse maar karakteristieke outfits. Ik kende het slot van dit verhaal nog niet, dus dat maakte de film voor mij wel net iets leuker.

Want als ik de rode lijn al had gekend, weet ik niet of ik de film net zo leuk had gevonden. Nogmaals, de sfeer was heerlijk en het mysterie was vermakelijk, maar dat was het ook wel. Ik zou een vervolg wel kijken (er werd gesuggereerd dat Death On The Nile de volgende was...), maar ik betwijfel me of ik deze film opnieuw ga kijken. Neemt niet weg dat ik dit nog steeds als een aanradertje beschouw; leuke film, met een heerlijke sfeer en een klassiek whodonnit verhaal.

1 opmerking: